Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ateistka 1967

RELIGIA TO WIRUS ATAKUJĄCY LUDZKIE UMYSŁY !

Polecane posty

Gość świadek jehowy z ostrowy
kotole są strasznie ordynarne ale świadkowie jehowy nigdy nie używają wulgarnych wyrazów

Gość przewidujący Polak
to już ostatnie lata panowania sekty katolickiej

Gość anty aposta
każda świeca przed zgaśnięciem rozbłyskuje na koniec większym płomieniem i dopiero gaśnie !

religie powinni wywalić ze szkolnego planu lekcji bo to tylko 2 godziny nudnego siedzenia i słuchania przemyśleń religijnych jakiegoś nieudacznika życiowego :O

Gość liliannaaaa
Jak to Boga nie ma??Bylam w Medzugorie i widzialam Chrystusaz na wlasne oczy i inne cuda-tez bym nie wierzyla,ale ZOBACZYLAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przestancie tak mowin On naprawde jest!!Widzialam!

ironia losu czy kara boska Irving Moore \'Bud\' Feldkamp 22 marca w Montanie, na północy USA, w wypadku lotniczym zginęło 14 osób. Na jaw wychodzą niecodzienne okoliczności katastrofy, o których informuje serwis Fronda.pl. Do tragedii doszło bowiem na katolickim cmentarzu Św. Krzyża, niedaleko Grobu Nienarodzonego Dziecka . A samolot należał do właściciela największej sieci klinik aborcyjnych w Stanach Zjednoczonych. Zginęły jego dzieci i wnuki. W katastrofie lotniczej zginęło siedmioro dzieci i drugie tyle dorosłych - rodzina milionera z USA. Właścicielem maszyny był Irving Moore \'Bud\' Feldkamp III, który zbił fortunę na sieci klinik aborcyjnych w USA. Irving Moore \'Bud\' Feldkamp III kupił firmę Family Planning Associates już cztery lata temu. W należących do niego siedemnastu klinikach w samej Kalifornii zgłaszało się więcej kobiet niż we wszystkich pozostałych klinikach w stanie. Córki Feldkampa leciały tego dnia na wypoczynek. Jednosilnikowy Pilatus PC-12 rozbił się i stanął w płomieniach około 150 metrów od pasa startowego, gdy podchodził do lądowania w mieście Butte. Świadkowie widzieli, jak pikował prosto w ziemię. Maszyna wystartowała w Oroville w Kalifornii i miała lecieć do Bozeman w Montanie. Jednak pilot już w powietrzu zmienił plan lotu i skierował się do Butte. \"Nawet sam Bóg nie zdoła go zatopić\"- Titanic, Na spodniej części statku był napis: „Ani Boga, ani Pana” Na jednej z burt Titanica był następny napis :„Ani sam Chrystus nie zatopi tego okrętu” Skąd wzięła się śmiałość kolejnego napisu na burcie który brzmiał: „Nie ma Boga któryby zdołał ten okręt w odmętach morskich pogrążyć”

Gość zIV
22 marca w Montanie, na północy USA, w wypadku lotniczym zginęło 14 osób. Na jaw wychodzą niecodzienne okoliczności katastrofy, o których informuje serwis Fronda.pl. Do tragedii doszło bowiem na katolickim cmentarzu Św. Krzyża, niedaleko Grobu Nienarodzonego Dziecka niecodzienne okoliczności katastrofy, o których informuje serwis Fronda.pl. o których informuje serwis Fronda.pl. Fronda.pl. kurwa...porażka...

Gość smells like 90
jestem za wyyebaniem religii ze szkoły.

Gość zIV
jestem za wyjebaniem religii w ogóle

Nie rozumiem ludzi, którzy nie widzą, że religie to jedno wielkie robienie wody z mózgu. Jak komuś religia pomaga to niech sobie ją ma, ale czy ja muszę na okrągło być katowana nią wszędzie??? A spróbuj pierdnąć koło krzyża to od razu obraza uczuć religijnych. Moje uczucia ateistyczne non stop są łamane i nikogo to nie obchodzi. A w ogóle to temat rzeka. I jeszcze te śluby i chrzty z przyzwyczajenia. Bez sensu, młodzi nie chodzą do kościoła nawet nie wiedzą czy wierzą ale dawaj młodemu napaprać w papierach na całe życie chrztem bo... no właśnie bo co? I pieprz*** o niepraktykujących katolikach. Co to za bzdury, albo bierzesz całą tą szopkę albo wcale, albo unowocześnianie kościoła, ile w końcu było tych ewangeli? I cała historia tego tworu ogólnie mocno jest niepokojąca.

"Myslicie ze swiat,wszechswiat,słonce i wasze zasrane ryje to przypadek?! o tym mowi nauka myslisz ze jakis dziadek siedzial na chmurce i sobie pomyslal hmm stworze swiat?" Z tym dziadkiem na chmurce to dobre, tylko jest jeden szkopuł, chmurek jeszcze wtedy nie było. A swoją drogą to wszechświat jest spoko ;)

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" zgadzam się, super cytat :)

ja mam dwójkę dzieciaków i jakoś nie mam ochoty ich chrzścić, one same podejmą decyzję o tym czy chcą być w tej religii czy innej, ja nie będę podejmować decyzji za nich. Ja jestem również ateistką chociaż jestem chrzczona i miałam komunię ale tak mną pokierowano, nie miałam wyboru.

Ostatnimi czasy strasznie mnie mój chrzest denerwuje i myślę o apostazji. Tylko wydaje mi się, że i tak będę w statystykach jako jeszcze jeden katolik. I muszę mieć dwuch światków. Bo oczywiście nie wystarczy iść do księdza i powiedzieć mu że się wypisuję, i pewnie mnie jeszcze będzie chciał przekonywać o błędnym moim postępowaniu, a wogóle to osioł małolotny jest i ma pannę na boku.

Gość wow ze tyle ślepych ludzi
Boga nie widzicie? Przypuszczam ze nie byliscie w Medżugorie. A szkoda bo wtesy zobaczylibyście Boga,Chrystusa badz Maryje. Nie jestem moherem,do koscioła chodze sporadycznie,spowiadałam sie z 3 lata temu...........ale w BOGA wierze!

Tyle cudów na ziemi w samym XX wieku. Skoro az tacy z Was ateisci to na pewno zgłebiliscie merytorycznie wszystkie miejsa świete i wszelkie cudy...choćby za sprawa JPII Ale WY tylko gadac sobie lubicie!

No bać się trzeba to podstawa religi, trzeba się bać miłosiernego boga i jego aniołów z płonącymi mieczami, i trzeba mieć mocne poczucie winy!I klęczeć trzeba też.

Gość ochrzcony ateista
Mam zamiar wytoczyć sprawę moim rodzicom, że mnie przymusowo ochrzcili bez mojej wiedzy gdy byłem jeszcze tego nieświadomy, już od 6 roku życia byłem wrogo nastawiony do sekty katolickiej i nie poszedłem na religię bo jeszcze jej w szkołach nie było a ja nie dałem się zmusić

Ale o Medźugorie, Fatimie itp itd słyszeliscie? Orientujecie sie w temacie? Bo jak nie to hehehehe dziekaki z was jeszcze ;p

Ale Cię to denerwuje, że ktoś ma czelność podważać Twój światopogląd co? Zara będzie tryskało katolickim jadem :)

Tez tak myslałam poki do Medźugorie nie pojechałam. Oj bunt to typowe zachowanie młodych ludzi. Po 30 spokorniejecie dzieciaki. A Bóg i tak Was kocha!

Gość zIV
albo ostro trollujesz, albo serio jest z tobą coś nie tak. Jak ktoś przestawie wierzyć w zająca wielkanocnego w wieku 5 lat to też bunt dzieciaka? swoją drogą twoją fatimą jako argumentem się podetrzeć można.