Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ateistka 1967

RELIGIA TO WIRUS ATAKUJĄCY LUDZKIE UMYSŁY !

Polecane posty

Gość Polski racjonalista
na tym polega pranie mózgu, że można komuś wmówić iż kupa smakuje bardziej od czekolady i wtedy taka zmanipulowana bezwolna androida zję tę kupę i zachwyci się jej smakiem

Gość czuje siare
smierdzi w waszym topiku siaaaarą. Fuuu

mnie najbardziej wkurza ze kosciol sie wpieprza w zycie spoleczne . w szkolach tez w kazdej klasie krzyzyki i jakies badziewia i na co to?

Gość taksobiemyślę...
nazwisko DAWKINS to jest jedna litera od DOWN tylko. A poza tym wszyscy ateiści, których znam - kradną. To złodziejasze. Jaki kodeks może mieć ateista? Zerowy przecież.

Gość powiem wam jedno
Nawet Szatan wierzy w Boga....... wiec kim wy jestescie,robaczki marne.

Gość taksobiemyślę...
Niektórzy to dziecioroby beznadziejne - zrobią dziecko, uciekną , nikomu sie nie przyznają. Co to za ludzie są? Innym rozwalą wszystko, okradną. Wytwory szatana. Zesrać się mają o każdą złotówkę. A ślepi? Downy. :( PS. To rodzina mojego brata. To znam ten problem aż za tyle :(

Gość taksobiemyślę...
No - to prawda szatan wierzy w Boga jako w Najwyższą Istote. A ludzie nie. I o to chodzi. A wiecie, że 2/3 ludzi idzie do piekła? To strasznie dużo, nie? Ja nawet tak myślę, że w wieczności nastąpi jeszcze jakieś namnożenie ludzi do równej liczby bo czemu ma być normalnych ludzi mniej niż potępieńców, nie?

Gość taksobiemyślę...
Ja sobie tak myślę bo Bóg ma cały kosmos, nic mu sie na pewno już nie chce wymyślać dalej to niech się namnożą. Ja sobie tak myślę. Ej - a wiecie że w Rosji są krzyże na niebie świetlne ostatnio? Wygląda to trochę dziwnie. Na jednym forum znalazłam. Podobno przy końcu świata nad światem (czyli nie tylko nad Rosją) pojawi się ogromny krzyż. tak przeczytałam. Aż mnie zmroziło jak zobaczyłam te krzyże w Rosji.

Gość taksobiemyślę...
Skąd mam te dane o 2/3 - z objawień jakichś. Ze to było tak 2/3 aniołów jest u Boga, 1/3 poszła w bunt. Ludzie - odwrotnie, ale na razie. A co dalej? Może dalej będzie 2/3 ludzi czyli 1/3 dorobiona w lepszych warunkach? Ale to są moje kombinacje. I tyle.

taksobiemysle-jakas ty dobra normalnie szok .. ty nawet wiesz ile ludzi do piekla idzie ile do nieba.. widac ze jakies uklady z bogiem i szatanem masz :) poza tym to jest wlasnie myslenie katolikow - ateista to zly czlowiek , zlodziej morderca.. to jest pewna odmiana rasizmu. tego co was ten kosciol uczy! a wiesz ze obrazajac ateistow lamiesz jedno z przykazan boskich ? zajebista katoliczka z ciebie

Gość taksobiemyślę...
To już ja wymyśliłam osobiście. także tym się nie przejmujcie. Ale te 2/3 i 1/3 to wiem. Ale nie wiem w jakich epokach ile ale teraz bardzo dużo ludzi idzie do piekła. Tak myślę. Strasznie. :(

Gość Anna 23lata Stolica
Kurde pajace z was....hehe a nie przyszło wam do głowy ze jestescie tylko marnym gównem,kropla w oceanie wszechswiata i tak naprawde nic nie macie do powiedzenia. Skad u was pewnosc ze jestescie ponad stwoerzenie swiata, taka niby wolna wola... ;p Jestescie kukiełkami szatana,bawi sie wami,zyga i sra na wasza dusze a wy takimi topicami tylko mu pokłony składacie.... Pomyslcie tak sobie kiedys w sercu....Kurwa a moze to mi szatan szepcze...

Gość taksobiemyślę...
No wiesz... Kościół... Kościól już nie jest tym czym powinien być. No jako ludzie są marni. Ale wiesz - kto tam chodzi. Zależy gdzie. Ludzie teraz dużo sobie wybierają, a tak nie można. Za dużo sobie wybierają, za mało są posłuszni. W końcu tym zgrzeszyliśmy że byliśmy nieposłuszni. To widać. I ten Kościół się tak rozmył. A wcale nie musisz być mordercą by do piekła iść. Wcale. Wystarczy, że diabeł cię zassa. Nawet cię widzialnie opętać nie musi. Zassa i koniec. To świnia równa - ja tam mogę napluć na niego. I tyle. Czasem np. zdarza mi się coś tam - ale to z ciekawości bardziej, potrzeby...WIEDZY, a nie że tam coś z nim. WIEDZY - ja chciałam być naukowcem . Mam prawo WIEDZIEĆ. tak myślę. Ale za dużo tez nie lubię bo póżniej się boję.

Gość taksobiemyślę...
W Polsce kosciół jest straszny tak z grubsza - moje zdanie ale katolicyzm to nie tylko kościół w Polsce. To cały świat. Ale wiecie to se z duchownym pogadajcie. ja to tylko tak tu zajrzałam. Idę już. Nie mam humoru pisać z ateistami na dodatek. Jeden bezsens.

Gość taksobiemyślę...
Marianek - ale masz słownik. Nieźle ...

tak masz prawo wiedziec .. to ci powiem BOGA NIE MA .. dorze ze nie jestes naukowcem bo marna bys byla .. praca naukowca nie polega na domyslach .. zeby cos bylo wiarygodne trzeba miec rzeczowy dowod na to

Gość taksobiemyślę...
:( marianek marianek...

Gość taksobiemyślę...
O cieniu polska nauka wiesz - o cieniu cieniu... jeszcze w pewnych dziedzinach to tylko dzieci z probówki. Z maszyn zachodnich. Eeeeeeee to nie dla mnie. Ja tam wolę ogródek.

ej ale bog kazal nawracac a nie odwracac sie :Pcieszymy sie bardzo bo my nie mamy ochoty gadac z "zaślepionymi" katolikami.. a widac ze ty taka jestes

Gość Anna 23lata Stolica
Ogarnijcie sie ludzie ...............kurwa! Myslicie ze swiat,wszechswiat,słonce i wasze zasrane ryje to przypadek?! Od tak sie pojawiły.... Gratuluje samouwielbienia.

Jak dobrze ze urodzilam sie w normalnej rodzinie i nikt mi prania mozgu nie robil:)

jesli bog jest taki dobry to czemu dopuscilzeby w kamieniu pomorskim tyle dzieci zginelo? tylko nie pisz" chcial je uchronic przed tym swiatem" bo ja znam tez bardzo dobrych ludzi ktorzy zyja juz bardzo dlugo - to teraz powiesz ze dlatego zyja bo sa dobrzy..zwykle pioeprzenie .. chyba ze bog sobie losuje jakos ..

Myslicie ze swiat,wszechswiat,słonce i wasze zasrane ryje to przypadek?! o tym mowi nauka myslisz ze jakis dziadek siedzial na chmurce i sobie pomyslal hmm stworze swiat?

Gość Anna 23lata Stolica
brak słow.

Gość taksobiemyślę...
Eeeeeeeee ja myślę sobie tak - że to rozmanażanie może być faktem, zeby dać ludziom zrozumieć jak było - w sensie jak POWINNO BYŁO BYĆ np, w raju, a jak było na ziemi. Wtedy nic Cię nie będzie boleć, wszystko inaczej. Wszystko Ci wytłumaczą. Dostaniesz poczytać. Tak jak na ziemi. Bo żeby każdemu tłumaczyć to nie. Czytać już ludzie umieją, każdy dostanie książeczkę i tam będzie opis. Jak u Izraelitów. Ale to musisz mieć męża z tego świata. No to ja na wszelki wypadek zostanę sobie sama. Tak może być. To całkiem prawdopodobne. Przez to ludzie nie muszą się rozmnażać wręcz nie jest to czasem niczym dobrym. Bo nie było rozmnażania w raju. Ale kto wie... ale to nie dal wszystkich. Tylko dla tych, co pójdą w prawo.

Gość taksobiemyślę...
Złe rzeczy są faktem. Ten świat jest rządzony przez diabła. On jest straszny. A im więcej grzechów tym Bóg mu pozwala na więcej. Taka prawda. :(. To skomplikowane rzeczy.