Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hghghgh

BŁAGAM POMOZCIE..KTO Z WAS ZNA SIE NA PRZYPISACH I BIBLIOGRAFII?JEJ TWORZENIU ??

Polecane posty

Gość hghghgh

MAM PYTANIE czy jesli korzystam z ksiazki dajmy na to anny brzezinskiej psychologia jakaś tam i na stronie w tekscie jest napisane :Chlewiński (1997) uwaza ze ..... to jaki mam przypis zrobic pod spodem ? z tej ksiazki ze korzystalam czyli brzezinska czy biore chlewinski do przypisu ?jak to jest ?

Jeśli są tylko przytoczone słowa Brzezińskiego, to bierzesz tej jakieś Anny, a jeśli jest jego dokładny cytat, to bierzesz jego książkę do bibliografii. W ten sposób masz ięcej w bibliografii, ale musisz zaznaczyć strony, żeby nie wyszło, że znasz w całości wszystkie te książki.

Gość ilja.
robisz przypis do brzezinskiej, ale zaznaczasz, ze cytowala tego drugiego czyl przypis powinien wygladavc tak Brzezinska A., Psychologia cos tam, wyd. PWN, Krakow 1999 [za:} Chlewinski itd jakos tak

Gość hghghgh
dzieki kochana. ale ja nie mam własnie wbibliografii stron podanych tego chlewinskiego..cholera wiec nie wiem jak to zaznaczyć ..wszystko jest ale stron nie ma w bibliografi.

Gość hghghgh
ilia a wtedy chlewinskiego zaznaczam w bibliografi z tyłu tez zeby miec więcej tej bibliografi czy nie ?

Gość hghghgh
no własnie tez chce zrobic ze przypis chlewinskiego ale jak patrze w bibliografie to widze ze nie ma stron tam a bez stron mozna>?

Gość ZLE MYSLICIE LASKI
ARTYKUŁY JAK SIE MA DO BIBLIOGRAFI I W PRZYPISACH TO SIE ZAWSZE MUSI ZAZNACZYĆ STRONY .JA WIEM TYLE..

Gość ilja.
no raczej nie, bo w koncu z jego ksiazki nie korzystalas bezposrednio. wtedy ujmujesz w bibliografii tylko ta brzezinska. chyba, ze robisz tak, jak tu dziewczyny inne ci radza, czyli szukasz ksiazki tego chlewinskiego i odwolujesz sie bezposrednio do niej, pomijajac fakt, ze cytat w zasadzie znalazlas w brzezinskiej. to dobry sposob na powiekszenie bibliografii ;)

Gość hghghgh
Dzieki kochane jeszcze jedno pytanie: a jesli mam takie czasopismo uczelniane i w srodku mam artykuly róznych ludzi i mnie interesuje jeden artykul takiej babki to jak robie przypis wtedy ? tylko z tego artykulu czy calego czasopisma ??

Gość ilja.
wtedy piszesz tak Autor, Tytul artykulu, Tytul czasopisma, numer, rok jakos tak bym to zrobila w kazdym razie

Gość hghghgh
dzieki ila :):) ila a czy jak mam artykul w przypisie to musze podawac strone koniecznie czy nie?

Gość laski co scie tak sie uparły
ze im więcej bibliografii tym lepiej ? Każdy wie ,że lepiej mniej bibliografi bo lepiej wtedy praca jest oceniana bi wiedzą oceniający ze samemu sie pisze bardziej niż z książek!!!!im więcej bibliografii tym gorsza ocena z pracy!

Gość ilja.
nie wiem, ale podac nigdy nie zaszkodzi. :)

Gość ilja.
hej, ty powyzej - wyglada na to, ze nigdy nie studiowalas/-es albo kierunek masz taki, na ktorym nie trzeba duzo czytac. ale raczej to pierwsze. owszem, duza bibliografia jest jak najbardziej mile widziana, poniewaz na wiekszosci kierunkow masz sie wykazac znajomoscia tematu i literatury na dany temat. czesc badawcza to tylko jedna z czesci pracy, okolo 1/3, w ktorej mozesz sie wykazac wlasnymi przemysleniami i podzielic wynikami wlasnych badan (ktore zwykle tak nie sa przeprowadzone na reprezentatywnej grupie osob - nie dotyczy kierunkow scislych i technicznych)