Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rozalka09

MAMa wczesniaczka

Polecane posty

Witam i zakładam temat jestem mama wczesniaczka urodził się w 34 tygodniu ważył 1860 50cm obecnie jesteśmy w domciu to moje pierwsze dziecko wszystko jest dla mnie nowością chciałabym porozmawiać z doświadczonymi mamami wcześniaków może dowiem się czegoś a na pewno o tym jak i co a mam kilka pytań.

Pozdrawiam serdecznie :) Ja też jestem mama wcześniaka choc było to 9.5 roku temu już :) urodził się w 36 tyg. miał 49 cm i 1950 wagi :) Nie martw sie zobaczysz po mimo tego że teraz jest malutki jak kruszynka nie bawem nawet tego nie zauwazysz :0 Mój w wieku miesiaca nie przypominał juz wczesniaczka , a i teraz w szkole problemów nie ma i jest dorodnym chłopakiem za którym sie dziewuchy uganiaja :) Bedzie dobrze pozdrawiam :D

35 tydzień - bliźniaki teraz to duże i grube babki, za chwilę kończą 2 lata. co byś chciała wiedzieć? może znam odpowiedź

Gość plumikk
no tak...Jania juz musiała dojechac" dlaczego urodziłaś tak wczesnie?"....no kuźwa pewnie dlatego ze miała taki kaprys...jezu babo zastanow sie zanim cos walniesz....

Gość krystynkowa
witajcie . Jestem mama malutkiego człowieczka 30 tc duzo stresów od tygodnia w domku z waga 2kg.ciesze sie ze powstał ten watek , kazdy dzien przynosi niespodzianki .buziaczki dla waszych kruszynek

Gość lalolaaa
hej u mnie niby wczesniak ale zalezy w jakim szpitalu bo ur w 37tc:) wazyl 2500g przy urodzeniu wiec chucherko no i nawet 50cm nie mial naszczescie wszystko ok ale ze wzgledu iz urodzil sie troszke szybciej mniej jadl i slabiej [przybieral na wadze teraz to sie powoli wyrownuje

WITAM urodziłam wcześniej ponieważ towarzyszyło mi zbyt duże ciśnienie w ciąży!centralizacja krążenia mózgowego synek przestał przybierać na wadze porostu dalej już by się nie rozwijał w brzuszku miałam niewydolne łożysko...i musieli mnie szybko ciąć i ogólnie słabo mi było i źle się czułam obecnie jesteśmy od 2 tygodniu w domciu syn 24 skończył miesiąc:-) C-h-c-i-a-ł-a-m się zapytać jakich butelek lub jakiej trzeba używać mam aventa i taka zwykła z canpola i on woli z niej jeść bo tam przykręcam taki smoczek szpitalny z którego on jadł jest bardzo mieki i się przyzwyczaił do niego mocno i tak się zastanawiam nad kupnem butelki dr.browna i podawać mu właśnie ta butelka je sztuczne mleczko!ja swojego nie mam jakoś zanikło ściągałam przez jakiś niecały miesiąc i mu dawałam ale i tak się nienajadal a i J-a-k-i-e-g-o kremu trzeba używać do buzi jak sie wychodzi na dwór?ja mam z nivea na każdą pogoda z filtrem czy taki jest ok nie znam się to moje pierwsze dziecko wiec jeśli możecie to odpowiedzcie na moje pytania dziękuje

Gość Rozalka ja Ci polecam
szklane butelki canpla - nie niszcza sie ( bo plastikowe po paru tyg sa tak zniszczone ze tylko nadaja sie do smietnika )