Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwulatki adki

co na policzki dotknięte alergią?

Polecane posty

Gość mama dwulatki adki

czym smarować policzki u córki dotknięte alergią. Są zaczerwienione i chropowate. Natłuszczam jej ale mało pomaga. Stosowałyście może jakies maści lub kremy?

Gość mama dwulatki adki
dziękuję.

Na własną rękę lepiej nie działaj :) Mój ma alergie smaruje ELOSONEM (na recepte jest jak dobrze pamiętam)

w aptece bez recepty jest bardzo slaby hydrocortyzon w kremie, ale pod warunkiem ze dziecko nie jest malutkie

Moja córcia tez czesto ma \"chropowate\' policzki przez alergie, i ostatnio maz bedac z nia na wizycie u pediatry poprosił o jakis krem (bez sterydow, bo tego mamy pełno ) i lekarka przepisała krem z wit A, robiony na recepte. Jak dla nas okazał sie swietny, nawet synkowi smaruje buzke, którą ma podrażniona od ślinienia się Kosztuje grosze a jest rewelacyjny

Gość kiolomiks
oilatum soft lub clobaza

Gość hydrokortyzon
hydrokortyzonu nie wolno stosowac na twarz najlepiej wybierz sie do dermatologa

tak hydrocortyzonu nie mozna, ale tego mocnego na recete, ten slaby jak sie nie myle ma 0,5 % i spokojnie mozna

hydrokortyzon moim dzieciom nic nie dawal... sprawdzila sie natomiast emulsja advantan... tez lekki steryd ale na recepte... jest specjalnie na azs i po jednym doslownie posmarowaniu zaczerwienione suche policzki znikaly... jest na tyle skuteczna ze jedna tubke mam juz od ponad pol roku i zuzylam moze z polowe albo i tego nie... a tubeczka jest malenka...

Gość mama Hubika
Polecam krem EMOLIUM do kupienia w aptekach EMOLIUM KREM SPECJALNY jak nie przejdzie to radzę zgłosić się do pediatry lub alergologa dziecięcego.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
mój syn ma alergię ciężką. atopowe zapalenie skóry i właśnie policzki są najbardziej "atakowane". Był czas,że dosłownie ropa się lała. Smarowałam dosłownie chyba wszystkim - cutibasa, oilatum krem, diprobasa-maść, długo by pisac .Jednak na taką alergię musisz posmarować maścią na receptę - typu ELIDEL, PROTOPIC. Koszt ok 70 zł ale pomaga używasz dosłownie ciut tego. samo nawilżanie nie pomoże -żeby to zniknęło. Oprócz smarowania musisz dojść - co uczula dziecko czyli dieta eleminacyjna. w moim przypadku wprowadzam 1 produkt na tydz. i obseruję , a mały ma 10 miesięcy. Jak pisałam ma alergię ciężką uczulało go nawet mleko dla alergików typu Nutramigen.

Gość kalinak
Polecam Ojlatum krem