Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia2020

polecam przepis, torcik lodowy, łatwy do przyrządzenia

Polecane posty

Gość kasia2020

witajcie, mam dwa przepyszne przepisy na torciki lodowe. dodam, że są one łatwe do przyrządzenia. 1/ składniki: 2 litry lodów śmietankowych - Algida, 2 KitKaty 3 Princepolo 1 paczka markiz 20 dkg orzechów w karmelu sos do deserów (np. tofii lub truskawka) przygotowanie: każdego batona kroimy, na małe kawałeczki, orzechy możemy rozgnieć - zalezy do wielkości, markizy rozgniatamy każdą pokrojoną/rozgniecioną rzecz wkładamy do woreczka foliowego i wkładamy do zamrażalnika na 15 minut (tak aby było chłodne). Wyciągamy lody i wykładamy je łyżeczką do dużej miski. Przygotowujemy mikser i miksujemy przez minutę lody. Szybko wsypujemy wszystkie batony, orzechy,ciastka i znowu mieszany chwilkę. Masę wlewamy do tortownicy i zawijamy w folię, aby nasz tort nie przeszedł zapachiem z zamrażalnika. Wkładamy tortownicę do zamrażalnika -aby wszystko się zmroziło (ok. 1,5-2 godzin). Po tym czasie kroimy , nakładamy na tależe i polewamy sosem. Dodam jeszcze, że można kupić/zrobić bitą śmietanę i dodać sobie do deseru. Po pokrojeniu loda dalej wkładamy do lodówki. 2/ składniki: 1 galaretka jasna 1 galaretka ciemna 1 puszka ananasów 1 puszka brzoskwiń 2 litry lodów śmietankowych - Algida przyrządenia Gotujemy osobno galaretki. Po przyrządeniu odstawiamy aby schłodniały i troszkę stężały. Jak to nastąpi wyciągamy 2 paczki lodów, miksujemy je w dużej misce. Bierzemy tortownicę na sam dół dajemy połowę masy lodowej, potem polewamy jasną lub ciemną galaretką i układamy pokrojone brzoswinie. Następnie kolejna warstwa to pozostała masa lodowa,którą polewamy galaretką jasną/ciemną i układamy kawałeczki ananasów. To wszystko wkładamy do zamrażalnika na 2-2,5godziny. Smacznego. Naprawdę przypyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość soczewka
Apetycznie brzmią te Twoje przepisy, tylko niepokoi mnie jedno: gdy lody miksujesz to sie przecież rozmrażają , a potem znowu wkładasz je do lodówki i zamrażasz .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasia2020
Nic się nie dzieję tym lodom. To ma być szybka i sprawna operacja w dosłownie w trzy minutki :) Lody do miski, szybko mikserkiem, potem zimne ciastka, szybko mikserkiem i wykładamy do tortownicy. Nie rozmrażają się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość NIE ZAmrazaza
nie zamraza sie rozmrozonych lodów poraz wtóry!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bez przesady. Przecież ten torcik się wkłada do zamrażalnika z powrotem tylko żeby stężał przed jedzeniem. Oczywiście - przechowywać go dłużej nie można z powodu rozmrożenia-zamrożenia i braku naturalnej ochrony bakteryjnej z tego powodu, ale do bieżącej konsumpcji na pewno będzie OK ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasia2020
Dokładnie mella. Te lody nie mają się kiedy rozmrozić, chyba, że ktoś kroi jeden kawałeczek 10 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×