Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za moich czasów

lekcja wychowawcza

Polecane posty

Gość za moich czasów

ciekawa jestem jakie tematy poruszają z Wami nauczyciele na godz wychowawczej .Tak sobie pytam tylko

u mnie wychowawcza to lekcja przedmiotu wychowawcy..:-o w moim przypadku fizyka i matematyka..:-o

my na godzinie wychowawczej się relaksujemy:P Albo obgadujemy bieżące sprawy tudzież jako ze jest to ostania lekcja idziemy do domu

21:30 [zgłoś do usunięcia] magnolia2 u mnie wychowawcza to lekcja przedmiotu wychowawcy.. -- mam dokładnie tak samo :O ewentualnie jest jakas przerazliwie nudna prelekcja o szkodliwości palenie papierosów czy coś w tym stylu :O

Gość córka nauczycieli lat 20
nauczyciele są nienormalni

Gość nic nie robiliśmy
Po prostu nic...

Gość za moich czasow
no to się teraz przestaje dziwić ,że mamy (złą) młodzież .

A ja jako wychowawca tez robię swój przedmiot zamiast godziny. A wiecie dlaczego? Bo jak najpierw ambitnie przygotowywałam różne lekcje ciekawe, gry, zabawy i Bóg wie co jeszcze, to albo była jedna wielka kłótnia albo wiecznie ktoś niezadowolony: a po co, a to bez sensu, a nie chce mi się.... Jak im proponuje żeby sami coś zorganizowali, to oni nie wiedza co, i znowu to samo, czyli, że bez sensu.... Jak chce z nimi porozmawiać na jakiś temat luźniejszy, to połowa gada i jaja sobie robi, bo oczywiście temat jest głupi (nawet jak od nich wyszedł). Więc ile się człowiek może szarpać i denerwować? A tak to przynajmniej program nadrabiam, bo na lekcjach właściwych pracują jak muchy w smole i o 1/3 wolniej wszystko idzie niż w innych klasach. I nie, nie pracuje w szkole specjalnej, żeby była jasność:P tylko w gimnazjum zwykłym, a jak rozmawiam z kolegami to wszędzie jest tak samo.