Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magderina

Witamina K- podajecie ją dzieciom i do kiedy?

Polecane posty

Tak jak w temacie czy wszystkie podajecie swoim dzieciom witaminę K? Mam 2 miesięcznego synka, prawie od początku podaję mu wit. D3 tak jak kazano mi w szpitalu. Ani w szpitalu, ani położna nie powiedziała mi o konieczności podawania witaminy K, teraz gdy byłam z małym na szczepieniu lekarka bardzo się zdziwiła, że jeszcze jej nie podaję. Z tego co wiem, jeszcze nie dawno nie podawało się dzieciom tej witaminy.

Musztarda też czytałam o tej witaminie i m.in. to, że powinno się ją podawac do ukończenia przez dziecko 3 miesiąca życia, ale gdy zapytałam o nią pielęgniarkę środowiskową to powiedziała, że muszę ją dawac do końca okresu kiedy karmię piersią. Jakby nie było to otrzymałam zupełnie sprzeczne opinie od osób które pracują w tej samej przychodni, tj. najpierw położnej, później lekarki, a teraz pielęgniarki środowiskowej i właśnie dlatego interesuje mnie jak to jest u Was

Nam lekarka przepisała jak młoda miała jakieś 3 tyg. Było to jedno opakowanie i tylko je miałyśmy zużyć, po nim następnego już nie było. Była to Vita-k (30 kapsułek), codziennie po jednej więc jak łatwo się domyślić starczyła na 30 dni

Gość Kaśka 111
Ja podaje witaminę K mojemu synkowi według zaleceń położnej środowiskowej , od 8 dnia zycia do końca 3 miesiąca . Też karmie wyłącznie piersią .

Gość SylwiaW
A mnie to już w szpitalu o tym poinformowali, stempel dostaliśmy do książeczki zdrowia dziecka a w mim do kiedy podawać witaminę K i witaminę D. Wygodne podawanie ma Vita DK bo jest w aerozolu, dlatego ją wybrałam. Po trzech miesiącach to podawałam już samo Vita D. W każdym szpitalu powinni od razu informować mamy co należy podawać i do kiedy. Mnie nawet dali info co robić w nawale pokarmu i co jeść aby dziecko nie miało kolki.