Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy zdecydowalybyscie

Czy zdecydowalybyscie sie na dziecko...

Polecane posty

Ja pracuje, zarabiam 1000zl i cala moja wyplata idzie na kredyt hipoteczny, maz zarabia 3500zl. Zdecydowalybyscie sie na dziecko bedac w takiej sytuacji?

Gość majtki poporodowe
no jasne kobieto, my mamy mniej i dziecko w drodze

Gość namolna mola
Też bym się zdecydowała :) Ja mam 2 -letnią córeczkę i do niedawna utrzymywał nas tylko mąż który zarabiał ok.3 tyś, zł i żyliśmy normalnie a do tego wynajmujemy mieszkanie. Od miesiąca ja też pracuję.

Gość etna 2323
a ile masz lat autorko? jesli mozna wiedzieć ??

mam 24 lata ale problem w tym, że nawet jeśli po urodzeniu wróciłabym do pracy to nie miałby się kto dzieckiem zająć a opiekunka kosztuje... czyli gdyby mąz tylko pracował to na życie i inne opłaty (nie licząc kredytu) zostałoby nam 2500zł więc nie wiem czy to wystarczy :(

Kochana, ja mam 22 lata-skończę w lipcu, w lipcu też na świat przyjdzie moje pierwsze dziecię:) Sama pracuję w hurtowni-Makro, zarabiam przeszło 1600zł, mój misio jest inż budowy i zarabia...hmm różnie-czasem 2tys. czasem 3,5 tys. ja aktualnie jestem na 2 roku studiów inżynierskich. Dzieciątko nie było planowane, ale będzie i już się nie mogę doczekać przyjścia na świat mojej niuni. Po macierzyńskim urlopie planuję wykorzystać zaległy z 2009 i część z 2010 roku i w okolicach lutego wrócę do pracy, a wtedy co?? Rodziców i teściów i całą rodzinkę mam 100 km od siebie, tu jestem sama z miśkiem i niunią, więc czeka mnie poszukiwanie niani-opiekunki, trzeba liczyć ok.800zł na nią, ale jakoś damy radę. Mieszkamy na stancji, miesięcznie kosztuje nas ok. 600zł(fakt za taką cenę mamy świetne warunki, bo 2 pokoiki kuchnie i łazienkę), plus ja jeszcze szkołę opłaca 2300za semestr, ale się nie łamię, bo jakoś to będzie, tak szczerze jak bym miała planować i czekać aż się dorobię czegokolwiek to pewnie nigdy bym się na dzidzię nie zdecydowała, albo w wieku 40 lat stwierdziła że czegoś jednak w życiu nie osiągnęłam, czegoś mi brak, a tak... Jestem bardzo szczęsliwa i nigdy nie zmieniłabym niczego co się w moim życiu wydarzyło:)

Gość etna 2323
ja gdybym była na twoim miejscu , narazie nie zdecydowałabym sie na dziecko , absolutnie nie ja mam 23 , od 2 lat jestem mężatka , na dochód nienarzekamy , ale dziecka nieplanujemy

Gość etna 2323
ja gdybym była na twoim miejscu autorko , narazie nie zdecydowałabym sie na dziecko , absolutnie nie ja mam 23 , od 2 lat jestem mężatka , na dochód nienarzekamy , ale dziecka nieplanujemy

Cieszę się z Twojego szczęścia 🌼 ;) Ja trochę się boje bo spłacamy kredyt a gdybym miała pracować to za opiekunkę musiałabym zapłacić tyle ile ja zarabiam. Wiem, że są rodziny gdzie za 1000zł żyją i daja radę ale mąż nie będzie całe życie pracował tam gdzie teraz (a pracę ma super) Nawet nie wiem ile kosztuje utrzymanie dziecka :( My mieszkamy na wsi w okolicach malutkiego miasteczka, ja lepszej pracy raczej nie znajdę więc przez jakiś czas musiałby utrzymywać nas mąż ale z drugiej strony bardzo chcielibyśmy mieć dziecko i teraz nie wiem...

co innego gdybyśmy mieli kogoś w rodzinie kto zaopiekowałby się maleństwem ale niestety i teściowa i moja mama odpada :(

Faktycznie zapomniałam o waszym kredycie. Ale wiesz, co ma być o będzie, jak to się mój misiek śmieję, zaciśniemy pasa i damy radę:) Podejrzewam, że sytuacja u Was sama się rozwiążę, będzie ok!! Zobaczysz! Życzę powodzenia!!!!!!

Nie dziękuję żeby nie zapeszyć ;)

Gość do szczęśliwa 87
szczęśliwa87---> powiedz konkubent a nie mój misiej jakbyś miała 16 lat :O:O...tylko zeby dziecko nie było podobne do ciebie bo będzie straszne :O

Gość vtfrdhgvghfghfgf
a moze odłozcie troche kasy na 'czarna godzine' i za rok zaczniecie sie starac?

Gość gruszkakula
Czy 2500 wystarczy na życie??? My mamy 2200 na wszystko (życie +mieszkanie+inne duperele) i decydujemy się właśnie na dziecko:-)

odłożyć możemy ale na ile to wystarczy? :( Boję się trochę że co miesiąc będzie brakowało nam pieniędzy. Może wypowiedzą sie doświadczone mamusie ile wychodzi im na utrzymanie dziecka? ;)

gruszkakula podziwiam Cię ;) Nie boisz się że nie dacie rady?

oczywiście życzę Ci szczęścia ;)

Gość świadek
Ja bym się zdecydowała :D

\"do szczęśliwa87\" szkoda że Tobie zabrakło odwagi, żeby chociaż się zaczernić. Uroda rzecz wrodzona, ale kultura rzecz nabyta, może jeszcze masz czas żeby się jej nauczyć!! Mój misiek jest i będzie moim miśkiem czy się to komuś podoba czy nie!! A z tego co pamiętam temat nie dotyczy mojej urody tylko czy autorka powinna się decydować na dzidzię!!!

Gość yyyutyutuyt
ja też bym się zdecydowała. mam dziecko a we dwójkę zarabiamy mniej niż Wy ;)

widze że większość jest za :p szczęśliwa nie przejmuj się złośliwymi komentarzami :) zdziwiona nie strasz, u mnie w rodzinie już są bliźniaki :p

Mam znajomą która sama wychowuje dziecko, mama trochę jej pomaga i jakoś daje sobie radę ale ja najbardziej boje się, że mojemu dziecku będzie czegoś brakowało a tego nie chce :( oczywiście nie mówię tutaj o rozpuszczaniu dzieci :)

Gość no wez rpzestan
gdy zaszłam w ciążę - mąż zarabiał 4,5tyś a ja nic - jeszcze studiowałam i tez meilismy 1000zł kredytu. Teraz (2 lata pozniej) zarabiamy wspólnie duuużo więcej. Ani przez chwilę nie brakowało nam kasy na pdostawowe rzeczy! :)) macie szanse rozwoju? wiekszych zarobkow??

Gość no wez rpzestan
wtedy bym sie nei zdecydowala - balabym sie ze sobie nie poradzimy, ale teraz widze, ze ta wpadka nas uratowala od ciezkiej decyzji. dzisiaj jestem w kolejnej ciazy (juz planowanej) i bierzemy jeszcze wiekszy kredyt. zycie idzie do przodu :)

Gość gruszkakula
Boję się. Ale boję się też, że jak teraz się nie zdecydujemy, to nigdy już nie będzie dobrego momentu. A co będzie za rok, dwa, trzy... Tego nie przewidzisz. Równie dobrze za trzy lata powiedzmy, możemy zarabiać dwa razy więcej, jak dwa razy mniej...