Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwulatki adki

Czy to prawda ze dzieci z refluksem sa otyłe?

Polecane posty

Gość mama dwulatki adki

Jak w temacie, jeżeli ktoś się orientuje to poproszę o odpowiedź.

moja córcia miała refluks, teraz jest juz dobrze, choc czasami jeszcze jej sie podniesie i spi jeszcze wysoko. Co do wagi to zawsze byla w normie miescila sie na 50 centylu, a teraz ma dwa latka i wazy 12 kg i jest szczuplutka. Nie wiem skad ci przyszlo do glowy ze dzieci z refluksem sa otyle .

U mnie sie to zgadzalo. Córeczke będąc niemowlęciem miala refluks, wszystko co zjadla (wtedy gdy jeszcze pila tylko mleko), to zaraz wymiotowala, a wlasciwie niekontrolowanie jej to wyplywalo z buzi. Tym samym szybko bylo znowu glodna. Karmilam ją co 2 godziny jakos, czasem co 2,5-3. No i pewnie przez to (tak mi sie zdaje, że przez to, choc nikt tego nie potwierdzil) - byla zawsze pod koniec siatki centylowej. Odkad zaczela jesc pokarmy stale, tzn. najpierw słoiczki, potem normalne jedzenie - refluks sie skonczyl, teraz ma 18 mies. i waży normalnie, jest przecietnej budowy.

Gość Ivoneczka25
Ja przepraszam ale mój lekarz powiedział że dobrze leczony refluks cofa sie po 3 miesiącach...a tu czytam ze macie dość duże dzieci.Mój synek miał do 3 go miesiąca i finito.Był leczony Gaviscon Infant podawanym po każdym karmieniu.Był szcuplutki i taki został.

Moja córeczka tez dostawala Gaviscon Infant do kazdego mleka i wtedy jej sie nie cofalo, ale gdy tylko nie dalam jej tego lekarstwa, bylo to samo, wiec dawalam jej to chyba z 4 miesiecy jak nie wiecej. I moze to przez ten lek taka byla grubiutka? Nie wiem bo będąc w UK nie moglam liczyc na powazne potraktowanie tego. :( Mowili tylko by dawac lek i tyle. I że przejdzie jak sie zacznie podawac stale pokarmy. OK - stale pokarmy byly o.k. ale gdy jadla mleko - trzeba bylo podawac ten lek, inaczej wszystko lądowalo na zewnątrz. Ponad to ruch wplynął chyba glownie na to, ze zrzucila nadwage. Odkad zaczela chodzic - szybko zgubila nadwyzke.

Gość jjfdsaadsadsd
Ja też się wypowiem. Mojej szwagierki dziecko 9letnie z refluksem jest otyłe. Ona nic z tym nie robi bo mówi, że dzieci z refluksem są otyłe albo bardzo szczupłe. Moim zdaniem mały jest gruby bo jedzie na słodyczach ale wiadomo to ona matka i wie lepiej . Może i dzieci z refluksem są otyłe.