Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce mi sie zyc

za gruba i co teraz? pocieszcie, prosze...

Polecane posty

Gość nie chce mi sie zyc

wiem, trzeba bylo tyle nie jesc, ale chyba mam depreche........ 30tc i juz 15kg na plusie ;((((

Nie martw sie, jeszcze tylko 10 tygodni :) Wazne, ze z dzieckiem wszystko w porzadku; wage zrzucisz po porodzie. Znam kobiete, ktora przytyla 40 kg w ciazy i co, zyje i ona i dziecko, i sa szczesliwi :)

Gość nie chce mi sie zyc
i jak ona teraz wyglada? :((

E tam po porodzie zrzucisz:) Poza tym może w końcówce nie będziesz już łapać, ja tyłam ekspresowo na początku a na koniec ledwo ledwo

Gość nie chce mi sie zyc
ale ja na serio sobie z tym nei radze... mielismy spedzic weekend z mezem, ale przez mojego dola strasznie sie poklocilismy. nie chce nic robic, nigdzie jechac, tylk oryczec i nie wychodzic z domu........... :(((

Wcale nie za gruba! Zobaczysz, dzieciątko się narodzi, to schudniesz raz dwa...;) przy takim maleństwie to zawsze dużo pracy jest...:)

Gość to ty masz hyba jakąś
deprechę?;O

Gość rene zelwerene
nie martw sie , moja znajoma w ciazy przytyła 12 kg , tez nie była zadowolona z wagi swojej , ale po porodzie zrzuciła bo przestała jeść słodycze ,i schudła i teraz laska jak 16-tka a ma 30 lat najwazniejsze jest zdrowie twoje i dzidzi :) pozdrawiam cię

Gość xoas
ja przytylam 22 kg wazylam wdniu porodu przy wzroscie 162cm 64 kg teraz jestem 11 miesiecy po porodzie i waze 45kg

nie martw się! ja w ciąży w tamtym roku 30 kg przytyłam po porodzie spadło około10 w miesiąc a potem wzięłam się za siebie i z 90 ważę 67:) To nie koniec świata kobiecinkio!

Gość rene zelwerene
xoas -- ooo!o.o.o !!! no to sukces :) po porodzie zawsze sie zrzuci

Ten płacz to nie waga... to hormony, ile razy ja ryczałam i się kłóciłam... nie zliczę:) Zobaczysz to minie. Wiem że łatwo się pisze ale na prawdę nie myśl o tym, zobaczysz że będzie dobrze, ja na koniec miałam 20 na plusie a i tak olewałam to, w ciąży wolno;) Zobaczysz po ciąży jest łatwo zrzucić jak się chce, mi przy samym porodzie odeszło 10 kg ( po wyjściu ze szpitala było -10), a teraz na prawdę mam świetną figurę. Dużo się ruszaj i nie martw się

Gość nie chce mi sie zyc
a jak to ejst, jak sie tyle schudnie? skora wisi?? :((

Gość nie chce mi sie zyc
Catarinka71, powiedz mi - piszesz, ze mas swietna figure - ale skora np na udach, pupie, brz\ucha - tak jak przed porodem??

Gość rene zelwerene
Catarinka71-- śliczna ta twoja malutka , bardzo ładna jest :) .. a tak se zerkłam na foto :) pozdrawiam

Gość xoas
nom jeszcze chce zrzucic z 2 -3 kg mysle ze do czerwca dam rade gdy wrocilam do domu po porodzie wazylam 59 kg , i jakos tak spadalo po jakis 2 miesiacach wazylam 49 kg noi ostatnio tak spadlo do 45kg

U mnie nie wisi bo dużo się ruszam, tak samo całą ciąże było. Nawet oponka o dziwo mi nie została. Koleżanka urodziła 2 msc przede mną, przytyła jakieś 14kg a flaka ma na brzuchu strasznego:o No ale ona ani na spacery nie chodzi ani nic. Ja codziennie a w weekendy to czasami pół dnia nas nie ma, tylko z wózkiem na wycieczki zasuwam:)

jejku czym Ty sie martwisz ????????Najwazniejsze jest dziecko,a potem Twoja figura:P Moj wzrost to 168cm. W dwoch ciazach przytylam po 16 kilo,wszystko zrzucilam ,a nawet troszke wiecej.10miesiecy temu urodzilam trzeciego synka,a przytylam 28 kilo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Po 4 miesiacach schudlam juz 25 kilo,nie stosujac zadnej diety,ani gimnastyki.Teraz waze 61,5,wiec do mojej ulubionej wagi 58 zostalo juz niewiele.dodam ,ze mam prawie 36 lat,tendencje do tycia i chudniecia jak chce.Zawsze mialam plaski brzuch i teraz tez tak jest,Glowa do gory bedzie dobrze,daj sobie troche czasu,pozdrawiam

Gość rene zelwerene
xoas -- pozwol ze sie wtrace i zapytam , czy 45 kg przy wzroscie 162cm , to nie za mało ;)??? , ale super ze tyle udało ci sie zrzucić :)

Gość nie chce mi sie zyc
a wg tego artykulu, to w normie jestem.... http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_ciaza_artykul,6034.html że niby do 18 moge jeszcze dojść :(((( trudno w to uwierzyć, bo wszędzie piszą, że max to 13kg... "Ach, te nadprogramowe kilogramy w ciąży! Spędzają sen z powiek prawie wszystkim przyszłym mamom... Niestety, jest na nie tylko jeden sposób – rozsądna dieta. Ile zatem wolno przytyć? To zależy od wagi wyjściowej. Przyrost masy ciała w pojedynczej ciąży wynosi średnio 12–13 kg, ale... nie u wszystkich kobiet. Punktem odniesienia będzie dla ciebie tzw. rekomendowany przybór wagi podczas ciąży. Najpierw jednak określ BMI, czyli wskaźnik masy ciała. Podziel swoją wagę (w kilogramach) przez wzrost (w metrach) podniesiony do kwadratu. Jeśli zgodnie z BMI masz niedowagę (wynik poniżej 18,5), w ciąży powinnaś przytyć 14–20 kg. Gdy twój ciężar mieści się w normie (wynik 18,5–24,9), do końca ciąży możesz przybrać na wadze 12–18 kg. Jeżeli masz nadwagę (wynik 25–29,9), ideałem będzie wzrost wagi o 7–11 kg. Zaś u kobiet otyłych (wynik powyżej 30) waga może się zwiększyć maksymalnie o 7 kg. I pamiętaj, że duża nadwaga w ciąży to nie jest tylko problem estetyczny. Zwiększa ona ryzyko pojawienia się nadciśnienia tętniczego i cukrzycy oraz skłonność do zakażeń – gorzej goją się rany po nacięciu krocza i cięciu cesarskim."

ja w ciąży przytyłam 12 kg. teraz jestem 5 miesięcy po porodzie i na wadze 20 kg mniej niż w dniu porodu. skóra no cóż brzuchol jeszcze nie jest ładny, ale systematycznie się poprawia. masaże, kremy, ćwiczenia robia swoje. do wakacji będę laska :D :D :D obecnie ważę 57 kg przy 168 wzrostu, więc jest calkiem nieźle. obecnie chudnę po 1 kg na 3 tygodnie. spokojnie schudniesz po porodzie!!!! dziecko brak czasu na wszystko w tym jedzenie robi swoje. do tego spacery, bieganie z dzieckiem na rękach bo kolka, bo ząbki bo to bo tamto....

Na udach zawsze miałam ok, kiedyś trochę biegałam za małolaty może to trochę przez to. Brzuch też spoko, a tyłek... hmm... z kształtu ok tylko troszkę rozstępów ale i one schodzą choć nic nie stosuje. Pewnie coś tam z nich zostanie ale tragedii nie ma, w stroju nie będę wstydziła się pokazać rene dzięki

Gość nie chce mi sie zyc
dzięki wielkie, dziewczyny.............. za te słowa

\"(...)dziecko brak czasu na wszystko w tym jedzenie robi swoje. do tego spacery, bieganie z dzieckiem na rękach bo kolka, bo ząbki bo to bo tamto....\" Dokładnie!!!

Gość xoas
rene zelwerene dla mnie to nie zamalo zawsze wazylam 42-43kg anwet 39kg , nie wygladałam za chudo bo zawsze mialam duzy biust duze C albo D

ja tez w czasie ciazy przytylam duzo bo az 22 kg w 2 ciazy 20 kg wszystko zeszlo :) jak sie chce to sie uda :) a tez wiele nocy nie spalam, mialam tak niskie samopoczucie z tego powodu ze szok na szczescie brzuch jest ok :) z czego jestem najbardziej zadowlona :)

Gość magdaamama
autorko witaj w klubie...dokladnie tyle samo na plusie, dokladnie ten sam tydzien ciązy:) I tez mam załamke z tego powodu...nie moge na siebie patrzec...ehhh ale trudno bedziemy walczyc za 10 tygodni...zdrówko dzieciaczka najwazniejsze tym bardziej ze mam ciaze zagrozona i musze lezec niestety...pozdrawiam Cie serdecznie kochana uszy do góry:)