Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenka1980

wózek wielofunkcyjny z długą i szeroką gondolką

Polecane posty

Gość magdalenka1980

Hej mamusie, córeczka przyjdzie na świat w samym środku lata, pod koniec lipca lub pierwsze dni sierpnia.chciałabym kupic wózek koniecznie wielofunkcyjny ale taki żeby wersja głęboka starczyła na te 6-8 miesięcy nim przesiądziemy się do spacerówki. Myślę tutaj zwłaszcza o czymś długim i dostatecznie szerokim zwłaszcza na zimę kiedy dochodzi kombinezonik...bardzo podobaja mi się wózki coneco, zwłaszcza v4 ale nie wiem jakie mają wymiary w środku :( może polecicie coś naprawdę dobrego?

A ja rodzę w połowie sierpnia i też muszę zacząć się rozglądać za wózkiem...

Gość efkaaa
Ja miałam z JEDO - model Bartatina Classic - polecam, chociaż ciężki jest.

Roan Marita ma bardzo dużą gondolę. I jest wielofunkcyjny.

Gość mama kacperka 86
Ja polecam roan ma naprawde duza gondole.

Gość mammmami
Bartatina ma ładniejszy kosz moim zdaniem, ma regulowany podgłówek w gondoli, większą torbe do wózka... która później docenicie! Wózki Jedo są wogóle bardzo wygodne dla maluszków i praktyczne dla mam - można zdejmować i prać poszycia.

roan tez ma regolowany podglowek w gondoli i torba wcale mala nie jest ale to zalezy od gustow.

Gość magdalenka1980
oglądam z wypiekami :) o roanie i bartatinie nigdy nie słyszałam, zawsze tylko chicco, coneco, graco, qiunny, xlander itp. roan mi się nawet chyba bardziej podoba, duuuużo kolorków :)

duza gondole ma tez mikado ox-ford... moja corka ma teraz 13 m-cy i nadal sie w niej miesci (choc juz jej w niej nie woze) a ma 82cm dlugosci... na szerokosc tez ma luz... i wozek nie jest az taki ciezki choc duzy...

Gość niccolin
mam pytanie, do wozka JEDO albo ROAN jest dołączona część spacerowa od kiedy można ją używać?? (od którego miesiąca)

Gość proxi777
a co myślicie o www.espiro.eu? ostatnio ogladałam wózki z tej firmy, bardzo sprytne i lekkie.

wersje 4-kolowe w mikado sa na pasach a tego rozwiazania nie polecam gdyz po pierwsze po przesiadce z gondoli do spacerowki spacerowka jest przez to strasznie chybotliwa i niestabilna, po drugie jak kola sa na wahaczach to mozna sobie wozkiem wjechac po schodach (jak jest ciezki to super rozwiazanie bo nie trzeba wozka dzwigac) a jak kola sa na pasach to juz po schodach sie nie wjedzie bo jak sie wozek uniesie to caly dol odpada (nie wiem jak to opisac)... co do wersji 3-kolowej mikado to moge powiedziec ze jest super stabilna... ja przy pierwszym dziecku mialam wozek 4 kolowy i byl mniej stabilny niz ten 3-kolowy... a poza tym w niczym mi nie przeszkadza (dodam ze z przodu sa 2 kola polaczone w jedno (tzn. jest jedno podwojne)

Gość niccolin
ja polecam http://www.sojan.com.pl - trójfunkcyjne, gondola jest właśnie długa i szeroka

Gość magdalenka1980
dzięki asia-k za wytłuaczenie, już jestem trochę mądrzejsza:) czyli genralnie nie przejmować się ilością kół tylko pasami. no to zostaje mikado oxford albo roan marita, koniecznie muszę je zobaczyć na żywo. na allegro mikado są w bardzo fajnych zzestawach za niecałe 1100 zł a roan niestety już nie, bo fotel trzeba osobno dokupic. ciekawe jakie ceny w sklepach?

Polecam Bartatinę Classic. Gondola jest długa i szeroka, więc w kombinezonie na pewno bedzie ok. Ja zmieniłam na spacerówkę w 4 m-cu, bo wróciłam do pracy, a mąz dojeżdżał do mnie na karmienie i bylo łatwiej zmieścic wózek do auta. Spacerówka rozkłada się do całkowitego leżenia, więc małej było wygodnie :)

Gość magdalenka1980
ale ja nie chcę kupować wózka który wykorzystam przez chwilę :( chcę głęboki wózek na dłużej, wersje z regulowaną gondolką są bardzo zachęcające.. nie wyobrażam sobie zimą sunąć z maleństwem, przez śniegowe zaspy w spacerówce...

ja taki zestaw mikado z gondola spacerowka fotelikiem pokrowcami do wszystkiego folia przeciwdeszczowa i moskitiera kupilam u siebie w sklepie (w warszawie) za 949zl ale to bylo rok temu... teraz ceny mogly isc troche do gory ale generalnie akurat ceny tych wozkow sa takie same mniej wiecej w sklepach jak i na allegro... dobre jest tez to ze to jest polski wozek i nie ma najmniejszego problemu z serwisem (tak mi facet w sklepie mowil, sama nie sprawdzalam bo uzywam go od roku i mi sie nie zepsul, no i czesci w razie czego sa tanie)

Gość magdalenka1980
no właśnie chyba te ceny się tak nie zmieniły mocno :) ja bym chciała taki wózeczek ze wszystkim do max 1500 kupić, może się uda. a powiedz mi jeszcze taką rzecz o co chodzi z tym że wózek jest napasach, bo patrzę na zdjęcia ale nic z tego nie rozumiem :(

Gość magdalenka1980
aaaaaaha. to co to są jeszcze tzw wahacze??????? bo roany takie coś mają....boże jak to jest źle nic nie wiedzieć ;(

Gość magdalenka1980
a jak się ma do tego mikado oxford?

Gość magdalenka1980
od tej strony zaczęłam, ale wybacz ona niewiele mówi np o tym że oxford występuje w wersji zarówno 3 jak i 4 kołowej :( napisałaś wczesniej że czterokołowe mikado maja pasy...wszystkie???? na pewno nie chce wózka na pasach

Gość magdalenka1980
i jeszcze gdzieś wyczytałam że chyba w trzykołowym mozna zablokować to przednie koło żeby nie skręcało, tak?a czy wersja czterokołowa też ma skręten wszystkie/przednie koła? przepraszam że tak męcze ale nie moge n razie iśc do sklepu :(

no nie zupelnie wersja mikado ox ford to wersja tylko 3-kolowa... wersja 4 kolowa nazywa sie milano... to jest to samo co ox ford a rozni sie tylko podwoziem czyli kolami... tak to to jest to samo dokladnie... z tego co wiem to wszystkie wozki 4 kolowe mikado (te tradycyjne) sa na pasach (nie spotkalam sie jeszcze z mikado 4 kolowym nie na pasach)... ale ten boston jest ciekawy bo jest na wahaczach a w zasadzie jest na 4 kolach tylko te kolka takie troche inne sa niz tradycyjnie... moze warto byloby go obejrzec...

wersja 4 kolowa nie ma skretnych kol... tylko ten boston ma przednie kola skretne... w mikado oxford mozna zablokowac przednie kolo...