Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka i nauczycielka

Jestem za likwidacją gimnazjów!!! Co za idiota wprowadził to do Polski?????

Polecane posty

Gość Matka i nauczycielka

Ucze w gimnazjum i to co tam sie dzieje to przechodzi ludzkie pojecie. Mlodziez byla znacznie grzeczniejsza przed reforma gdy szkola podstawowa liczyla klasy 1-8. Mysle ze powinno sie powrocic do tego systemu. Mlodziez traktuje gimnazjum jako nowy etap w zyciu, gdzie jest presja kolezanek zeby sie stroic, malowac i przezyc swoj pierwszy seks bo przeciez juz jestesmy w gimnazjukm , jestesmy dorosle. Poza tym przez te gimnazja, obnizyl sie poziom edukacji. Nauczyciele w lo nie wyrabiaja z materialem w ciagu trzech lat. Jestem za likwidacja gimnazjow!!!

Moim zdaniem gimnazjum to głupi pomysł. Młodzież w najgorszym wieku zebrana w jednej szkole + krótsze liceum. Głupota.

Zgadzam się. I po kiego musimy się 3 razy uczyć tych samych rzeczy? Nie tylko nauczyciele w liceach nie wyrabiają - licealiści też :O

Gość AaliyahHaughton
popieram, gimnazja to chory pomysł :o

Gość AaliyahHaughton
ale co ja tam wiem, jestem zwykłą osiedlową koorefką :(

Gość Lesopw
Mysle ze powinniosmy napisac jakas petycje do ministerstwa edukacji zeby to zmienili.

Gość hmmhmhmm
jestem w 3 klasie gimnazjum, faktycznie wszystkim dziewczynom odbija :/ starają się za wszelką cenę wyglądać na 20 latki no i obowiązkowo chłopak- najlepiej też koło 20 :/:/ chłopcy to jakieś nie wiadomo co, na całe gimnazjum może 3 jest w miarę fajnych i z jakimikolwiek planami na przyszłość. Bardzo się cieszę, że został tylko miesiąc...

Gość only the desk
Zgadzam sie. Gimnazjum to wielki NIEWYPAL!!!

Gość ulcia c
popieram. gdyby bachory w wieku 14 lat były jeszcze w podstawówce wiedziałyby , że są jeszcze dziećmi i nie ma sensu w tym wieku udawać wielce dorosłych -palić, brać narkotyki i puszczać się z kim popadanie!

Gość ouioui
Zgadzam sie. To co sie wyrabiaja gimnazjalisci przechodzi ludzkie pojecie. 14latki uprawiaja seks, maluja sie jak do burdelu, licza sie tylko gadzety i kasa. Jestem z rocznika 84, czyli nie tak starego, a moi rowiesnicy sie tak nie zachowywali.

Gość nadaję z dąbrowy
a gdzie w tyum wszystkim są rodzice?

Gość Mirosław Handke
się kłania i dziękuje za docenienie jgo pomysłu :D

Jak już wspomniał, gimnazja są po to by naród był głupszy, dorównywanie poziomu kształcenia do amerykańskiego. Łatwiej jest rządzić ludźmi głupimi, którą uwierzą w każdą kiełbasę wyborczą :)

Gość jednakowoż
Również uważam, że gimnazja to całkowicie bezsensowny pomysł. Te 3 lata kompletnie nic nie wnoszą, rzeczywiście w liceum trzeba to wszystko nadrabiać, co jest szkodą oczywiście dla uczniów, lecz dla nauczycieli także. Bo w 3 lata muszą przerobić materiał z liceum, uprzednio przeznaczając czas na już nie powtórkę, a momentami wyłożenie materiału z gimnazjum. A poza tym, jak już pisaliście, w gimnazjum rodzice i wychowawcy mają największy problem z młodzieżą. Dzieciom się wydaje, że ,, jaaaa, jestem w gimnazjum, jestem już dorosły/a, wszystko mi wolno''. A od takiego myślenia to już prosta droga do problemów. Z własnego doświadczenia wiem, że gimnazjum to tylko bezsensowny okres przejściowy w czasie którego młodzież po prostu...głupieje( interpratacja dowolna)

Gość nauczycielka..
jestem młodą nauczycielka i praca w gimnazjum zniechęcila mnie do tego zawodu niestety :( jestem osobą z natury dobrą i bardzo chciałam dobrze nauczyc "młodziez" . bardzo przejmowalam sie i przykladalam do kazdych zajec. niestety dzieciaki daly mi w kosc mimo, iz bylam stanowcza i bywalo, ze surowa

Gość pupa77
Popieram pomysł. Od początku było wiadomo, że to niewypał. Tylko żeby to odkręcic, to chyba są straszne koszta? Więc to nierealne chyba...

Gość A ja jestem za
Likwidacją MENu, państwowego szkolnictwa, wprowadzenia prawdziwie wolnej oświaty w kraju i autonomią szkół . Niech rodzice decydują, do jakiej szkoły chcą posłać dziecko. Jeśli będzie to 6 lat podstawówki + 3 lata gimnazjum + 3 liceum, to okey. Jeśli postawią posłać swoje dziecko do 8 letniej podstawówki + 4 letniego liceum, to też dobrze. Dzięki wolnej konkurencji, zwycięży po prostu system LEPSZY!

Gość odpowiedź brzmi
Buzek wymyślił. Kradzież z OFE też ON. Dziś oficjalny chyba kandydat PO na przewodniczącego PE. PO od zawsze robi wszystko , by żyło wam się lepiej, a wy idiotki jeszcze nie do końca to doceniacie ...

Gość sffsdfdsfsd
gimnazjum to największe g.... jakie można było wymyśleć, nic się tam nie robi, tylko przerabia wlasciwie to co w 6 klasie+ bardzo mało nowego materiału , a w liceum nie ma czasu na głupie powtarzanie lektur, bo zapieprzaja z materiałem.. kiedyś 4 lata liceum ,a teraz własciwie 2,5 bo co chciwle jakies święta, ferie i inne duperele, zeby nie było właśnie koncze edukacje, mam wyksz.średnie (ufff nareszcie koniec z mieniem do czynienia ze wspolczesnym szkolnicctwem...)

Gość zdaje się że wystarczy 100tyś
podpisów pod projektem obywatelskim, a z liczby komentarzy i czasu wnoszę, że by przeszło, więc może nie warto gdybać, a zebrać podpisy i przedstawić jako "obywatelskie" a nawiasem uważam, że to jeden wielki niewypał, uczniowie czują się już jak dorośli, i że "wszystko im wolno" nauczyciele nie dają sobie z nimi rady, bo jeszcze nie można wyrzucić ich ze szkoły, bo są w obowiązku "wieku nauki" - totalna paranoja a projekt był zdaje się za rządów Hall w ministerstwie, ale wprowadzono już chyba po niej... a tak na marginesie to gimnazja wprowadzono po to, by więcej Polaków mogło się legitymować "średnim" wykształceniem, ponieważ egzamin po gimnazjum miał być jak "mała matura" przed wojną... na szczęście nikt tego tak dziś nie rozpatruje ;) i dobrze :)

Gość odpowiedź brzmi
100 tys. podpisów pOSŁY mają w doooopie !!! Wcześniej było 100 ty. i więcej podpisów. Skooorwiałe chooje mają to w doooopie !!!! Demokracja jest dla idiotów!

Gość zdaje się że wystarczy 100tyś
odpowiedź brzmi -> może dla takich jak Ty, co żyją w poprzednim ustroju ;)

Gość kasia180
Ja chdziłam do 8-letniej podstawówki i też dziewczyny puszczały się, ćpały, piły, chłopaki byli wulgarni, były kradzieże, przestępstwa i inne tego typu rzeczy. Więc nie próbujcie wszystkim wmówić że to wszystko wina stworzonych Gimnazjów. Bo tak naprawdę to jacy jesteśmy w wieku szkolnym to nie ma na to wpływu nowy etap w życiu tylko to jak zostaliśmy wychowani w naszych domach. Naprawdę nie wiem co wszyscy próbujecie tutaj udowodnić, że to wszystko wina Gimanzjów tak?. Bo kiedyś wszyscy byliśmy aniołami. A teraz jest osobno Gimnazjum no i patrzcie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki wszystko gwałtowanie uległo zmianie. Jak komuś za bardzo rodzice popuszczają to się nie dziwię że młodzież korzysta z tego przywileju. Wiem to wszystko bo przyglądam się na codzień życiu szkolnemu i edukacji dzieci i młodzieży. Już od 3 klasy szkoły podstawowej wiadomo który uczeń będzie sprawiał duże problemy bez wzlędu na to czy będą osobno Gimnazja czy nie. I przyjmijcie to wszyscy do wiadomości. Wasze pomówienia są zupełnie bezpodstawne!!!!! :(

Gość facetprzypadkiem tutaj
to za pana Buzka wprowadzono reforme szkolnictwa. jedzcie do brukseli, gdzie kariere robi teraz Buzek z pretencjami. Przeciez media kreują go na autorytet hahaha :D