Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pechowa_szczesciara1989

On ma 1350 a ja 800 zl. Nedzne pieniadze w dzisiejszych czasach!

Polecane posty

Gość gest est
no włąśnie tak czułem tak czułem. To ja już nie narzekam na moją sytuację tylko się cieszę i sam się na peno nie będę w coś takiego pakował. A jeszcze może nie daj Boże dzieci? - sznur na szyję? Może kiedyś będę miał jakąś dziewczynę ale tak na dochodne:)

Gość
ja poznałam męża na studiach :D z tym, że ja je skończyłam - a on przerwał :) Prawik - czyż tak urocze stworzenie jak ja mogłoby się gniewać na kogokolwiek? :p :classic_cool:

Gość gest est
na dochodne, żeby się nie dowiedziała, że mieszkam z rodzicami. Bo by mnie nie chciała. Bo taki to leń. Taki co prauje 16 godzin na dobę i się zaraz wykończy a to owszem -dobry chłop, nie leń. A to, że się zaraz wykończy...no to cóż dobry BYŁ chłop:)

Neurosa nie znam nawyków tegoż uroczego stworzenia to wole się zapytać. :classic_cool:🖐️ Miło mi, że nie. :P🖐️ Brzydula dziękuję. :P🖐️ gest est a ile masz lat? 🖐️

taki co pracuje po 16 godzin na dobe to chlop,ktorego ciagle niema:) ale jak wroci to mowi fajnie,ze jest do kogo wracac,ze ktos czeka:)

Gość fkpaoigpuweiog
ja mam 900 a facet ma 1700 też sie uczę zaocznie

Gość whiskey pije
podziwiam , jak wy ludzie jestescie w stanie przezyc za 2000 miesiecznie???

Gość gest est
za kilka miesiecy bede mial 25 lat:) tak tak:) nie spieszy mi sie:) z reszta zawsze bylem leniem teraz leń to już w ogóle ginący gatunek:)

Gość gest est
hmm choć w sumie cóż - to jest ciekawe, że obecnie jest się leniem robiąc to, co 30 lat temu nie świadczyło o lenistwie Studiuje na studiach dziennych a w wolnym czasie nie - nic nie robię, tylko czytam, oglądam filmy, uczę się języków , kolekcjonuję, fotografuję. Są tacy, którzy umieją łączyć pasje, studia i prace. Ja nie umiem - jestem powolny. Wiec zamiast studiów i pracy wybrałem studia i jakieś pasje

Jesooo ludzie jak Was czytam i co sie dzieje w Polsce to mam ochote wyjechac stąd jak najdalej :O Jestem patriotka kocham swoj kraj ale ... jak mam tyrac za marne grosze , cudem wiazac koniec z koncem , to nie wiem... :O A jak bede chciala zalozyc rodzinie? chce aby moje dzieci mialy ojca i matke na codzien a nie tylko od świeta :O Wczoraj pod wplywem Wiary przemyslalam sobie wszytsko i postawnowilam zostac w kraju ale jak tak czytam to nie wiem czy jest sens ... jeszcze przemysle s prawe . Zagranica na poczatku moze i bedzie tez ciezko z normalna praca , ale jak sie czlowiek nauczy jezyka na tip top , skoczy tam jakies studia to pewnie bedzie lepiej niz tutaj choc sama nie wiem ... roznie to bywa :O Brzydula - oj kochana jak Cie poczytalam to smutno mi sie zrobilo , z męzem harujesz ile mozesz , nie macie dla sibie czasu , ale podziwiam to ze mimo braku czasu dla sibie , nadal jestescierazem i sie kochacie , naprawde pozazdroscic , wszak wiele zwiazkow rozpada sie wlasnie z takiego trybu zycia .

Gość
Mimo wszystko nie warto poświęcać się dla pracy, pieniędzy... Wiadomo, że trzeba za coś żyć - ale nic nie zastąpi bliskości, bycia razem. Dziś żyjemy - jutro może nas nie być, tyle naszego co przeżyjemy... Żeby nie okazało się na starość, że nie mamy nawet co wspominać. Albo, że zapomnieliśmy jak ze sobą rozmawiać. Mam niewiele - chciałabym nieco więcej :p ale nie zazdroszczę bardzo bogatym ludziom, którzy zatracają się w pogoni za pieniądzem. Mam satysfakcję, gdy zrobię coś sama ;) np. dzisiaj gruntowałam ściany w moim nowym domu. Czy cieszyłoby mnie to, gdyby zrobiłby to jakiś pan Rysio za 100 złotych? Nie wiem... :classic_cool: Dobranoc wszystkim

Gość gest est
ja to dopiero będę miał:) ani pieniędzy ani bliskości:)

Only🖐️Ostatnio przewijalas mi sie w myslach:)a raczej twoj brak Moj nie maz moglby pracowac np.w Norwegii,Danii gdyz ma rozne uprawnienia zwiazane z praca na morzu i pod woda ale on zawsze mowi,ze niewolnikiem u kogos nie bedzie Jest Polakiem i tu jest jego miejce:0 to jest dziwnie skonstuowany typ:)

Gość gest est
choć może nie będzie tak źle - wszystko się okaże. Przede mną jeszcze wszystko, bo jak na razie nie ma prawie nic. To wszystko co może być, może być co najwyżej przede mną:)

" ja to dopiero będę miał ani pieniędzy ani bliskości" Ale na własne życzenie, więc nie ma się co smucic. :P🖐️ Mexx a Ty ile teraz zarabiasz? 🖐️

Gość gest est
ha ha, nawet tu jestem w zasadzie ignorowany. Bo i szacunek się nie należy za bycie wygodnickim...tia to trochę gryzie. Z resztą nie wiem czy to z tego powodu jestem ignorowany, może po prostu mnie nie znacie:)

Gość gest est
wiesz ja tak gadam a co będzie to jeszcze nie wiadomo, pewnie się przecież za jakąś robotę wezmę:) Ale nie planuję pracować non stop

Brzydula - Twoj mąż ma racje , rowniez uwazam ze jezeli jestem polka to tutaj jest moje miejsce itd ale tak jak juz pisalam wczesniej , jezeli mam tyrać za pare groszy to sorry , musze powaznie zastanowic sie nad wyjazdem zanim bedzie za pozno :) a do kraju zawsze mozna wrocic choc tak nie chce wyjezdzac ze nie da sie tego opisac , chyba jakbym musiala to zrobic to zabeczalabym sie na smierc :(

Gość gest est
czasem człowiek nie uświadamia sobie jak źle maja inni....

1200zl z kawalkiem na ręke tj tak mi powiedzieli ale wiesz... nigdy nie wiadomo wiec na 100% bede wiedziala jak dostane 1 wyplate . Kiedys zarabialam 800zl i mimo iz mieszkam z mama to nie wystarczalo mi na wszytsko a co dopiero jakbym mieszkala sama? nie wyobrazam sobie tego :O

Gość
get est :D czytamy uważnie... tylko kurczę, cóż Ci mogę doradzić będąc w diametralnie innej sytuacji życiowej? jeśli ma Cię to pocieszyć - kilka lat temu również byłam samotna i bez pracy ;) prawik - nie doczytałam... ;) ktoś mi mocno przysłodził ostatnio więc wyparłam ze świadomości Twoją krytykę :D co złego to nie ja (gdyby wydało Ci się, że piszę herezje - to wiedz, że jestem po drinku) :) idę oglądać film na tvp 2 - nie wiem czy będzie fajny ale zawsze to lepsze niż pożeracz czasu kafe :classic_cool: to teraz już naprawdę - po raz drugi i ostatni {cześć] dobranoc

Wiara powiem tak : to zalezy kto jakie ma szczescie , widzisz... wiekoszosc polakow zagranica pracuje za ok 300-500f na tydzien (faceci ) ale Ci co znaja dobrze jezyk , sa obrotni no i maja szczescie moga naprade sie dorobic . Nie zebym sie chwalila ale brat jest ponad 2 lata , na poczatku nie zarabial duzo , nawet tych 300 nie , a teraz? przynosi do domu min 800f na tydzien rzecz jasna , do tego studiuje prawo tam . Babka ktora mnie obslugiwala w banku (polka) powiedziala ze najpierw pracowala w sklepie , potem nauczyla sie jezyka , przeszla kurs i siedzi w banku , myslalam ze wiecej zarabia ale gdzie tam ... nie wiem czy to prawda jest czy nie ale powiedziala ze wcale wiecej nie zarabia aczkolwiek jest ronica miedzy praca w sklepie a w banku ,prawda? chodzi o to ze zagranica tj w uk , nie zarabia sie duzo wiecej (no ok, zalezy kto ) a ogolnie zycie jest duzo tansze. Np u nas idac do sklepu z 50 zlotami ile kupisz? chleb , kawalek wedliny , troche warzyw i to wszytsko , tylko jakies podstawiwe rzeczy a tam? zawsze z bratem robilam zakupy i za 50 f mielismy pelen wozek jedzenia plus troche kosmetykow co nam starczalo na 2 -3 tygodnie . Wiec sam widzisz ze jest roznica . Dzis wracajac z pracy zaszlam do drogerii za glupi balsam , pomadke ochoronna , tusz do rzes zaplcilam ponad 160 zl :O

"1200zl z kawalkiem na ręke tj tak mi powiedzieli ale wiesz... nigdy nie wiadomo wiec na 100% bede wiedziala jak dostane 1 wyplate . Kiedys zarabialam 800zl i mimo iz mieszkam z mama to nie wystarczalo mi na wszytsko a co dopiero jakbym mieszkala sama? nie wyobrazam sobie tego " Nie wiedziałem, ze gdzies jeszcze oferują takie pensje ale to chyba na dodatek umowa zlecenie? :o🖐️ neurosa to dobrze, krytyka i tak odnosiła sie tylko do tego pierwszego. ;)🖐️ Dobranoc 🖐️