Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoresalepsze

termometr rteciowy czy elektroniczny

Polecane posty

Gość ktoresalepsze

ktory lepszy i dokladniejszy?

Gość kwota zaległości nie ma
nie z obiegu tylko ze sprzedazy.

ani jeden, ani drugi, moja żona dotknie mi czoła i wie z dokładnością do tysięcznej stopnia

Gość jest problem jesli
a obieg to co jak nie sprzedaż? poczta pantoflowa? :D

Gość ja mam rteciowy
i w zyciu bym nie zamienila ;)

Gość ja mam elekroniczny
i nie polecam!!! CZasem w ciągu 3 minut temperatura zmienia sie o kilka kresek, jeśli mierze 3 razy pod rząd Nie jest dokładny.

miałem rtęciowy, ale sobie prztrykałem, żeby podwyższyć temperaturę i rtęć się zrobiła przerywana i dupsko, wydało się....

Gość kwota zaległości nie ma
Moja mama ma rteciowy i go od niej pożyczam, więc jest w obiegu czy jak wolisz w uzyciu, ale jak rozbije to już raczej nie oddam, bo jest nie do kupienia...mozna jeszcze w szpitalu "pożyczyć"-tam używaja, ale taka ewent. odpada.

Gość Oczywiście że rtęciowy
Nawet najdroższy termometr elektroniczny, nie zapewnia takiej dokładności co rtęciowy. Może i oficjalny został wycofany ze sprzedaży (podziękujcie UE) ale można go kupić wszędzie- nawet w aptece pod ladą. Na allegro można go nabyć za grosze... naturalnie nowy :-P

Ja mam rtęciowy który coś nie chce mierzyć i elektroniczny który zawsze pokazuje mi 32 stopnie :D

Gość alazajda
W internecie dużo bezdotykowych jest do kupienia. Ja wybrałam polską markę Sanity i ich Baby Temp póki co jestem zadowolona, wyświetlacz z powiększeniem, bateria trzyma długo.

Gość gość
Długo mi bateria trzyma w Baby Temp, z tego się cieszę przede wszystkim, a druga rzecz że mierzy w sekundę – duża wygoda.

Gość beatadag
Badam temperaturę u dziecka bezdotykowo przez podczerwień, na pewno higieniczne i bezpieczne, co do aparatu to mam Baby Temp, długą gwarancję na niego dają bo 3 lata a cenowo na tle innych jest znośnie.

Gość gość
Mi na święta w prezencie podarowano nonContact i bardzo mi się ten preent podoba ;) wygodnie, bezpiecznie, nie roznosi tak zarazków jak dotykowe termometry

Gość gość
Czy po zjedzeniu rtęci z termometru człowiek wyciągnie nogi od razu czy się tylko zatruje i będzie cierpieć?

Gość gość
Wbrew pozorom czysta rtęć aż tak bardzo nie zaszkodzi. Szkodliwe mogą być opary, a najgorsze organiczne związki rtęci.

Gość gość
Ma dobre funkcje nasz Baby Temp zmierzy goronkczę a jak trzeba to też temperatury wody w wanience jak coreczcec kompiel robimy :))

Gość gość
Nawet długo nam na jednych bateriach mierzy nonContact, a bałam się że podczerwień będzie jednak kradła tej energii dużo więcej

Gość gość
Dobrym pomysłem było kupienie Baby Temp ten model mierzy na podczerwień, jest szybszy i dużo bardziej higieniczny niż dotykowe, nie przenosi tak bakterii

Gość gość
Noncontact jest bardzo fajnym wygodnym termometrem, niemiecka marka, model dokładnie ten sam z którego pielęgniarki w szpitalach korzystają, wiem bo znajoma jego używa właśnie u siebie na oddziale

Gość gość
Długą gwarancję ma nasz termometr nonContact, więc liczę na to, że te parę lat podziała bez jakiś awarii, jak na razie mierzy expressowo

Gość gość
Z tych wszystkich bezdotykowych termometrów jakie widziałam wybrałam Baby Temp i nie zawodzi mnie póki co, rzeczywiście mierzy od ręki, podczerwień zbiera z miejsca.

Gość gość
Rteciowy.

Gość gość
Nam też mierzy bezproblemowo BabyTemp wyniki są autentyczne natychmiastowe, wszystko działa tak jak powinno i jak to jest wypisane w instrukcji. Termometr wygodny w całym ustawieniu pomiaru – można szybko zmienić funkcje na temperaturę otoczenia czy obiektu bo też takie rzeczy mierzy.

Gość gość
Ze swojej strony też podpowiem BabyTemp. Wypatrzyła nam go teściowa, żona zamówiła a wychodzi na to że używam najczęściej to ja :) Ostatnio mnie jakieś choróbska łapią i co chwila tylko sprawdzam ile mam tej gorączki. Bardzo szybkie badanie, genialna sprawa dla chorujacego.

Gość anna

Wydaje mi się, że jeśli chodzi o fajne termometry to firma sanity ma dobrze sprzęty i warto do nich zajrzeć. W ofercie także coś dla dzieci baby temp. Niezależnie czy termometry czy inhalatory to ludzie raczej ich pozytywnie oceniają więc sprzęty są na poziomie.