Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezlosliwa pomaranczka

okulary u panny mlodej - prosze o rade

Polecane posty

witam, slub mam we wrzesniu tego roku. nosze okulary, tzw. patenty -http://www.lensmed.pl/cache/img/okulary4.jpg_x-200_y-.jpg . okulary te "wtapiaja" sie w moja urode, podkreslajac ja. bardzo chcialabym miec je na swoim slubie, bo sa bardzo subtelne i pasuja do sukni slubnej :) ale, wlasnie, to ALE. gdy witam sie ze znajonymi calusami, nikt nie zwraca na nie uwagi i zaraz mam na szklach pelno mazow, ktora ciezko sie zciera, a bez wody ani rusz. jak uniknac tego na slubie? zdjac okulary, gdy beda nam goscie zyczenia skladac? gdybym je zdjela, malo bym widziala :( kto do mnie podchodzi np. jak wybrnac z tego problemu? soczewki odpadaja, bo nigdy ich nie nosilam i nie chce az tak zmieniac sie w dniu slubu. porazdzcie cos, prosze.

hm mialam ten sam problem,mam podobne okulary,ladne,ale niepraktyczne na slub tance.. wiec zrobilam soczewki jednodniowe-koszt 170zl,zakladam tylko na okazje ;) i na slub tez,nie wyobrazam sobie zdejmowac okularow lub co chwila ich poprawiac lub czyscic..polecam soczewki-w komplecie masz soczewek na miesiac.

Gość okularnica....
kup sobie soczewki i okulary zerówki identyczne do Twoich. Jak ci będą skladac życzenia, to sobie zerówki zdejmiesz. Inna, prostsza opcja - jak ci wszyscy złożą życzenia to sobie swoje umazane okulary wyczyscisz.

moja rada-sciagnij okulary podczas zyczen-to zaden klopot,przeciez swiadkowa czy ktokolwiek moze ci te 15-20minut potrzymac okulary a recze ze nie ma takiej mozliwosci abys nie widziala kto do ciebie podchodzi bo ludzie w trakcie zyczen stoja tak bliziutko jeden za drugim ze to chyba nie problem.Tzn niewiem jak duza masz wade wzroku ale chyba nie az tak wielka zebys nie widziala ciotki,wujka czy kolezanki stojacej 30cm od twojej twarzy...?soczewek nie polecam-osoby noszace na codzien okulary wygladaja nienaturalnie w soczewkach.

a jakie polecic bycscie mogly soczewki? moja wada to -3,5 i -2. osoby widze gdy stoja blisko mnie, ale jak np. 3metry ode mnie to juz nie :( nosze okulary od 1klasy LO. boje sie zakladac soczewki, bo nie wiem jak moje oko zereaguje, wiec musialabym zalozyc je wczesniej i po porstu sprobowac w nich funkcjonowac. potem kupic druga pare na slub i wesele. a czy istnieja soczewki miesieczne, ktore zakladam na 1 miesiac na dzien i noc? i jaki jest koszt takich soczekwek? kurcze, niedobrze...

Gość okularnica....
kup sobie soczewki miesięczne i pochodx w nich wcześniej. Jak pójdziesz do dobrego optyka, to jak ci jedna soczewki nie spasują, to będziesz ja mogła za darmo zamienic na inne i tak do skutku.

jesli koniecznie chcesz soczewki to jak najbardziej polecam ci wczesniejsze chodzenie w nich aby sie przyzwyczaic. ale naprawde zastanow sie czy warto tyko z powodu zyczen zmieniac tak swoj wyglad twarzy?mojakuzynka tak zrobila i powiem ci ze wygladala wrecz nieladnie.nosi dlugo okulary i jakos takie cienie juz ma od tych okularow pod oczami nie mowiac o tym ze w soczekach nalezy nauczyc sie chodzic-po kilku godzinach oczy sa zmeczone i zaczerwieniaja sie-wiec tez efekt niezbyt dobry. odpowiadajac na pytanie odnosnie soczewek miesiecznych-tak sa takie-moje siostra takie nosi ale nie mam pojecia w jakiej sa cenie. co do czyszczenia okularow-zaopatrz sie w takie specjalnie nawilzane husteczki do czyszczenia okularow.sa tak malutkie i osobno pakowane ze zmieszcza sie twojemu mezowi do kieszeni w marynarce a jego bedziesz miec przeciez caly czas pod reka w dniu slubu:)

Gość okularnica....
Co wy za głupoty opwiadacie? cienie pod oczami od okularów? Albo ktośma cienie albo nie. Może tylko jak ktos nosi okulary, ot nie zwraca na te cienie uwagi, bo ich tak nie widać; i nie pracuje nad tym, żeby je zlikwidować. Moja kumpela całe życie nosiła okulary, teraz przerzuciała sie na soczewki i też ładni wyglada. troszkę inaczej, lae to kwestia przyzwyczajenia. A soczewki jak są dobrze dobrane, to można w nich cły dzin chodzić i nic nie szczypie i oczy nie czerwienieją. Nie piszccie juz takich bzdur. Nawet to zakąldanie i zdejmowanie soczewek nie jest wcale takie trudne.

Gość kruleffna
dobrze mowia,kup sobie soczewki miesieczne albo dwutygodniowe ponos przed slubem i po problemie.

Gość alinnnja
soczewki do noszenia ciaglego, przez miesiac, np: Pure Vision firmy Ciba Vision. para na miesiac 40 zł, ale nie wszedzie kupisz na sztuki. napisz w jakim mieszkasz miescie, to moze bede mogla Ci powiedziec, gdzie kupisz na sztuki. ale lepszym rozwiazaniem bedzie zakup 10 szt soczewek jednodniowych, po 5 szt z kazdej mocy w cenie 20 zl, czyli razem 5 par na 5 dni. wczesniej sobie wyprobujesz i na slub zalozysz jednodniowe