Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 18

pierwszy tydzien ciazy

Polecane posty

Gość kasia 18

Jestem w pierwszym tygodniu ciazy dowiedzialam sie dopiero dzisiaj. ale dzien wczesniej dostalam szczepionke przeciwko blonnicy i tezcowi. jak to wplynie na plod?

Gość ja się nigdy nie malowałam
pierwszy tydzień>?który lekarz stwierdził taka ciąże?? pierwsze słysze

o kurcze dobra jestes niektore do 12 tygodnia nie sa pewne czy sa w ciazy a ty juz w pierwszym tygodniu o tym wiec..

Gość to o czym piszesz jest
niemozliwe. Niby jakim cudem dowiedzialas sie, ze jestes w pierwszym tygodniu, skoro pierwszy tydzien liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki? A nawet jak zaczniejsz liczyc od owulacji to i tak guzik. Niemozliwe.

ej no dzisiaj sie dowiedziala, wiec wg niej od dziesiaj jest w ciąży, więc to pierwszy tydzien jak nic !

Gość ja się nigdy nie malowałam
a na płod nie wpłynie bo moze tam nic nie ma :D :D :D

Gość ALKA_
może jej chodzilo o pierwszy miesiac. się pomyliła.

Gość hehehe w pierwszym tygodniu
ciąży to większosć pije, pali bo o niej nie wie a ta sie przejmuje szczepionką, zresztą jaki lekarz stwierdzi tak wczesnie ciaże?:D

a ciekawe skąd wiesz o tej tygodniowej ciązy, skoro żaden test Ci jej jeszcze nie pokaże, a już tym bardziej lekarz :)

moze jej chodzilo o pierwszy trymest a nie tydz bo czasem 5tyg ciaze ciezko stwierdzic a tyg to juz w ogole marzenie:P

Gość jak sie nie pojawi na kafe
to sie nie dowiemy :P o co jej chodzi :)

Gość klaudka to oszustka
ciekawe skąd wiesz o tej tygodniowej ciązy, skoro żaden test Ci jej jeszcze nie pokaże, a już tym bardziej lekarz ameryki nie odkrylas! w pierwszym tygodniu ciazy jeszcze ciazy nie ma!!!!!!!! spadaj oszustko ze swoimi madrosciami:O

A może dziewczynie chodzi o to że jest w pierwszym tygodniu po miesiączce, która się nie pojawiła? Jeżeli byłaś wcześniej na szczepieniu, powinnaś zgłosić to ginekologowi. Wprowadzono Ci do organizmu coś, co może ale nie musi zaszkodzić dziecku. Nie wolno szczepić się będąc w ciąży (jest kilka wyjątków, ale to nie dotyczy tych szczepionek o których mówisz). Jeżeli szczepi się kobieta, która nie jest w ciąży, powinna odczekać 3 miesiące zanim zajdzie w ciążę.

Gość moze moze
przeciez dość wyraźnie napisała,ze jest w pierwszym tygodniu ciąży nie wiem czy mozna sie pomylić a ju z na pewno nie sądze zeby miała na mysli pierwszym tygodniu po @

Gość troszke podlamana jestem.....
No ja naprzyklad robilam test wczoraj i dzisiaj i jest pozytywny. Okres mi sie spoznil 10 dni wiec jestem chyba tak jakos w 4 tygodniu. moze jej faktycznie chodzilo o to, ze pierwszy tydzien o ktorym wie... Ps jest tu ktos w tak wczesnej ciazy?

Gość lalolaaa
o tym,ze jestem w ciazy dowiedzialam sie w 27dc czyli w 4 tyg wiec chyba autorce chodzilo o 1 tydz od kiedy sie dowiedziala,ze jest w ciazy...........

Nie wiadomo o co chodzilo ale powiem Wam ze moj lekarz wykryl moja 2 tygodniowa ciaze...tez bardzo wczesna...nie wiem jak z tygodniowa ale dwutygodniowa lekarz potrafi wykryc.

ja też miałam wykrytą ciążę po dwóch tygodniach od zapłodnienia (czyli de facto była 4-tygodniowa)

Gość do noli
nola - czyli lekarz wykryl ciaze zaraz tuz po zaplodnieniu? jaaak? chce poznac tego magika, ktory potrafi dostrzec w organizmie kobiety podzial komorki jajowej:D:D:D

Gość brak wiedzy
Ciążę można wykryć już w pierwszych dniach. zaraz po zapłodnieniu wydzielana jest gonadotropina kosmówkowa. w testach ciążowych jej stężenie jest wykrywalne po 5-12dniach, a w warunkach laboratoryjnych już 3 dnia od zapłodnienia. Tak więc można być w pierwszym tygodniu ciąży.

Gość gość
Nie chce być niegrzeczna ale ja jak kasia 18. jestem w pierwszym tygodniu ciąży.. no może ciutke dłużej.. (9 dzień). Nie pale i nie piję, martwie się czy mogę brać bardzo gorące prysznice ? bo kąpieli podobno nie ale jak wezme prysznic to mogę ? wkońcu całego ciała nie mam wtedy w wodzie... A co do tygodniowej ciąży to niewiem jak w polsce ale ja mieszkam zagranicą i tam jeśli wiesz kiedy miałaś ost. sex, a idziesz za 3doby do lekarza na test krwi, to ci wyjdzie ciąża, może jak polska zacofana to u was wykrywają na 6mc hehe ;p ja wiem kiedy było zapłodnienie, mineły trzy doby, zaczeły mnie boleć piersi i miałam bul w podbrzuszu i nudnosci przy piciu kawy wiec na 4 dobe poszłam na wyniki krwi i proszę.. ciąża :))) a niemożliwe żeby wcześniej bo w tym pół roku to był pierwszy sex, wiec wcześniej nie mogłam być.. i co wy na to mądrale.. ? można..? można..? jak sie chce to się wie.. :)

Gość gość
Nie chce być niegrzeczna ale ja jak kasia 18. jestem w pierwszym tygodniu ciąży.. no może ciutke dłużej.. (9 dzień). Nie pale i nie piję, martwie się czy mogę brać bardzo gorące prysznice ? bo kąpieli podobno nie ale jak wezme prysznic to mogę ? wkońcu całego ciała nie mam wtedy w wodzie... A co do tygodniowej ciąży to niewiem jak w polsce ale ja mieszkam zagranicą i tam jeśli wiesz kiedy miałaś ost. sex, a idziesz za 3doby do lekarza na test krwi, to ci wyjdzie ciąża, może jak polska zacofana to u was wykrywają na 6mc hehe ;p ja wiem kiedy było zapłodnienie, mineły trzy doby, zaczeły mnie boleć piersi i miałam bul w podbrzuszu i nudnosci przy piciu kawy wiec na 4 dobe poszłam na wyniki krwi i proszę.. ciąża :))) a niemożliwe żeby wcześniej bo w tym pół roku to był pierwszy sex, wiec wcześniej nie mogłam być.. i co wy na to mądrale.. ? można..? można..? jak sie chce to się wie.. :)

Gość yoyoko
gościu nade mną jesteś tępą idiotką i analfabetką! ciekawe zjawisko-nie powiem! może ci wytłumaczę jak krowie na polu. po sexie jak plemniki już są w ciele kobiety a ta ma owulacje to plemniki nie latają z prędkością światła. czas dotarcia robaczków do komórki jajowej trwa kilka godzin! poza tym zanim się połączą, zanim komórka się podzieli itp itd to mija sporo czasu. z resztą betę można sprawdzić dopiero po zapłodnieniua nie po sexie!!!

Gość gość
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ pierwszy tydzień ciąży to akurat krwawienie miesiączkowe ostatniej miesiączki:-) Do zapłodnienia może ewentualnie dojść za 1- 2 tygodnie :-D ☆ ☆ ☆ ☆