Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wieczna odchudzaczka

dieta dr Pape

Polecane posty

Gość apple_juicee
na sniadanie mozna jesc owoce (musza byc wegle)

schudlam na poczatku i bylam wielka zwolenniczka tej diety, dwa lata sie tak odzywialam ale od jakiegos czasu w ogole na mnie nie dzialala, wiec teraz dieta 1000kcal :(

Gość kaat24
no kurde- nic nie uszczegółowisz? ile schudłaś na początku? jak się zmienił BMI? czy przez ten czas waga skoczyła, czy efekty zistały a nie chudłaś dalej? a jak jadłś na obiad mieszane dania czy tylko białko?

Gość dobrepytanie
tez jestem ciekawa:)

Gość uuuupppppppup
co sadzicie o tej diecie?

Gość kaat24
ja na razie jem tak od miesiąca. powiedzmy że jest 1,5 kg na minusie i kilka cm mniej, nie spodziewam się cudów od razu, chociaż chciałabym. najwazniejsze że nie tyję, bo zaczełam miec taką tendencję od poczatku roku. nie katuję się jedzeniem. wytrzymuję 3 posiłki i przerwy miedzy nimi.

Gość uuuupppppppup
dzieki za odp:) a mozesz pdac przykladowy dzienny jadlospis?

Gość kaat24
śn miseczka płatków owsianych z żurwainą, kromka razowca z rzodkiewką, kawa orkiszowa obiad pół woreczka ryżu, +1/4 opakowania horteks potrawa prowansalska + michałe cukierek wieczorem zjem ugotowanego kurczaka i jakąś sałatkę warzywną

wiecie co ja moze nie powinnam sie tak wypowiadac, bo u mnie to wszystko bylo pomieszane z problemami zdrowotnymi,ktore tak sie pojawily po roku czasu od stosowania tej diety (=ale to nie znaczy ze to cos ma wspolnego z dieta, tego nie wiem). dlatego trudno mi tu jakies liczby podawac. Ja mialam tez dosyc niskie BMI chyba kolo 22, a ta dieta jest skonstruowana dla ludzi, ktorzy maja BMI 25. ja jadlam mieszane obiady i naprawde bardzo duzo jadlam, nie liczylam zadnych wegli na obiad, wieczorem prawie zawsze to samo mozarella z pomidorem. na sniadanie zawsze tez to samo: 2 kromki chleba tostowego (duzego) z maslem i pomidorem i 2 kromki z nutella. Pilam tez kawe z mlekiem, normalnie tak jak zwykle. Moge powiedziec ,ze przez rok to funkcjonowalo, dopiero pozniej nie moge sie wypowiadac. Zreszta ja tez czasami nie mialam ochoty na kolacje,bo nie lubie bialka.

Gość co sadzicie o tej
DIECIE???

witam !! podczytuję was :) i od dzis i ja się przyłączę do dietki :)) śniadania i kolacje to wiem dokładnie co i jak... pytanie co do jadłospisu na obiad: czy jesli niemam czasu robic nic na ciepło (bo do 16 pracuję) czy jak w pracy zjem np kanapki to bedzie ok?? lub czy np. rzeczy zamiawiane typu: makaron penne z kurczakiem w warzywach z sosem bedzie dobre??? w sumie też węgle i białko :)) prosze o poradę :))

Gość khftew
kurde nawet fajna dieta ale czy dam rade?

Beacia82--> mozesz jesc te rzeczy co wymienilas. ja bym do tego jeszcze jakiegos "Grzeska" dorzucila :)

oo no kurde fajnie ze jestes :D powiem Ci--- Wam, że od 3 dni juz zmieniam ten tryb jedzenia i czuję się lekko :D fakt.. czasami chodze głodna ale ogólnie ogranizm powoli przyzwyczaja sie do takich zmian.... bo ja stala podjadaczka byłam :D

Gość khftew
dajcie jakies przykladowe menu albo piszmy co jemy dla sprwdzenia i opini czy dobrze ?

ok... w sumie ja na sniadanie jem codziennie to samo: 1 bułka z dżemem . 2. bułka z nutella lub jakims innym weglowodanem: no jakas pseudowędliną... + sałatka jesli mam czas zrobic...

Gość khftew
ja mam bmi 20,5 wiec nie wiem co jesc i ile tych wegli bo pisze powyzej a ja chce schudnac pare kilo jeszcze i teraz nie wiem co i jak? zna sie ktos na tym?

Gość olensja-
a mozna pizze z serem czy nie

khftew ja też mam takie BMI :DDD w sumie pisane jest ze osoby z BMI poniżej 25 mają jeść tak samo jak osoby z BMI 25... więc tam na wcześniejszych sronach napisane jest .. białko 1.5 x BMI oraz węgli 75 gram... ja tak jem i... chudnę :D

Gość olensja-a co z ta pizza?
jw

Olensja z tego co pisała na poprzedniej stronie no kurde... to chyba można.. ważne by przestrzegac ilości węgli... pisała ze tłuszczow nie trzeba liczyc a wręcz trzeba je jeść także :) masz na str. 36 :))

Gość olensja-
dzieki , zaraz tam zajrze na strone

ja dziś stanełam na wadze i też 1 kg. mniej :DDD juhuuu..... a na obiadek jem mięso i frytki :D

Gość też_na_diecie
Hej Dziewczyny, pisałam tutaj niedawno. Schudłam 3 kg na tej diecie, ale potem miała masę spraw na głowie i nie miałam czasu ani siły na dietowanie. Jadłam więc normalnie, tyle że na kolacje starałam się samo białko. I okazało się, że waga stanęła w miejscu, ale nie urosła, co do tej pory było normą. Tak że jestem bardzo zadowolona, a od poniedziałku znowu ruszyłam i widze, że waga już spada. Powoli bo powoli, ale przynajmniej wiem, że na stałe.

i właśnie o to chodzi :)) ja też jestem zadowolona i mama ndzieje że za miesiąc lib 2 zobacze duze efekty, które tak jak piszesz bedą na zawsze :DDD