Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiaaa

YORK - CHCE KUPIC ALE SIE BOJE ŻE...

Polecane posty

Gość natusiaaaaaaa
to bylo kiedys... teraz to typowe psy salonowe co do autorki to daj sobie woogole spokoj z kupnem yorka z tego co piszesz to nie pies dla ciebie a dlaczego nie wezmiesz sobie psa ze schroniska potzrebuje bardziej ciepla i milosci od tego yorka i bedzie mogl zostac sam nawet na 5 godzin

Gość tiaaa
a co do jedzenia to oczywiscie mialam zamiar kupowac mu jedzonko w puszkach oraz sucha karme ale myslalam raczej o takiej pedigree a ta ktora polecasz na ile starcza dla takiego pieska?

Gość natusiaaaaaaa
ja kupuje 1,5 kg i to kosztuje 50 zł i starsza tak na ok. 1,5 miesiaca a na poczatku to 0,5 kg ci starczy na miesiac (22 zl)

"ale psow nie mozna zywic tylko rzeczami gotowanymi, musza dostawac karme dla psow" chyba zwariowalas... moj drugi pies żre gotowane i ma sie świetnie :o

dla yorkow podobno najlepsza ta eku'cos tam' wymieniona juz wczesniej, kumpela co ma yorka mowi ze to odpwoiednia a nie jakas tam chappi czy pedigri

Gość tiaaa
dlaczego uwazasz ze to nie jest pies dla mnie?

Gość tiaaa
no to nie jest to taki straszny wydatek biorac pod uwage ze starcza na 1,5 miesiaca

Gość buahahahaaa
Śmiać mi się chce jak czytam, że pies MUSI mieć taką a nie inną karmę etc. Moja kuzynka ma yorka i co....? Psinka jest najszczęśliwsza pod słońcem, jak je ze swoją panią kanapeczkę z szyneczką na pół :P Wogóle...najchętniej wyżera każdemu z talerza :D Chodzi do fryzjera raz na jakiś czas, ale jak zarośnie to też rozkosznie wygląda! No i jak się nie uczesze jej jeden dzień, to też z tego "skudlenia" nie umrze :P

Gość natusiaaaaaaa
poniewaz widac po twoim podejsciu ze york to nie twoja bajka skoro nie stac cie na specjalna karme to radze wez kundelka potzrebuje wiecej milosci od yorka i bedziesz mogla podawac mu pedigree i chappi i wyjdzie ze i tak lepsze jedzenie niz w schornisku

Gość buahahahaaa
Aaaa...a jeśli chodzi o karmę, to owszem - uwielbia... najbardziej ta kocią :D

Gość tiaaa
a co do fryzjera to mozna chyba samemu podcinac takiego psiaka? przeciez nie musi wygladac jak miss swiata z super idealna fryzura? moim zdaniem taki kudłaty wyglada bardziej slodko niz taki obeciety od linijki :D

Gość natusiaaaaaaa
na 1,5 miesiaca pod warunkiem ze codzienne dostanie w poludnie obiadek (ryz, wolowinka lub kurczaczek, warzywka)

ja p...le kafe jak zwykle jako rozrywka nie zawodzi :D :D do autorki - idź na jakies forum o psach (ktos o dogomanii pisal), moze tam jest lepszy poziom wypowiedzi :o

Gość natusiaaaaaaa
mozna samemu ale yorki sa bardzo ruchliwe i nie polecam a po za tym je tzreba wycieniowac odpowiednio bo inaczej fatalnie wygladaja gdyby talk szlo samemu to psi fyzjerzy by zbankrutowali

Gość tiaaa
ale przeciez nie mowie ze mnie nie stac - POPROSTU NIKT MNIE DO TEJ PORY NIE POINFORMOWAL O TAKIEJ SPECJALISTYCZNEJ DIECIE stad moje zdziwnie a mysla przewodnia tematu bylo to czy Wasze Yorki dobieraja sie do mebli itp? w zoologicznym babka doradzila mi spray ktory odstrasza pieska od gryzienia ale czy to cos dziala to nie mam pojecia

Gość tiaaa
tak jak juz pisalam odnosnie fryzjera to nie podobaja mi sie te piesky z idealna "fryzurka" a raczej takie kudlate, maja wtedy swoj urok :)

Gość tiaaa
a odnosnie kundelka ze schroniska to bylby ten sam kontekst - kundelek czy york to i tak sam by musial zostawac na te kilka godzin

Gość natusiaaaaaaa
spray no nie wiem, w zoologicznym ci powiedza wszytsko ale yorki za meble sie nie biora o maja malenskie zabki w predzej by sobie polamaly one za drozbne rzeczy sie biora za kabelki czasami na kant od chodnika no i uwielbiaja buty

Gość natusiaaaaaaa
ze zschroniska by musial zostawac sam w domu ale lepiej by to znosil bo itak byl przyzwyczajony do samotnoisci i nie musialabys chodzic do fryzjera, kupowac spacjalnej karmy i szamponow tez przemysl

pewnie ze mozna samemu, spr zawartosc witamin itp, odpowiednia diete dla psa, strzyc samemu :D keidys 10letni kuzyni kumpeli sami wystrzygli psa i zyje, tylko wygladal jak szczur do odrosniecia wlosow :P

Gość tiaaa
ale taki mały york tez sie przyzwyczai do tych kilku godzin w samotnosci czy to naprawde takie straszne ? niektorzy ludzie zostawiaja psy na caly dzien w mieszkaniu i jakos zyja te psy

Gość natusiaaaaaaa
bede spolczula twojemu yorkowi (autorko) nara bede jutro

no ale pies moze zostac sam w mnieszkaniu, bardziej chodzi o to ze mlody pies na poczatku nie powinnien byc sam (dotyczy to kazdej rasy)

Gość tiaaa
oczywiscie zostawialabym mu wszystko co potrzeba - miseczki z swieza woda i jedzeniem, zabawki, legowisko - czy to naprawde takie straszne zostawic go na 3 godziny?

tiaaa - wg rad ktore sie tutaj pojawily york to pies ktory niemalże pod kloszem musi byc trzymany :D :D i k..wa najlepsze: "teraz to typowe psy salonowe" chyba natusia zrobila z yorka psa salonowego bo z osobowosci on takim nie jest :P

Gość tiaaa
wlasnie dlatego tez zastanawiam sie czy nie wstrzymac sie wakacji a wtedy bede mogla mu znacznie wiecej czasu poswiecic na poczatku tyle ze pani od pieskow twierdzi ze pozniej moge miec problem z kupnem bo na okres wiosenny przypada "sezon" na szczeniaki ale nie wiem czy to nie jest kolejny jej chwyt zeby go kupic

Gość tiaaa
pozatym ten piesek to nie jest jakis tam kaprys dla mnie - deyzja jest przemyslana i naprawde dlugo marzylam o taki wlasnie piesku i zapewnie mu wszystko co tylko bede mogla :) tylko wlasnie kwestia tego pozostawiania go samego mnie trapi :(

Gość do autorki tematu.....
Mam 13letniego kota, cztery lata temu kupiliśmy Yorka. Żyją w zgodzie :) Co prawda na początku kot gonił psa, ale myślę, że to dlatego, że chciał go sobie "wychować". Teraz czasami koło siebie śpią, wąchają się, itd ;) Nie ma żadnego problemu. Co prawda moja kotka nie jest typem rozrabiaka - jest persem i jest raczej spokojna, czasami jej odwala i lata po domu :D Aha, miałam też papużki i świnkę morską - nikomu krzywdy nie zrobiła... ;) Mój pies i kot również zostają sami w domu, na ok 6 h. Wszystko da się pogodzić, a razem pewnie im raźniej... :)

tiaaa... ja sie tutaj nie chce madrzyc jaka karme, jakiej firmy, itd. Nie mialam yorka, ale w swoim zyciu przez nasz dom przewinelo sie przynajmniej kilkanascie psow. I mam porownanie-te odzywiane od malego karma gotowana w domu mialy zeby na medal, natomiast te odzywiane pedigree dla szczeniakow mialy popsute zeby juz po roku. obecnie mamy jednego psa w srednim wieku i jednego kilkumiesiecznego i dostaja karme profesjonalna ze sklepu dla zwierzat. mysle, ze najlepiej zapytaj sie wlascicielki hodowli cczym karmi maluchy, mozesz tez porozmawiac ze sprzedawca w sklepie zoologicznym i cos odpowiedniego wybrac. Co do pozostawiania pieska samego, hmmm...Trudno mi odpowiedziec na to pytanie bo moje maja gdzie biegac kolo domu wiec nie wiem jak to jest. Pozdrawiam i zycze dobrego wyboru

Gość do autorki tematu.....
A jeśli chodzi o mojego pieska to obalam mity "psa salonowego" :P Może osoby, które nie stawiają psa na ziemię bo jest brudna, rzeczywiście robią z nich salonowe. Mój jest wiecznie brudny, potargany, uwielbia spacery i inne psy. Lubi się wytarzać, wybiegać. Boi się szczotki :D Zwykły pies... :P