Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiaaa

YORK - CHCE KUPIC ALE SIE BOJE ŻE...

Polecane posty

Gość mańka0999
yorki polecam, ale trzeba go szybko nauczyć załatwiania się na dworzu, ja niestety to zaniedbałam i cały czas siusia w domu ;/ na obcych cały czas ujada, że nie można się przekrzyczeć z osobą, ktora przyzła do nas i luubi być przywódczy " w stadzie " :D

Gość akinom_25
natusiaaaaaaa - Ty jesteś taka mądra i w ogóle...a pracujesz? Skoro tak Cię na wszystko dla tego Yorka stac to zapewne musisz zarabiac na swoje i jego utrzymanie, więc piesek musi zostac sam w domu. Bez przesady kochani ja mam Yorka i nie było nigdy żadnego problemu z zostawaniem samemu w domu-żadko spotyka się ludzi którzy siedzą 24h na dobę ze swoimi pupilami-bo niestrety na takiego pieska trzeba zarobic. Więc przestań tu dziewczyne straszyc. 3h to naprawde niewiele. zostaja na 8-10 h pieski i żyją. W zalezności jak zostaną przyzwyczajone. Oczywiście są pieski które nigdy nie były same i jest z takimi problem-bo mama, babcia, siostra przypilnują-ale jest to duży problem. Trzeba psa nauczyc że przychodzi moment kiedy musi sobie radzic sam-mój zwyczajnie śpi (miseczki zawsze pełne-niczego mu nie brak) później spacerek i jest zadowolony. Robicie lordy z psa....

Gość akinom_25
Fioletowo Liliowa o znowu miłośniczka r=r.... lansujecie sie jak geje, pies to pies stać ja na 1000-nie na 2000 wiec kupuje pieska jakiego chce. Pilnuj swojego nosa-skoro nic nie masz do powiedzenia na temat pytania, które dziewczyna zadała to się zamknij a nie tu swoje mądrości wygłaszasz.

Gość Amandzia
nie mieszkasz z moim ojcem pół rok nie widziałam go przez ten czas miał mnie w dupie ! A na gwiazdkę 2009 przypomniało mu się że ma córkę i chcę mi kupić yorka co ja mam o tym myśleć kocham yorki wziąść tego yorka ??

Gość maxinka
pewnie ja mysle ze skoro ojciec chce ci sprawic taki prezent to czemu nie ? to sie sliczne psy , towarzyskie o wielkim sercu:) i to jest nieprawda co mowia inni ze to sa psy tylko dla gwiazd bo sa drogie w utrzymaniu ... fakt ,karma nie jest tania ale za to jest wzbogacona we wszystko co potrzebne jest szczeniakowi... ( sama wiem najlepiej bo mam psa yorka ) jak chcesz to moge ci udzielic pare rad na temat tej rasy :) oto moje gg 2074337 sluże pomoca :)

Gość właścicielka yorka
hej! Pewnie już zadecydowałaś czy kupić yorka ale musze dodać coś od siebie! Więc... mam yorka i to jest normalny psiak!!! Jest obcinany nie przez fryzjera tylko ręką właściciela :) - to wymaga wprawy , pózniej pies zrozumie że ma siedzieć spokojnie! A co do karmy to royal dawałam na początku a teraz róznie bywa. Je wszystko ;D pedigree a nawet zje karme dla kota! (najlepiej żeby karma była sucha bo po tych wodnistych w puszce to zęby słabe i nie fajny zapach) .. kurczaczka chyba umiesz czasem ugotować? jakiś przysmak kupić? witaminki jak będą konieczne?-(ale bez przesady) To pies który zje wszystko , dlatego uważaj na czekolade heh bo jak sie dorwie do słodkości to biegunka 100%. Te psy mają delikatny żołądek. A co do tego że pies będzie jakiś czas sam w jednym pokoju to ja nie widze zastrzeżeń :) Z własnego doświadczenia wiem że to co mówią ''eksperci'' i piszą w książach to przesada!!!! Każdy pies chce być kochany!!!KAŻDY!!!! NIEZALEŻNIE CZY ZE SCHRONISKA CZY Z NAJLEPSZEJ HODOWLI!!!!!!!!!! KAŻDY CHCE BYĆ RÓWNY!!!! BĄDZMY SPRAWIEDLIWI! Myślisz że taki psiak ze schroniska może zostawać sam a ten z hodowli nie? - to błąd,złe myślenie! A mojego Rogera zostawiam w domu często samego i jakoś nie jest przez to mniej szczęśliwy.

Gość angeloos069
Też mam w planach kupno Yorka. Duzo czytałam o nich i mam znajomych, którzy mają psy własnie tej rasy. Mogą zostawać same, bez obawy. Ważne aby miały wtedy dostęp do wody i zabawkno i jakieś smakołyki. Jak chcesz cos jeszcze wiedzieć to pytaj ^^

STOP pseudohodowcom! * Pseudohodowcy to ludzie rozmnażający psy/koty wyłącznie dla zysku. Traktują oni szczenięta/kocięta jak zwykły towar. Im więcej uda się go „wyprodukować, tym lepiej. * Bywa, że suka jest dopuszczana podczas każdej cieczki, jest wycieńczona, do tego źle odżywiana, trzymana w tragicznych warunkach. Gdy nie nadaje się już do rozrodu, jest uśmiercana lub wyrzucana. * Często szczenięta/kocięta nie są szczepione, wiele z nich umiera, inne chorują, są za wcześnie zabierane od matki. * Psy są dobierane beż żadnego przemyślenia, często dochodzi do rozrodu osobników chorych, agresywnych lub do krzyżowania ze sobą rodzeństwa. * Jeśli uważasz, że zwierzęta z rodowodem są dla snobów, mylisz się. Każdy człowiek rodząc się, otrzymuje metryczkę, więc dlaczego pies czy kot miałby jej nie mieć? Metryczka nie zobowiązuje cię do jeżdżenia z psem/kotem na wystawy, daje natomiast pewność, że zwierzę będzie posiadało cechy psychiczne i fizyczne takie jakie powinno posiadać. Uniknie także schorzeń genetycznych, jak np. dysplazja stawów. * Jeśli chodzi o wysoką cenę, to jest ona i tak dużo niższa, niż suma, którą będziesz musiał wydać na leczenie zwierzęcia z chorobą genetyczną. Lepiej odkładać przez rok, powiedzmy po 100zł miesięcznie, i kupić psa z prawdziwej hodowli, niż kupić zwierzę od pseudohodowcy, przyczyniając się tym samym do cierpienia innych zwierząt i nakręcając „business okrutnym ludziom. Istnieje też możliwość zapytania hodowcy, czy nie posiada zwierzęcia niewystawowego (ale z metryczką!), którego cena będzie niższa. * Nigdy nie kupuj szczeniaka/kociaka na giełdach, rynkach, przed wystawami. Prawdziwy, szanujący siebie i kochający zwierzęta hodowca nigdy nie sprzedaje ich w takich warunkach! Jeśli zależy Ci na cechach psychofizycznych określonej rasy, kup zwierzę z rodowodem z legalnej zarejestrowanej hodowli. Jeśli nie zależy Ci na żadnych konkretnych cechach, zaadoptuj zwierzę ze schroniska. * Jeśli już posiadasz nierodowodowe „rasowe zwierzę, absolutnie nie dopuszczaj do jego rozrodu, a raczej pomyśl o sterylizacji/kastracji. Pamiętaj, że ewentualne potomstwo twojego pupila może trafić w niepowołane ręce. Poza tym skala bezdomności zwierząt w Polsce jest tak wysoka, że niekontrolowana „produkcja kolejnych jest naprawdę okrucieństwem. PAMIĘTAJ: rasowy = rodowodowy. Nie ma zwierząt rasowych bez rodowodu!

Gość natalka25
ja mam dwa yorki chłopca i dziewczynkę, z tym ze mieszkam w domu za miastem i w taką pogode sa cały cza na dworku, pies prawie wogóle nie szczeka za to suczka drze papa cały czas;-) niestety zdarza im się(szczególnie suczce) np w nocy załatwić się w domu, moje mają siebie wiec nie sa samotne ale sam piesek moze byc

Gość julaa
Ja tez mam dylemat czy kupić yorka ale z tą karmą to faktycznie morzesz gotowac sama moja kolezanka ma yorka i gotuje mu kurczaka

Gość Rozsądna
Jeśli odpowiednio wychowa się psa to nie ma z nim problemu, grunt to szkolenie od małego. Nie rozumiem po co pisać takie rady typu "weź psa ze schroniska" posty dotyczą kupna yorka. Poza tym nikt nie da gwarancji jaki będzie pies ze schroniska, w końcu większość z nich to tzw mieszańce. Zdaję sobie sprawę, że to szlachetne adoptować takiego psa,ale może się okazać że będzie z nim jeszcze więcej problemów. Co do yorka ja bym się zdecydowała. Terriery to aktywne psy, zrekompensuj mu to po powrocie:)

Gość Rozsądna
I jeszcze jedno- piszecie o yorku jakby to był pies, na którego utrzymanie stać paru najbogatszych ludzi w tym kraju:) Halo! Rzeczywistość jest taka, że obecnie to jedna z najpopularniejszych ras:) Oczywiście jego utrzymanie wiąże się z kosztami, ale po co tak przesadzać? Tym bardziej, że jeśli by chcieć kupić 2 pieski to koszty ich utrzymania także wzrosną:) Rzeczywiście, na to nie każdego stać:) Nie róbmy burżujstwa;)

Gość Mema
Jesteście pojebani.

Gość viraszka
spokojnie to zależy z jakiego miotu trafisz ,moja jest bardzo spokojna i nigdy mi nic nie zniszczyła ani nie pogryzła ,nie zamykam jej w jednym pokoju ma całe mieszkanie dla siebie ,nie rozumie takich właścicieli co zamykają swoich pupili w łazienkach itp. gdzie to że są sami to jeszcze zamknięte .moja bawi się ma swoje ulubione zabawki a tak to śpi :) bo to śpioszki są .moja malutka zostaje sama przez 6 /8 godzin sama ,jak wracam poświęcam jej bardzo dużo czasu i pieszczot.Planuję aby miała potomstwo więc zostawię jednego aby było im raźniej :)