Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kółko jako urządzenie

ile sztuk posiadacie spioszków i kaftanów oraz body z pajacami?

Polecane posty

Pytam poniewaz nie chcę kupować tyle tego by leżało, ale tez nie chcę by nagle mi zabrakło ciucha jak musiałabym wyjść np do lekarza. Czy po 6 sztuk kaftana i spioszka starczy? do tego kilka body i kilka pajacyków? Na wyjścia starczy dwa dresy i dwa sweterki? Dziecko bedzie na jesień zima. Jak nalezy dziecko małe ubrac do lekarza? chodzi o porę jesien zima. Czy spioszek z kaftanikiem wygodniejszy? czy body i pajac? a co na to wogóle? dres?spodenki? sweter? tylko czy nie smiesznie to wygląda ze pod spodniami sa spioszki a nie rajstopy i body? poradzcie

Gość olkkaa22-
uuuuuuuuuuuu przynajmniej 15

az tyle tego?ale dziecko szybko rośnie to jaki sens tyle? chybaze lepiej od razu większe rozmiary kupic np 62? jak uwazasz? a mozesz mi odpowiedziec - swoje zdanie- na moje pytania jakie zadałam bo chciałabym wiedziedzieć.

Gość olkkaa22-

Gość ja mialam
12 pajacow, 12 body( w tym 3 z dlugim rekawem), 6 spioszkow i 6 kaftanikow w rozmiarze 56. mala urodzila sie mierzac 48cm wiec starczylo na dlugo. Do tego 3 pary spodenek. jak najbardziej zakladalam spodenki na spioszki.

ja nie używałam kaftaników ( dla mnie kaftaniki to porazka :o ) pod śpiochy budy zakładalam ( z dł. rękawkiem),ale i tak u nas dominowały pajacyki, moim zdaniem najwygodniejsze. mialam ich jakieś 10 par.

Gość olkkaa22-

Gość tinturintu
wg mnie wystarczy jesli zamierzasz na bierzaco prac ja mam jeszcze mniej;) body 6 krotki rekaw 3 dlugi 3 kaftaniki 5 spiochy 4 pajace

Gość ja mialam
No wlasnie, w sumie tych kaftanikow czesto nie uzywalam. Body z dlugim rekawem nadaja sie pod spiochy. A pajace faktycznie bardzo praktyczne i wygodne

Gość ciuszki fajne aleeee
wiec jesli chodzi o rozmiar, to jesli nie jestes pewna jak duze dziecko urodzi sie, kup pare sztuk w 56, bo np. moj przy urodzeniu mial 50 cm i nawet w tych 56 tonal, a co by to bylo w 62.... :O na pore jesien- zima chyba nie ma sensu kupowac body z krotkim rekawem, lepiej zainwestowac w te z dlugim. wiec radze kupic 5 body, 5 spiochow, 5 pajacykow (najlepiej takich z lapkami), 2 cienkie czapeczki, jedna gruba na wyjscie, skarpetki, 2-3 sweterki (na ogol sluza dluzej bo sa bardziej rozciagliwe), no i ze 2 pary spodenek, np. ogrodniczek. poza tym bedziesz miala kombinezon na spacer, kocyki w domu, wiec mysle, ze wystarczy tyle na poczatek.

no nie chcialabym prac tego co 3 dni ale raczej raz w tygodniu, ale przy tej ilości jaka zamierzam miec to chyba przyjdzie mi prac codziennie.Tylko w pralce będzie jeden spioch i jedna pieluch to chyba niebardzo. Staram sie własnie na te z dł. rekawem kupowac body.po 6 sztuk powinno starczyc, musze miec tez cos do lekarza przygotowane jakby co. planuję spodenki tez miec i do tego dresiki- w dresiku tez mu bedzie ciepło jak pod spód załoze te śpioszki prawda?

ja nie wiem czy dziecko bedzie miało 50 czy 54 cm dlatego na wyrost kupiłam 62 rozmiar. Boje się faktycznie ze utonie. No ale te 62 wtedy starcza na dośc długo prawda? co ja potem z tymi ciuszkami zrobię, bo kompletnie nie bede miała czasu i głowy bawic sie w sprzedaz na allegro. Chyba dam ogłoszenie ze oddamdarmo- za koszty transportu tylko. Myslicie ze satakie kobiety biedne które wezmą?