Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szine dekonor

czy mozna od razu karmic poprzez osłonki na brodawki?

Polecane posty

Gość szine dekonor

mnie brodawki juz w ciązy bolą. Dlatego od początku chciałabym karmic poprzez zakładanie osłonek. Czy to ma znaczenie dla dziecka czy to jest osłonka czy goła piers? boje się ze brodawki będa mnie bolały, pękały.

Gość ja szukam
Smaruj juz sobie jakims kremem np linomag jest dobry.

Gość szine dekonor
smaruje cały czas jakimś kremem czy czyms żółtym. ale mimo to boję się.

Gość ja szukam
te oslonki to jak smoczek ,wiec malutkie dziecko moze miec problem z ich zlapaniem.

Gość mama 15 latka
można bo mi juz w szpitalu zaproponowała je pielgniarka z uwagi na to ze mój mały nie umiał dobrze chwytac brodawki (na początku gdy są " nieywrobione i do tego male brodawki trudno dziecku dobrze chwycic) ale ja osobiscie proponowałabym ci sprobowac bez , bo z tymi nakladkami jest problem tego typu ze trzeba je cały czas utrzymywac w czystosci, a czasami w nocy gdy dziecko je kilka razy to za kazdym razem musiałam wstawac i je w przegotowanej wodzie czyścic, a to jest to uciązliwe. dlatego nie polecam tego za bardzo , npo chyba ze coś sie dzieje faktycznie z brodawkami, wtedy oczywiscie polecam

Gość elka morelka
ja zaczełąm używać nakładek jeszcze w szpitalu, bo mi mały poranił brodawki. Po kilku dniach się wygoiły, ale ja nadal używałam jeszzce jakieś 3 tyg. Potem, na całe szczęście odstawiłam!! Pierwsze trzy karmienia bez osłonek były okropne bo mały się buntował, ale potem jak fajnie chwycił cycka to już bez problemu i bezboleśnie jadł. NIe yobrażam sobie teraz karmic z osłonkami, ciągle wyparzac, gdziekolwiek idziesz nie zapomniec zabrac itd...

A ja karmilam z oslonkami 3 miesiace. Mialam 2 komplety i wyparzalam . Butelki tez trzeba wyparzac. Nie odstawilam w pore, potem mala sie buntowala i tak zostalo. Zaczelam karmic po 3 dobach w nakladkach bo mi sutki popekaly. jak dla mnie to byla niesamowita ulga. Mialam nakladki Aventu.

ja tez w szpitalu miałam problem.Moje brodawki byy płaskie.Na szczęście mąż szybko kupił osłonki i karmiłam przez nie wiele tyg.Dzieki temu ominął mnie ból.