Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyyy

co trzeba KONIECZNIE wprowadzic do diety w 6 mies?

Polecane posty

Gość pomocyyyy

żółtko ? mieso? normalnie nie wiem

wpisz w przeglądarkę schematy żywieniowe dziecka i znajdziesz dużo odpowiedzi to też zależy czy jest karmione sztucznym mlekiem czy piersią

Gość pomocyyyy
a jeszcze ..:) jak moja ma 6 mies i 1 tydzien to mam patrzec na tabele 6 mies czy 7 mies (zywienie) bo sobie schemacik znalazlam

możesz w sumie korzystać z obu miesięcy (twoja córcia jest w 7 m-cu teraz) - tylko wybieraj na początek to co ci się łagodniejsze wydaje i spokojnie tydzień w tą czy w tamtą nie ma znaczenia :D

przecież dostałaś w szpitalu książkę o żywieniu dziecka nie możesz po prostu poczytać?

Gość pomocyyyy
jak to jest ? 6 mies i 1 tydzoen to juz mam liczyc jako 7 mies?

Tak, zaczal 7-my miesiac, ale jesli nie wprowadzilas produktow dla 6-ego miesiaca zacznij od tych wczesniejszych. Wprowadzaj pomalu i odczekuj kilka dni zanim podasz cos nowego. Obserwuj dziecko. Schematy zywienia sa rozne i wiele zalezy od ciebie.

Gość pomocyyyy
dzieki surfitka a na co mam szczególnie zwrocic uwage? na kupy czy jakąś wysypke?

Na wszystko. Na wysypke, czy sie nie pojawia, na kupki, nawet zachowanie dziecka - dlatego zaleca sie jeden produkt na kilka dni, by w razie czego latwo stweirdzic co jeszcze nie sluzy dziecku i co ewentualnie wykluczyc. Nie wiem co juz podalas dziecku, ale zaczyna sie z reguly od warzyw, potem wprowadza miesko ( krolik, indyk, kurczak) , kaszke manna, zoltko ( polowa co drugi dzien), owoce, chrupki.

A tak wogole to zaczyna sie od kaszek ryzowych, moga byc na twoim mleku.

Gość pomocyyyy
wiec ja zaczełam id kleiku ryzowego potem marchew,jabłuszko dzs podalam zupke jarzynowa-pare łyzeczek i wczoraj 1 raz kaszke manną-pół łyzeczki niczym nie dopajam a chyba powinnam ?