Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaasa

W ktorym tygodniu poczulyscie pierwsze ruchy a w ktorym urodzilyscie

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaasa

Gość aaaaaaaaaaaasa
chodzi mi dokladnie o to czy to prawda ze im wczesniej poczujesz ruchy tym wczesniej urodzisz, moja polozna powiedziala ze ruchy oznaczaja mniej wiecej polowe ciazy a ja zaczelam czuc ruchy w 16 tyg, wiec co to oznacza ze mialabym urodzic przed 35 tyg ;/

Pierwsze dziecko czułam koło 16 tyg.- urodziłam 9 dni po terminie, w 41 tyg. Drugą córę czułam koło 17/18 tyg.- urodziłam w 38 tyg. 12 dni przed terminem. Jak dla mnie, to ta teoria nie ma kompletnie sensu :)

Gość DEDYKOWANY PRZEZ RADĘ EUROPY.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TEST IQ MENSA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Interesuje Cię, jak wysokie masz IQ ? Zmierz swoje IQ w wysokojakościowym teście. Rozpocząć Test IQ: http://www.iq-test.pl/?d=888 LEPIEJ WIEDZIEC JUŻ DZIŚ JAKIE MASZ IQ, NIŻ DOWIEDZIE Ć SIĘ OD KOGOŚ INNEGO JUTRO !!! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TEST IQ MENSA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Gość aaaaaaaaaaaasa
a slyszalas juz wczesniej ta teorie? bo ja tak i to nie raz :|

pierwszy raz czytam o czymś takim. wcześniejszy poród zależy od bardzo wielu rzeczy, ale wczesne czucie ruchów, jak dla mnie, do nich się nie zalicza. wiesz, dla mnie to brzmi jak teorie z grupy: "kobieta w ciąży nie powinna przechodzić przez łańcuchy lub sznurki, bo dziecko będzie miało węzeł na pępowinie" :)

ja o tym słyszałam, tylko że moja powiedziala że do tc w którym się poczuje pierwsze ruchy nalezy dodac 20tc. ja pierwsze ruchy poczułam w 18 tc, więc wg tych obliczeń powinnam urodzić w 38 tc, a urodzilam 2 dni po terminie. tak samo teoria położnych o tym, że dziecko jak ma pół roku to podwaja masę urodzeniową, a jak ma rok to potraja, sie u nas nie sprawdziła, i pewnie bardzo rzadko się sprawdza.

Gość aaaaaaaaaaaasa
zgadzam się z Tobą, to bardzo glupia teoria , ale wolalam uslyszec to tez od kogos :) :P

ma sie rozumieś że mi mówiła też o tym położna, tylko ze ona była trochę po 50-tce, więc to może ich przeterminowane założenia. kiedyś kiedy sie nie dało z taka dokładnością określac tygodni ciąży, pewnie tym się sugerowano.

Ja pierwsze ruchy poczułam pod koniec 21tc, a kiedy urodzę? To się okaże. Obecnie jestem w 26 tygodniu, jeszcze nie rodziłam :)

pierwsze ruchy poczulam w 16 tyg, wedlug tego zalozenia powinnam urodzic w 36 tc, tymczasem nawet w 38 nic jeszcze nie wskazywalo na zblizajacy sie porod. a mialam planowane cc.

Gość
ja w pierwszej ciazy poczulam ruchy w 16 tygodniu a urodziłam w 40 tygodniu nawet przechodziłam dwa dni!!!! teraz poczułam ruchy poraz pierwszy w 14 tygodniu .