Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olivvia

wiejski stół - alkohole?

Polecane posty

Witam! Zdecydowalismy się na wiejski stół oczywiscie będzie bimberek:) ale chcialabym postawic jeszcze jakies inne alkohole nie zaduzo ale moze ze 3 rodzaje no wlasnei i co moglabym kupic i w jakiej ilosci?

My mieliśmy na weselu domowy krupnik i wiśniówkę- wiśniówka była raczej atrakcją, za to krupnik cieszył się większym powodzeniem niż czysta wódka. Ale to było tak po prostu podane, bo wiejskiego stołu nie było, myślę jednak że i jedno i drugie na taki by pasowało. U kuzynki na wiejskim stole był też miód pitny, który wzbudził zainteresowanie, myślę że pasowałoby też może ciemne piwo w beczce albo może domowe wino, jeśli wina na stoły nie podajesz.

Bardzo polecam beczke piwa na poprawiny. U nas duzo gosci zaczynalo od piwka na kaca i dopiero ponziej przehodzilo do mocniejszych alkoholi. U nas obok stolu wiejskiego ogolnie byl barek, gdzie staly inne alkoholu, nie juz takie, jak na wiejskim stole, ale np gin, whiskey, jakies lkiery. Mysle, ze na wiejski stol tez np debowa moze byc, szczegolnie taka w wielkiej butli - pasuje do wystroju ;) A poza tym bimberek, wisnioweczka, miod pitny, etc..

no u nas piwo bedzie ale to chyba bedzie beczka z nalewakiem cos takiego i to bedzie juz na weselu bo poprawin nie robimy. dzieki za pomysły :) pomysle nad tymmiodem pitnym, wisnióweczką i dębową tylko powiedzcie mi ile butelek najlepiej kupic na 70-80os???

Stol wiejski to dodatek, wiec chyba tam nie o ilosc alkoholu chodzi. Nam duzo zostalo alkoholu, ale z pewnoscia kupilismy ogolnie za duzo. Bimberek - kilka litrow, ale i tak pewnie caly nie pojdzie. To trudno powiedziec. Ja bym jeszcze dala ze 3 litry miodu i piwko i chyba powinno byc ok, bo i tak goscie beda pili glownie te wodke, ktora bedzie stala na ich stolach.

no ale właśnie mi chodzi o ilość bo musze isc do sklepu i to kupic i niewiem ile dlatego pytam osoby które znają się na rzeczy bimberku bedzie 5 l bo taki antałek chce kupic, miód pitny kupie 3l tak jak u Ciebei a wiśniówki np. 4-5 butelek 0,5l starczy?