Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turbo odchudzona

**DIETA TURBO** - wasze doświadczenia

Polecane posty

Gość jakbeza
a mogłabyś mi napisać dokładnie jak to robisz (kurczak w papirusie)? tzn wkładasz pierś do tego i od razu na patelnie? przewracasz i ile to smażysz? patelnia bez tłuszczu? czym doprawiasz tę pierś?

Gość motylxl
wkladam pierś do papirusa i na pusta patelnie okolo 5 min z kazdej strony na malym gazie, bo przyprawy lubia sie spalic :) robie dokladnie tak jak na opakowaniu napisali, a w tym papirusie sa juz wszelkie przyprawy wiec nic wiecej nie dodaje jest jeszcze drugi rodzaj papirusu, gdzie przyprawy sa osobno i papirus osobno i wtedy trzeba je zmieszac z olejem i woda, to jesli takie sobie kupie, to po prostu nie dodam oleju i tyle...a w tym, co mam to pewnie troszke oleju jest, ale mysle, ze nie ma tragedii :)

Gość motylxl
a ty moglabys mi napisac w jakiej wersji dodalas seler...surowy i poszatkowalas na tarce ( na jakich oczkach ) czy kupilas w sloiku np? wlasnie gotują sie dwa jajeczka i chcialabym to zrobic zaraz..

Gość jakbeza
selera podgotowałam wcześniej trochę, tak że był raczej miękki. Starłam na tarce i grubszych oczkach, dodałam 2 łyżeczki majonezu, pół musztardy, 2 łyżeczki jogurtu 0% tłuszczu naturalnego, trochę pieprzu i soli.No i oczywiście te jajka pokrojone. jest 15.30 a ja mam za sobą 3 posiłki, nie wyrobię się z kolejnymi 3ma, pewnie zostanie na 5ciu

Gość jakbeza
nie wyrobiłam się z 6cioma, zjadłam 5. Za to godzina kardio na orbitreku.

Gość jakbeza
Dzień dobry:) ( czy ja sama do siebie już czasem nie gadam? :) ) dziś 5 dzień diety turbo, na wadze łącznie 1,4 kg mniej ( dziś rano 0,5 kg mniej w porównaniu z dniem wczorajszym!) dziś w planie aż 4 posiłki 2 prod. z grupy 2 - założę się, że się wyrobię tylko z trzema, bo nie chcę sobie odpuścić pozostałych dwóch - warzyw (3 z 3ciej) i owoców ( 2 z 4tej) wieczorem znowu pojadę, może na jakiś fitness

Gość motylxl
hej, ja dzis mam 0,1 w góre w stosunku do wczoraj, ale i tak bywa....mam nadzieje, ze to jednorazowe :) zaczelam dzien od zółtych sliwek i jajka sadzonego...a teraz zalewam sie wodą

Gość motylxl
puk puk, jest tu kto?

Gość motylxl
nie wiem czy to normalne, ale mam jakieś dziwne uderzenia ciepła w tej diecie...a że mam 31 lat, to raczej nie menopauza :) w każdym razie najczęściej wieczorem, np teraz, mam wrażenie że mam lekką temperaturę, głowa, policzki, uszy mi jakoś pulsują ciepłem... mam nadzieje, że to jest obiaw spalania tłuszczu :) hihi ps. beza, mam nadzieje, ze gdzies tam jestes, bo samej mi tu jakoś nudno

Gość jakbeza
jestem właśnie siedzę skulona i biję się w piersi bo popełniłam dziś przestępstwo dietetyczne:((( jadłam ciasto drożdżowe ! ;(( przyjechała do mnie mama z tym nieszczęsnym ciastem, opierałam mu się od 10tej do 16tej, całe 6 godzin, robiłyśmy generalne porządki i nie wytrzymałam i ZEŻARŁAM 2 kawałki. Wieczorem po tych porządkach byłam tak padnięta, że na siłownię nie poszłam:( Nie wiem czy mam jutro startować od początku, czy powtórzyć 5 dzień..., czy 6ty na pewno na jednej serii się nie skończy:(

Gość jakbeza
no i mam za swoje- waga w górę - 0,9 kg ;(

Gość jakbeza
robię dalej dzień 6 diety, a potem krótka przerwa i II tura, za 3 dni powinnam dostać @ więc może zatrzymuję wodę.. No nic, muszę uzbroić się w cierpliwość.. i w SILNĄ WOLĘ Skończyły mi się zapasy chudych wędlin, mięs i ryby - muszę lecieć na zakupy

Gość motylxl
witaj. staram się nie grzeszyć, chociaż łatwo nie jest. wczoraj moja bratowa przyniosła pizze własnej roboty, a wcześniej chyba w drugim dniu częstowała mnie plackiem :)a piecze i gotuje wybornie :) eh, ale dziś 10 dzień, przez weekend przerwa, a od poniedziałku od nowa... troszkę małe efekty, bo zaledwie2,5 kg i dziś żadnej zmiany rano nie było...ale cóż..lepszy rydz niż nic :) pozdrawiam Beza-trzymaj sie dzielnie ps. z tego co tutaj czytałam, to dziewczyny jak przerywały to zaczynały od nowa

Gość jakbeza
a ja właśnie zachodzę w głowę co robić, kontynuować czy od razu od jutra zacząć od początku, ale mam za tydz w sobotę imprezę u siebie ciężko będzie się trzymać wtedy zasad diety...

Gość motylxl
hallo, po 10 dniach równe 3 kg mniej... dziś i jutro małe grzeszki, a od poniedziałku powrót,a co tam u ciebie Bela?

Gość jakbeza
ja chyba zacznę od wtorku, bo jutro mi wyskoczył wyjazd 2dniowy

Gość motylxl
witam, po dwóch dniach grzeszenia jest gorzej niż się spodziewałam z waga :( postanowiłam, ze po tej turze robię tylko jeden dzień przerwy i dalej dieta.. dziś wróciłam do pracy po długim urlopie, myślałam, ze będzie trudno, ale wzięłam ze sobą jabłka i co 2 godziny je przegryzałam, bo dziś akurat jest sporo posiłków z grupy 1... ale ogólnie to mam dość już piersi z kurczaka :( pomidorów i ogórków też :( będę chyba żyła tylko orzechami :) bo to mi się jeszcze nie przejadło :) beza-odezwij sie jak wrócisz z wyjazdu , bo mi nudno samej

Gość jakbeza
cześć motylu,wróciłam z wyjazdu, jest mi niedobrze (choroba lokomocyjna) w dodatku dostałam @, mam wzdęty brzuch i generalnie czuję się jakaś taka obrzęknięta. Aż się boję co pokaże jutro rano waga, ale to będzie wyjściowa dla diety Zacznę jutro od nowa, muszę sobie zakupić owoce, bo mam w domu tylko jabłka. No i inne rzeczy te muszę nabyć- głownie warzywka

Gość motylxl
moja waga spadła o pol kilo , ale daleko jej jeszcze do końcowej z pierwszej tury :( tez mam coś jakby okres - chociaż to polowa cyklu-wiec nie wiem, co sie dzieje, ale mam tak od piątku poza tym chyba mam zaparcie od 48 h :( normalnie wszystko sie uwzięło...ale dam rade...muszę :)

Gość jakbeza
możesz mieć takie plamienie przy pęknięciu pęcherzyka Graafa, przy owulacji. Ja zaczynam dziś z dramatyczną wagą: 82,6 kg i muszę zjeść dwa jabłka (nie przepadam), bo nie mam innych owoców w domu

Gość gośc123
ja witam i od jutra zaczynam, zrobiłam rozpiske na 6 dni(na razie) ,liste zakupów i godziny posiłkow.waga 83kg,160 cm,2 dzieci i mega chęci do dietkowania z wami. zaczynam jutro o 7 od sniadanka w domu, potem 3 posiłki w pracy i na wieczór 2 posiłki. lubie ciągle cos przegryzac, zwłaszcza wieczorami:( jakies porady? wskazówki? propozycje posiłków? czytałam forum i mam nadzieje ze cos zapamietałam.

Gość gośc123
i pierwsze pytanie mi sie nasuwa. mam do picia koktajl bialkowy. czy moge zastapic posiłek z białkiem jedną szklanką takiego płynu. mam go i szkoda go zmarnowac bo był drogi? czy posiłek z 4 grupy to moze byc tylko mix warzyw?taka sałatka?

Gość jakbeza
według mnie, ale to, podkreślam, moje subiektywna opinia, grupa 4 daje nam duże pole do popisu, bo tam jest po prostu wszystko. Ja w te dni kiedy są 2 produkty z grupy 4 a nie ma żadnego z 1szej, jem po prostu owoce. Co do białka, nie wiem, musiałabyś może przeliczyć kalorycznośc, np. takich kilku plasterków wędliny drobiowej i wtedy sprawdzić jakby ci to wyszło z tym koktajlem bialkowym- szklanka? Ja podobnie kombinuję z maślanką (jestem uzależniona;))) ) Zamiast tzw. plasterków sera piję szklankę maślanki. ale ja na razie sukcesów nie mam, bo przerwałam I turę diety w 6 chyba dniu, dziś zaczęłam od początku. Powodzenia i zaglądaj do nas:)

Gość motylxl
poległam dziś w pracy - koleżanka ciastem weselnym częstowała :( jutro od nowa :(:(

Gość jakbeza
ja też dziś od nowa:))) bo wczoraj pomieszałam te posiłki, nie miałam rozpiski przed nosem i na "pałę" zjadłam za dużo 2 z gr 2, jak z kolejnego dnia a nie pierwszego. a więc dziś znów dzień pierwszy:) startuję z 82,6 kg łatwo dziś nie mam bo idziemy do szwagrów na kolację, więc istnieją obawy, że jutro rano znowu powiem, że zaczynam od jutra;)) Ale muszę się w końcu zmobilizować, bo za 3 tygodnie wracam do pracy po wychowawczym, muszę chociaż z 5 kg zrzucić. Zaraz w ramach pierwszego posiłku zjem dwie śliwki i nektarynę

Gość motylxl
hej. ja właśnie wypiłam 2 szklanki wody ( wypite po przebudzeniu aktywują wszystkie narządy wewnętrzne-tak czytałam, wiec tak robię :) )i zjadłam plasterki wędliny i sera, a owoce biorę do pracy... ponadto wypijam codziennie magnez, bo często na różnych dietach bywałam skurcze w łydkach i ogólnie zawirowania, wiec teraz działam profilaktycznie :) z rad, które jeszcze wyczytałam, to zawsze pic szklankę wody pół godz przed posiłkiem ( dobrze wpływa na trawienie ) szklankę przed kąpielą ( dobrze wpływa na ciśnienie ) i szklankę przed snem ( pomaga zapobiegać zawalom i udarom ) z grzeszków, to pije kawkę z jednym słodzikiem i mleczkiem 0,5 % na obiad najczęściej pierś z papirusa ( bo za rybami nie przepadam ) , i najbardziej lubię przegryzać orzechy wszelkie-obecnie mam w domu fistaszki :) z warzyw to robię sałatkę z ogórka, pomidora i rzodkiewki- czasem tez jem tuńczyka z puszki w sosie własnym, lub serek wiejski lekki lub sałatkę z jajek i majonezu lekkiego :) czasem wsuwam groszek z puszki i to chyba tyle z mojego jadłospisu, który stosuje

Gość motylxl
ps. mój cudowny plan odchudzania będzie trwać chyba do bożego narodzenia, bo mam do zrzucenia jakieś 20 kg..eh...życie

Gość GOSć123
witam i dziekuje za wpisy:) dzis zaczynam z wielkim hukiem:) juz po sniadanku:wedlinka z jabłkiem. i pól siatki na pozostałe posiłki,he, he ja tez uwielbiam maslanke konecką(niebieską) i nie pomyslałam o zamianie. co do koktajlu białkowego to łyzke proszku zalewam ciepłą wodą i mam taki kisiel do picia o smaku waniliowym. ciocia poleciła bo handluje i sporo kosztował to go tak popijam:( co do dni dietowych, uwazam ze jak sie zgrzeszy to powinno sie mimo to kontynuowac dni, bo lepsza motywacja, potem jest wiecej bialkowych dan i na tym własnie sie chudnie, a po trzecim poczatkowym dniu sie odechciewa wszystkiego. no, to zaczynamy:)

Gość motylxl
hallo :) dziś dzień drugi, waga niemal taka jak po 1 turze, czyli prawie 3 kg mniej...mam nadzieje, ze nie polegnę już tak szybko :) pozdrowionka dla was dziewczynki

Gość gośc123
milo mi.ja tez dzien drugi.wczoraj troche pozdziwiałam z jedzeniem ale nie jest zle. dzis juz po jajecznicy z pomidorkiem.