Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość garbitkaa

czy dobrze oszacowałam kalorie? pomóżcie!

Polecane posty

Gość garbitkaa

chodzi mi o śniadanie, chce mieć pewność że nie jest to duzo więcej kalorii niż myślę jem takiego omleta z dwóch białek i jednego żóltka ,białka ubite na sztywno ze szczyptą soli i proszku do pieczenia, robie to na patelni na łyzce masła, smaruje około trzema duzymi łyzkami lagodnego keczupu pudliszki i posypuje startym serem - okolo trzy duze łyzki . i ziolami, przykrywam, roztapia się, i jem :) według moich obliczen jest to jakieś 300 kalorii, ale czy aby na pewno?

Gość garbitkaa
podnosze.

Gość wydaje mi sie ze wiecej
3 lyzki sera zoltego to mniej wiecej tyle co 3 plastry jeden plaster ma okolo 90 kcal wiec 270 kcal sam ser ketchup 3 duze lyzki to 54 jajko 75 +bialko nie pamietam ile +proszek do pieczenia to jest okolo 400 kcal no ale to tak na oko bo dokladnie ile sera dajesz to nei wiem

oh przepraszam jeszcze lyzka masla 115kcal:) wiec ponad 500:)

Gość garbitkaa
myślę, ze sera daję tyle co 1,5 plastra, nie dużo raczej , ten mój keczup to mało kaloryczny jest, bo 115 kalorii na 100g , a jak mogę masło zastąpic?

Gość garbitkaa
a łyzka masla extra- najbardziej kalorycznego to jakieś 36 kalorii

nie wiem skad takie informacje masz bo ja mam jak byk napisane ze lyzka ma srednio 90 nie bralam tego najwiecej kalorycznego bo ma ponad 100. TŁUSZCZE ZWIERZĘCE Ilość produktu Energia Masło extra 100g 735 1 łyżka (20g) 147 Masło śmietankowe 100g 659 1 łyżka (20g) 132 TŁUSZCZE MIESZANE Ilość produktu Energia Tłuszcz Masło z olejem 100g 573 1 łyżka (20g) 115 ketchup ten ktory podalas nawet ma wiecej bo 69 kcal bo 3 lyzki ketchupu to jest 60g wiec nawet gdy zjadasz poltora plastra to masz 350 kcal:)

Gość garbitkaa
hm, bo policzyłam masło jako 5g a nie 20. , 350kalorii na sniadanie to tak optymalnie , białko ma zdaje się jakieś 16

Gość garbitkaa
a Ty co jesz na śniadania? jak mogę to zastnąpić żeby się najeść? zaraz jadę do kauflandu i zastanawiam się co kupić. Myślę nad kefirem z jakimiś owocami, albo suszonymi śliwkami, otrębami ... albo dorzucić do omleta brokuły i szczypiorek

najlepiej znalezc tabele gdzie masz wielkosci typu lyzka szklanka itd bo nie zdajemy sobie sprawy ile cos moze miec gram tak naprawde i jemy duzo za duzo:) ja na sniadania jem np - 2 lyzki musli 2 lyzki otrab pol szklanki mleka 144kcal -jajecznica z dwoch jajek bez tluszczu(wiory)130kcal -2 jajka gotowane 150kcal -kanapke jakas z wedlina z drobiu lub indyka bo sa najmniej kaloryczne i z jakimis warzywkami jogurt naturalny z lyzeczka dzemu niskoslodzonego 135kcal(tylko bardzo maly jogurt) moze byc jogurt z musli i otrebami tez aha robie psudoomlety jajko ubite + rodzynki lub otreby lub musli lub wszystko naraz:) nalesnik z dzemem 110kcal twarozek z byle czym moze byc na slodko np dzem miod 135kcal ogolnie sniadaniem sie nie przejmuje czy jest kaloryczne bo powinno byc najwiecej energii ze sniadania

Gość wedlug mnie ok 300-350 kcal.
3 lyzki sera to na pewno nie 3 plastry tylko mniej. a 1 lyzka masla ma srednio 75 kcal. 1 jajko - 90 kcal żółtko - 70 kcal

u gory jest wklejony kawalek tabeli apropos masla wiec nie umniejszajcie sobie tak,maslo ma naprawde duzo kcal. co do 3 lyzek sera pisalam wyzej ze nie wiadomo ile autorka tak naprawde go daje plaster to nie cos jak kromka chleba tylko taki jak w sklepie ciety wiec jakby sie ktos postaral to by go upchnal na lezce i mogly by wyjsc 3 autorka sprostowala ze mniej wiecej poltora temat wydaje mi sie zamkniety

a ja? pół saszetki ryżu gotowanego (niecałe w sumie pół) 3 marchewki gotowane małe 2 kawałki (nieduże) karkówki wieprzowej w sosie ciemnym 400?-450?

wróciłam z kauflandu :) na sniadanie planuje kefir 0% (25kalorii na 100ml) :) z małym bananem, troszkę mango, troszkę musli czekoladowym(nie moglam się oprzec) i otręby... juz nie mogę się doczekac :):)