Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emulinek

kiedy miesiączka? /wywołanie - pomocy!

Polecane posty

Wyniki w 1dc (cykl 79dc) LH - 3.12 mIU/ml NORMY Faza folikularna - 1.1-11.6 Środek cyklu - 17-77 Faza lutealna - 07-14.7 Po menopauzie - 11.3 - 39.8 Tabletki ANTY - 0-8

ESTRADIOL LH - 37 mIU/ml NORMY Faza folikularna - 20-160 Środek cyklu - 34-400 Faza lutealna - 07-14.7 Po menopauzie - 27- 246 Tabletki ANTY - 20-30

to wyżej to ESTRADIOL nie LH - pomóż mi proszę w interpretacji :(

będzie wiarygodna w poniedziałeklh niskawe ale prawidłoweja bym wykonała prolaktynę i estradiol 6 dc, te hormony odpowiadają za wzrost pęcherzyków i a ich pękaniea jeśli masz powyżej 30 lat to trzeba dodać fsh

Estradiol zafałszowany najprawdopodobniej. Nie zdążył wystarczająco podrosnąć, też zrób go 6 dc.

FSH - 4.57 mIU/ml NORMY Faza folikularna - 2.5-10.2 Środek cyklu - 3.4-33.4 Faza lutealna - 1.5-9.1 Ciężarne -

Mam 26 lat i od 4 lat mam wrażenie, że lekarze doją z nas tylko kasę :( Jesteś lekarzem? Powiedz mi błagam co zrobic? Gdzie się udac?

Nie jestem lekarzem ;)Na razie powtórzyć badania a potem udać się z wynikami do endokrynologa.

endokrynolog z zawodu zajmuje się głównie gospodarką hormonalną, dotyczy to wszystkich hormonów

Gość lena 1985
Ok, wiec brałam anty-yasminelle przez 3 lata, 30 kwietnia 2010 dostałam ostatni raz okres z odstawienia tabletek. Od tamtego czasu okresu wogole nie było. W sierpniu byłam w ginekologa i dostałam Duphaton, zaczełam brać 28 sierpnia 2razy 1 tabletka przez 10 dni. Ostatnią dawkę wziełam 6 wrzesnia i nadal nie mam okresu, pobolewa mnie brzuch co jakiś czas ale okresu brak...Jestem załamana...Nie wiem ile jeszcze czekać... Nie rozumiem też tego wyliczenia, ze niby w drugiej fazie cyklu powinno się brać, ale skad mam wiedziec w jakiej fazie jestem skoro nie miałam okresu od ładnych paru miesiecy... Leczę się publicznie i mam wrażenie że moja gin nie informuje mnie o wszystkim, z drugiej strony ja sama nie wpadłam na to zeby sie zapytac ile czekac... Ciążą jest wykluczona w 100%, bo nie współżyłam od pół roku.

Gość lena 1985
proszę o pomoc, dzis byłam w osrodku zdrowia i okazało się ze moja gin ma urlop do 17 wrzesnia...masakra

Gość kasia 90
mam ten sam problem od 1,5 roku biore duphaston przez 8 miesiecy bralam go w poloczeniu z estrofenem potem przez 7 sam duphaston bo stralismy sie o dziecko.....W tym miesiacu powinnam dostac okres po duphastonie i nic nie wiem co sie dzieje zrobilam test ciazowy i wyszedl negatywnie :( niwe wiem o co chodzi myslalam ze dyphaston powoduje owulacje i pojawienie sie miesiaczki a takze pomaga zajsc w ciaze