Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrrytre

przeciez to juz masakra jest

Polecane posty

Gość rrrytre

i to w doslownym znaczeniu: "Matce Gianny – Tinie w jednej z klinik Los Angeles wstrzyknięto do macicy w 7 miesiącu ciąży roztwór soli oraz związków chemicznych, które miały uśmiercić nienarodzoną jeszcze Giannę. Personel medyczny był pewien jej śmierci. Tak się jednak nie stało. Dziecko było na tyle silne, że przeżyło próbę pozbawienia go życia. Dziś Gianna ma 32 lata, jest aktywną działaczką ruchu pro-life. Jeździ po świecie opowiadając swoją historię. Ludzie słuchają z zapartym tchem, kiedy mówi: kiedy mnie zobaczyli, doświadczyli horroru morderstwa. Powinnam być ślepa i poparzona, powinnam być martwa, ale urodziłam się żywa. W akcie urodzenia mam napisane: urodzona w trakcie aborcji, a poniżej jest podpis lekarza, który tę aborcję przeprowadzał - trudno się dziwić. Zdanie: „jeśli aborcja jest prawem kobiety, to gdzie były moje prawa? To, co nazywają prawem kobiety do wyboru, jest prawem do zabijania. Gdyby lekarz nie spartaczył roboty, nie byłoby mnie tutaj - przeszywa do szpiku." w 7 miesiacu????? przeciez wczesniaki, ktore rodza sie w 7miesiacu to juz dzieci, ktore przezywaja.

Gość w 7 miesiącu to faktycznie
okropne, aborcji wtedy nie powinno się przeprowadzać. Ale ta cała kobieta co przeżyła to jakaś dziwna jest. Gada głupoty, że gdzie były jej prawa, że mogło jej tu nie być.Jakby jej nie było to by nie było, nie czułaby nie zyła nigdy by nie istniała ale ona chyba tego nie rozumie dla mnie jej gadka to czysty bełkot.

Gość trtr
Jestem zwolenniczką aborcji. Natomiast to co opisane, to faktycznie wymowny przykład ludzkiej bezmyślności i okrucieństwa. Jednak właśnie z tego względu uważam że możliwość wczesnego przerwania ciąży powinna być na tyle dostępna, żeby nie tworzyć patologii: niszczenia wielomiesięcznej ciąży czy nielegalnego jej przerywania.

Gość do w 7 miesiacu
co ty debilko pierdolisz ??????????????

co ci nie pasuje? naucz się konstruktywnej wymiany zdań a nie wyzwisk podstawówke tylko skończyłaś czy pod kanałem łącze wam zrobii?

Gość a ja napisze tak
ona faktycznie nie zrozumiala tego zdania

Gość MASAKRACZYNA
Niewiem jakim trzeba być człowiekiem, żeby nawet pomyśleć o usunięciu ciąży. Sama jestem w 7 miesiącu i nigdy nie pomyślałam o aborcji, owszem były chwile że żałowałam, martwiłam się jak dam sobie radę (no bo szkoła, prace, wynajmowane mieszkanie, nieformalny związek, ja tylko 22 lata), ale nawet przez myśl mi nie przeszło że mogłabym usunąć istotę, która jest tak zależna ode mnie, która żyje dzięki temu, że ja żyję, która jest częścią mnie i częścią mężczyzny którego kocham, że ta istota prawdopodobnie będzie miała po mnie nos lub usta, która będzie za parę lat dziękowała mi za życie, która przyjdzie w dzień mamy i powie mi że mnie kocha... Nie wyobrażam sobie po prostu jak można pomyśleć o zabijaniu tak niewinnej i bezbronnej istoty....!!!!!!!!!!!

aborcja to osobista sprawa każdej kobiety. A co do tej, która aborcje przezyła to owszem to jest koszmarne, że w 7 miesiącu usuwają ciążę, ale dla mnie jej słowa to bełkot i tyle. Bzdury plecie o tych swoich prawach biorac to na logikę to jest bez sensu.

Gość aborcja tak ale nie w takim
zaawansowanym wieku. Usuwac mozna zarodek, ktory jest glutem, a nie prawie w pelni wykształcone cialo ludzkie.

Gość MASAKRACZYNA
zarodek-glutem?????????????????????????????? No to ciebie można chyba nazwać bezkształtną masą debilizmu... ręce opadają!!!

Gość glut=blizej nieokreslony
zlepek komorek, bezksztaltny co Cie tak oburza? A poza tym malowiarygodnym staje sie czlowiek uzywajac takiego rynsztokowego slownictwa :O

oburza ludzi to że oni na swój płód mówią dzidzia i bobas. Mi to nie przeszkadza ale to są ich dzieci ich ciąza. Podobnie z kobietami które chcą usunąć co to kogo obchodzi? Każdy ma swoje życie i niech się nim zajmie a nie drze sie na forum, że go to oburza a w życiu nawet palcem nie kiwnie by pomóc takiej kobiecie.

Gość do w 7 miesiacu
ciebie pirwsza powinni usunac

jakby mnie usuneli to by mnie nie było, ale jestem. I wiem, że potępiają mnie wszystkie tutaj mamusie bo jak smiałam napisać, że aborcja to nie jest sprawa innych tylko kobiety.

kiedyś byłam za aborcją. mówiłam "to ciało kobiety, to jej wybór" odkąd zaszłam w ciążę, poszłam na pierwsze usg w 6 tygodniu ciąży, zobaczyłam i uslyszałam maleńkie bijące serduszko stwirerdziłam ze aborcja to morderstwo! nie nie i jeszcze raz nie! ten "glut" ma serce, często ma już główkę, ręce, zawizki oczu, uszu. przecież aborcję wykonuje się do 12 tygodnia ciaży a wtedy to "glut" jest już praktycznie ukształtowanym maleńkim człowieczkiem!!! więc chyba nie jest już "glutem"? ja wiem ze każdy ma swoje życie, ze nie należy go osądzać i tego nie robię. mam nawet koleżankę ktora zabiła swoje nienarodzone dziecko. mówię tylko co ja sama o aborcji myślę.

Gość glut=blizej nieokreslony
taz przeciez mowie, ze glut jest na poczatku. I wtedy jeszcze jest nieuksztaltowana forma. Nie ma zadnej glowni i nozek

Gość nel 32
na moim usg w 10tygodniu byly juz malutkie zalazki konczyn, glowka, tulow, bijace serduszko, zalazki oczek -wszytsko to bylo widac na ekranie usg. aborcje wykonuje sie do 12tygodnia - jestes pewna ze usuwa sie "glut"??? ja tez kiedys mowilam, ze ciaza kobiety to jej sprawa i moze zrobic co chce. teraz mam swoje dziecko, ogladalam je na usg jeszcze w moim brzuszku i teraz nie wyobrazam sobie, ze mozna usunac. ostatnio spotkalam kobiete, ktora wlasnie chciala usunac, ale wczesniej zrobila usg. zobaczyla malenka migajaca plamke - serduszko- poplakala sie i urodzila corcie, poza ktora dzis swiata nie widzi. znam tez osobe, ktora zabieg przeprowadzila i dzis zaluje. a patrzac na moje dziecko nie wyobrazam sobie jak mozna taka mala, bezbronna istotke tak poprostu rozedrzec na kawalki i wyskrobac.

Gość gggggggg
ja jestem przeciw . jezeli kobieta nie chce dzieci to niech podwiąże sobie jajniki albo madrze i skutecznie sie zabezpiecza . Aborcja = morderstwo

to, że kobiety są przeciwne aborcji to jestem w stanie zrozumieć, ale bez potepiania i wyzywania od morderców. Według mnie właścicielką macicy jest kobieta i ona tylko ma prawo decydować a nie postronne osoby.

Gość MASAKRACZYNA
Może i właścicielem macicy jest kobieta, ale od pierwszych chwil zapłodnienia, w tej macicy jest żywa istota, a odbieranie życia żywej istocie (której bije serce) jest morderstwem i już!!!

Masakryczna czego krzyczysz? Ty ciązy nie usunęłaś i dobrze a co cie cudze macice obchodzą? Masz własną to się nią zajmij. Mnie nie obchodzi czy kobieta usunie ciążę i ja a dlaczego? Bo ja jej dziecka wychowywać nie bedę, bo mnie ten zabieg nie dotyczy i jej decyzja wpływu na moje życia nie ma.

Gość w jednym autykule naukowym
przyrownali plod w ciele matki do nowotworu. Wiec dlaczego dopuszcza sie walke z rakiem, a zarodka usunac nie mozna?

Gość nel 32
wlasnie - jezeli kobieta nie chce miec dzieci to niech podwiaze sobie jajniki!!! jest tyle metod antykoncepcyjnych - mozna nawet stosowac dwie naraz - prezerwatywa i pigulki, w tedy na pewno wpadki nie bedzie. sa tabletki po, po ktorych nie dojdzie do zaplodnienia. ale najlepiej myslec po fakcie. ja jak nie chcialam miec dzieci to ich nie mialam bo jw jest tyle metod. gdy dojrzalam do bycia mama zaszlam swiadomie w ciaze. dlatego nie rozumiem kobiet ktore ida z facetem do lozka, nie wiem o czym mysla, za to potem placz i posty na ktorych oczekuja nie wiem nawet czego. antykoncepcja na wyciagniecie reki ale nie, lepiej sie potem o zgrozo wyskrobac.

Gość jesli to jest czlowiek to
dlaczego nie mozna go pochowac? :) (mowie oczywiscie o wczsnej ciazy)

artykule*

Gość nel 32
zarodek i nowotwor. wez sie walnij w glowe debilko. nowotwor to wyrok. znalam ludzi, ktorzy umierali na raka w strasznych meczarniach. rece mi opadly.

a ja się pytam co was tak boli w tym, że kobieta usunie ciążę? Przecież to nie ma wpływu na wasze życie, przeciez nawet nie zdajecie sobie sprawy ile takich zabiegów w naszym kraju jest codziennie wykonywanych przecież i tak nie pomagacie, nie interesujecie się tylko w pisaniu jesteście mądrzy i mocni więc pytam się po co ta cała gadka?

Twojego slownictwa komentowac nie bede :) Nie jest to moj wymysl. Przeciez wspomnialam, ze to byl artykul naukowy. Czy masz jakies argumenty w tym zakresie, czy umiesz tylko rzucac blotem? :)

Gość a niby dlaczego..
13:24 [zgłoś do usunięcia] w 7 miesiącu to faktycznie a ja się pytam co was tak boli w tym, że kobieta usunie ciążę? Przecież to nie ma wpływu na wasze życie, przeciez nawet nie zdajecie sobie sprawy ile takich zabiegów w naszym kraju jest codziennie wykonywanych przecież i tak nie pomagacie, nie interesujecie się tylko w pisaniu jesteście mądrzy i mocni więc pytam się po co ta cała gadka? a niby dlaczego mam pomagać? jak szparę umiałas popuszczac kazdemu, to powinnas brac odpowiedzialnosc za poczete z twojej winy dziecko. czy mnie ktos pomaga? to juz przesada, zeby ktos miał jeszcze wobec mnie oczekiwania ze ja mam pomagac osobie, ktora nie umie posługiwac sie mozgiem i mysli cipa, z jakiej racji mam brac odpowiedzialnosc za takie spoleczne pasozyty?