Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iki07

Kopenhaska od 11.V.2009 START!!!

Polecane posty

Dziś mój 5 dzień hura!!! jestem już po rybce na obiad. Mogę zastąpić befsztyk drugą porcją ryby na kolację? Wypiłam dziś czerwoną herbatę i lepiej mi się zrobiło, bo wreszcie coś gorącego na żołądku

Gość agata24
Natalia raczej nie mozna zamieniac befsztyku na rybe, ja w piatek pokonbinowalam z posilkami i waga mi teraz stoi w miejscu tzn. jak sie zwazylam dzis w pizamie to wazylam tyle samo co wczoraj, a jak sciagnelam wszystko to o pol kg mniej!!wiec w koncu nie wiem czy schudlam te o,5 kg czy nie!! Wlasnie wcinam grzanke i kawe :) jeszcze tylko tydzien :) i koniec

6 dzień. Wypiłam kawę jest ok. Wczoraj jednak zjadłam rybę, odpuściłam sobie brokuły, na sałatę patrzeć nie mogę :/ wolałam zapchać się wodą niż to jeść. Muszę się zebrać w sobie i zacząć świczyć. Ogólnie całkiem dobrze się czuję.

Gość agata24
juz nie moge patrzec na kurczaka :( a fuj!!! Na jutro ugotowalam sobie piers ale jak poczulam zapach to od razu mnie odrzuciło!! Chyba nie spotrze na kurczaka tak szybko !!!

poległam. wczoraj nieoczekiwanie koleżanka zaprosiła mnie na noc do siebie. miało być kulturalnie ale koleżanki mama nie mogła przyjąć do wiadomości że jestem u niej pierwszy raz i nie zjem jej długo robionego obiadu... ah... ale jutro zaczynam od nowa, pierwszy tydzień ;)

Witam, wczoraj wieczorem bardzo źle się czułam, kręciło mi się w głowie oraz czarno robiło przed oczami. Słyszałam swój żołądek - tak byłam głodna. Dziś mój 7 dzień i rano dorwałam się do 4 łyżeczek jogurtu wiśniowego. Wiem,że nie powinnam, ale myślałam że padnę.

no to dietę czas zacząć. popijając kawę życzę wam chudego dnia ;)

Gość agata24
zgrzeszylam dzis zjadlam kawałek placka :( mam nadzieje ze waga zatrzymala mi sie tylko dlatego ze zbliza mi sie okres (mam taka nadzieje) i potem mi cos poleci!! Tak chcialabym zobaczyc 58!! Dzis mialam 7 najgorszy dzien - teraz powinno byc z gorki!!

Gość lasencja_20
a ja od dzis zaczynam ! waga 62,2 kg - cel 57 kg na kopenhaskiej mam zamiar byc 4 dni potem przechodze na 1000kcal wlasnie pije kawke ;) pzdr

Gość agata24
natalia a dlaczego przerwalas? ja tylko pozamienialam dni, mam nadzieje ze nic wielkiego sie nie stanie, dzis jak sie wazylam wkoncu zobaczylam 5 z przodu co prawada zaraz pojawila sie 9 czyli 59, 7 ale dobre i to jeszcze 1,7 kg a do konca diety pozostało mi cale 4 dni. Dzis mialam strasszna ochote na kebaba ale sie nie dalam, w aogole to mialam zjesc brokuły, pomidora i jakis owoc i zjadlam tylko ja1,5 jablka i wymieklam nie dalam rady wiecej, potem mialam zjesc 2 jajja i plasterki szynki i to tez ledwo wcisnelam!!

Mój brat poszedł do szpitala, pojechałam z nim, ponieważ ma 16lat i zaczęła bardzo źle się czuć, mroczki przed oczami i co jakiś czas musiałam stanąć przy ścianie,żeby nie upaść. Powiedziałam sobie dość i zjadłam tam obiad. Myślę,że wrócę do kopenhaskiej za jakieś 2 tygodnie i znowu będę starała się wytrwać do końca,chociaż już niedużo mi brakowało. Narazie stram się postępować wg diety niełączenia, którą polecam.

Gość Prawda o kopenhaskiej
http://www.fabrykadiet.pl/Source/Diets/ArticleDetails/Default.aspx Cała prawda o diecie kopenhadzkiej Dieta kopenhadzka jest dietą wyniszczającą organizm. Dostarcza zbyt mało energii w stosunku do zapotrzebowania kalorycznego zarówno w przypadku kobiet jak i mężczyzn. Taka sytuacja może doprowadzić do spowolnienia przemiany materii z powodu bardzo wolnego i oszczędnego zużywania dostarczonej żywności. Organizm przestawia się wtedy na tryb oszczędnościowy i staje się magazynem tłuszczu. W takiej sytuacji możemy spodziewać się przytycia po powrocie do dawnych nawyków żywieniowych. Dieta ta zawiera zbyt mało węglowodanów w stosunku do ilości tłuszczów – a odpowiednia ich ilość jest niezbędna do tego, by tłuszcz został całkowicie spalony. W przeciwnym wypadku może dojść do nagromadzenia w organizmie związków, które zakwaszając organizm mogą wpłynąć na gorsze samopoczucie, zły stan włosów oraz cery. Dieta dostarcza zbyt dużo cholesterolu-przewyższa zalecaną normę niemal dwukrotnie i grozi rozwojem miażdżycy. Jadłospis nie zawiera odpowiednich ilości błonnika pokarmowego. Jest to zjawisko niekorzystne, ponieważ składnik ten jest niezbędny w odchudzaniu, gdyż pomaga zmniejszyć apetyt poprzez dłuższe utrzymywanie poziomu cukru we krwi na stałym poziomie . Poza tym opóźnia wchłanianie tłuszczów. W diecie występuje niedobór większości witamin z wyjątkiem witaminy A, której ilość jest zbyt duża niż zapotrzebowanie. Przedawkowanie tej witaminy może doprowadzić do nudności, wymiotów, braku apetytu, a także wypadania włosów, zmian na skórze, czy powiększenia wątroby. Niedobór witamin z grupy B oraz C i E może doprowadzić do kłopotów ze skórą, włosami i paznokciami oraz szybszego starzenia się. Ponadto w przypadku takich niedoborów może dojść do krwawienia dziąseł, szybszego męczenia się, gorszego wchłaniania składników pokarmowych, pobudliwości nerwowej czy bezsenności. Zawartość składników mineralnych jest deficytowa za wyjątkiem fosforu oraz sodu. Można zaobserwować zbyt mała ilość wapnia, który wspomaga odchudzanie. Mimo, że fosforu jest odpowiednia ilość, to jednak przy bardzo małej ilości wapnia, składnik ten utrudnia jego wchłanianie przez organizm. Przyswajanie to jest jeszcze dodatkowo utrudnione poprzez deficyt magnezu. Obserwowany niedobór potasu może przyczynić się do zakwaszenia organizmu oraz arytmii serca. Żelazo, magnez i cynk dostarczają jedynie połowę niezbędnej ilości. Zawartość miedzi jest najniższa spośród wszystkich składników mineralnych. Jest to składnik, który ułatwia wchłanianie żelaza, którego też występuje w diecie niewystarczająca ilość. Wspomniany niedobór żelaza może stać się przyczyną gorszej kondycji fizycznej i osłabienia mięśni. powodować osłabienie mięsni, gorszą kondycję fizyczną. Minimalna ilość miedzi dodatkowo utrudnia jego wchłanianie Zbyt mała ilość cynku może doprowadzić do pogorszenia stanu włosów, skóry i paznokci podczas odchudzania. Stosowanie diety kopenhadzkiej nie jest wskazane z żywieniowego punktu widzenia, gdyż nie jest ona zbilansowana zgodnie z zasadami zdrowego odżywiania. Jej stosowanie może stać się przyczyną złego samopoczucia fizycznego jak również wystąpienia objawów zagrażających zdrowiu. Magdalena Gacka specjalista ds. żywienia