Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piernikowy_miś

Co można zabrać w bagażu podręcznym do samolotu a czego nie

Polecane posty

Wybieram się na 4 dni do Szkocji i biorę tylko bagaż podręczny. Co nieco już wiem co mogę zabrać ale każde sugestie będą bardzo pomocne, bo nie mam ochoty wyrzucać moich rzeczy na lotnisku :P

przechodzisz przez bramkę, jak coś pika musisz sciągnąc. Bagaz dajesz na lade jak w sklepie i podjeżdza on do takiej babki. Ona wszytsko ma na kompueterze i jak jej coś nie pasuje wtedy ma prawo wyciągnąc i pytac co to jest. Może ci kazać to gdzieś zostawic bo do samolotu raczej np. łyżeczka nie wejdziesz. A przecież główny bagaz już zdałes....

Gość jdo 100 ml ale musisz miec
je w reku , oddzielnym woreczku plastikowym i pokazac. Tak samo tusz, krem, leki . Nie wolno plynow, nic ostrego,zadnych nozyczek, scyzorykow, nozykow, duzych lakierow do wlosow, pianki. Mnie wybebeszyli doslownie wszystko, bo im sie wydal podejrzany chyba moj wielki wisior na szyje ( duzo metalu). Jakies jedzonko w firmowtym opakowaniue, kanapki przepuszczą.

Gość alfabetagama
maksimum 100ml.jesli bedzie wiecej to pozegnasz sie z kosmetykiem na zawsze.zadnych ostrych narzedzi-typu nozyczki.i napoi tez nie mmozesz.

Gość mała czarna233
nie bierz nic ostrego(mi zabrali pensete i pilinczek) picie możesz brać do bodajże max.150 ml i jesli jest otwarte to każą ci je przy nich spróbować.

ja napoj musialam wywalic. Kosmetyki(tusz i blyszczyki) mialam porozrzucane w torebce i sie o to przyczepili. Nie zabrali nam, bo po polsku nie mowili i sie nie dogadalismy :P

jeszcze jedno pytanie, wiem, że telefon trzeba mieć wyłączony a co z ipodem? też nie można? Dzięki za wszytskie podpowiedzi :)

Gość o jjeejjkkuu
hmm... wiem, ze dla was to moze byc glupie pytanie (ja jeszcze nigdy nie lecialam samolotem), ale dlaczego nie mozna miec kosmetykow o pojemnosci + 100ml??? ze nie mozna pesety czy nozyczek, lakierow do wlosow to ja rozumiem... ale np lekarstwa, jesli ktos bierze regularnie i kupuje duze opakowania.... no i te nieszczesne kosmetyki....?

Gość bo plyn moze okazac sie
wybuchowy.

Nie przymrużają oka na leki!! Ja wywaliłam do kosza swoje leki, do tego jak chciałam przewieść syrop to poproszono mnie aby wzięła łyk - dopiero tłumaczenie,że jest to syrop przeczyszczający pomógł.

Gość mała czarna233
bo sie boją, ze to może być trucizna, czy coś. a mp3 i ipod, to spokojnie. wyłączone jest tylko to, co przesyła fale radiowe.

W bagazu podrecznym nie mozna miec zadnych ostrych narzedzi typu pilniczki, pensety, cazki do paznokci itp. bo zabiora. Wszystkie plyny jak np kosmetyki, napoje w buteleczkach max 100 ml i w osobnym przezroczystym woreczku ktory gdzies przed bramka napewno dostaniesz. Leki niezbedne dla Ciebie podczas lotu tez przewieziesz. Mi do roznych tabletek, proszkow nigdy sie nie czepili a latalam wiele razy. Mozesz miec ciuchy, kanapki co tylko chcesz ale plynow sie czepiaja bardzo. Jak przejdziesz przez bramke to juz mozesz sobie kupic nawet 2 litry wody i juz nikt sie Ciebie nie czepi. Wazne zeby nie wniesc na strefe bezclowa niczego z powyzszych.

Gość 33ff
Mam pytanie czy moge zabrac zegarek ?

ja też lecę do UK, zabieram ze sobą tylko bagaż podręczny i mam pytanie, czy mogę bez problemów zabrać ze sobą ładowarki do tel. i iPoda;)

ja też lecę do UK, zabieram ze sobą tylko bagaż podręczny i mam pytanie, czy mogę bez problemów zabrać ze sobą ładowarki do tel. i iPoda;)

niedługo lecę do UK i zabieram tylko bagaż podręczny, czy mogę bez problemów wziąć ładowarki do tel i iPoda, one mają dość długi kabel;/

Pierwszy raz będę leciała tylko z bagazem podręcznym.Niby znam zasady,ale..... Ostatnio miałam zwykły nadany bagaż,a jako podręczny miałam małą torebkę,gdzie był tylko portfel,chusteczki,papierosy i praktycznie nic więcej. Teraz wszystko,co wezmę na 5 dni muszę zmieścic w podręcznym. Kosmetyki? Wiadomo-tusz do rzęs,cień do powiek,puder,pedzel do sypkiego.Można to wnieśc? Jakbym chciała wziąc jakieś zawakowane jedzenie,np. 0,5 kg polskiej szynki? (to tylko przykład...) Czego kategorycznie nie wolno wnieśc z takich "zwykłych" rzeczy? Wiem,że na stronach linii lotniczych sa informacje,ale oni podają nawet takie rzeczy jak pochodnie,maczety! czego ja przewozic nie chcę ;)

Gość ale gapa
Kobieto nie ma znaczenia czy to puder czy tusz, zasady są oczywiste nie wolno wnosic na pokład płynów( do tego zalicza sie m.in. pasta do zebów) o pojemności wiekszej niż 100 ml w opakowaniu, takich opakowań możesz mieć maks. do 1 l i to wszystko. Czy puder to płyn? A pedzelkiem też nikomu krzywdy nie zrobisz. Na stronie każdego lotniska czy też lini masz wyraxnie określone czego nie mozna wnieść czyli pozostałe można. Nie wiem jak to bedzie z szynką bo nigdy mi nic takiego nie przyszło do głowy wieżć ale wiem,ze kiełbasy ludzie wiezli ze sobą, a także sasiadka podawała dla siostry do UK jakies mięsa pieczone i też było o.k.

Wiem,że takie pytania są irytujące,ale po pierwsze nie chciałabym narobic sobie obciachu przy kontroli,a po drugie nie chcę zostac bez np.kosmetyków. Co do wspomnianej szynki ;) znajoma prosiła mnie o podanie kiełbasy/szynki córce mieszkajacej za granicą.

Gość bagaż podręczny
Puder-fluid to niby płyn.... A notebook? Aparat foto?

Mam pytanie odnośnie tej torebki przezroczystej, mianowicie, czy trzeba do niej włożyć również puder sypki? mam dość małą tą torebkę i nie mieści mi się wszystko, a niektórzy piszą, że lepiej też tam włożyć. I czy można zabrać dezodorant w sprayu 35 ml, czy żadnych sprayów nie można? Pytanie głównie do osób, które leciały Ryanairem. Z góry dzięki za odp.

Gość ali_anna
ja miałam spray w zestawie podróznym do włosów (od Great Lenghts - bardzo polecam, jesli szukacie czegoś małego i w sam raz do kosmetyczki na podróż!) i przeszlo bez problemow :)

Gość gość
Jeżeli chcecie zabrać ze sobą kosmetyki to musicie mieć je w odpowiednich buteleczkach, których pojemność nie przekracza 100 ml. Takie buteleczki możecie dostać od www.purocosmetics.pl Polecam wam się do nich zgłosić.