Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

clapp

czy kupić Yorka ?

Polecane posty

Słuchajcie 🌼 ,pomozcie mi podjąć decyzję o kupnie tego pieska. Córka uzbierała na niego kasę i bardzo prosi. Nigdy nie mialam psa i sie troche boję jak to będzie, narazie obiecuje ze będzie sie zajmować ale jak dlugo ? . Ma 11 lat . Czy warto dać tyle kasy za tego psa , ta rasa jest taka delikatna.. Fakt mieszkamy w blokach 58m także duży pies nie wchodzi w rachubę ................. Dajcie jakieś opinie o piesku.

mam yorka, spokojnie dacie rade mieszkac z tym psiakiem. kochane zwierzatko, bardzo inteligentne, grzeczne, typowa przytulanka

Gość york= szczotka bez kija
chomika?! Ale przecież nie każdy lubi chomika! Niektórzy mogą miec uczulenie na chomika!

Gość hałaśliwe leje gdzie popadnie
sra zresztą też :P

Dzięki za podpowiedzi , chyba sie zdecyduje. Jak zacznie sie wymigiwać od obowiązkow to poprostu psa oddam komuś. Chętnych nie zabraknie. W końcu to córka straci kase nie ja. Najbardzie sie boje ranka bo ona na 8 do szkoly a ja na 6 do pracy.🌼 A ile razy dziennie wychodzicie z nimi na spacer?

Gość aaaaaaafaa
pies to nie zabawka ktora sie oddaje jak przestanie sie podobac albo znudzi!!! to istota zywa ktora ma uczucia!!!!

Gość jakajaka
dopóki nie zaszczepisz yorka wszystkimi niezbednymi szczepieniami to nie wychodz z nim na dwór a i obowiazkowo szczepienie przeciw kleszczom

Gość aaaaaaafaa
dodam ze york wymaga czasochlonnej pielegnacji siersci zeby wygladal jak york a nie kupa dredow! czyli kapiele, czesanie, strzyżenie (koszt!), do tego niektore yorki nigdy nie ucza sie zalatwiac na dworze

zgadzam się z wypowiedzią, że pies to nie zabawka, którą można oddac. Lepiej nie decyduj się na jego zakup, albo jeżeli już to od razu nastaw się, że prędzej czy później córki zapał minie i tak będziesz musiała się nim zajmowac.

Gość co z tego ze traci kase
a jak jej sie znudzi to go wyrzucisz? i bedzie Ci tylko żal kasy? :o Te psy po pierwsze są drogie w utrzymaniu. Trzeba szczepić na różne choroby, nie tylko na wściekliznę, fryzjer, szampony, za kg karmy płacę 50zł na miesiąc! chyba nie dasz mu pedigree? zeby zdechl po roku od tego świnstwa? o te psy trzeba dbac i opiekować się nimi.

Gość yorkmama
chyba nie sadzisz ze 11-letnie dziecko bedzie wstawalo co dzien o 6ej i chodzilo z psem na spacer, po kilku dniach jej sie znudzi i ty bedziesz musiala to robic

i nie są one do zabawy a jeśli tak córka chce to kup jej misia

poza tym te psy nie lubią dzieci... ciekawe czy twoja corka bedzie z nim wychodzić kilka razy dziennie na spacer? wkurzają mnie tacy ludzie :o

Gość yorkmama
i jak wiekszosc malych pieskow bywaja bardzo halasliwe :p

Gość jakajaka
nieprawda, mam yorka, stary byk- pół roku ma i nie jest hałaśliwy, czasem tylko zaszczeka jak sie bawic chce albo jak do drzwi ktos puka

Gość yorkmama
napisalam ze wiekszosc a nie wszystkie

Gość yorkmama
zreszta pol roku to szczeniak jeszcze, zobaczysz jak bedzie reagowal na duze psy jak bedzie juz dorosly ;)

Gość mam yorka i fakt ze bywa
hałaśliwy ale mieszkam w domu więc nikomu to nie przeszkadza. Nie polecam tej rasy dzieciom, z reszta w ogóle nie polecam żadnego psa dziecku. Piesek się znudzi i co? wyrzucisz go lub oddasz do schroniska? albo jeszcze lepiej sprzedasz? Poza tym jeśli dla Ciebie taka ważna jest kasa to wiedz że te pieski potrzebują specjalnej karmy która tania nie jest. Tak jak ktoś pisał, fryzjer, szczepienia, szampony. Trzeba je czesać 2 razy dziennie, codziennie przemywać oczka, przycinać pazury, włosy koło odbytu żeby nic się nie przykleiło. Na prawdę te psy potrzebują opieki.

Gość jakajaka
a tak w ogóle moj york jest przyjazny dla domownikow, jak mnie np ugryzie i sie pogniewam to odczeka dłuzsza chwile i drapie w drzwi, jak nic nie powiem to wchodzi i mi sie na łózko pakuje:D ogólnie taka przytulanka:)

pół roku to nie taki stary :) Mój potrafi o 2 w nocy zacząć szczekać jak przy otwartym oknie firanka od wiatru sie poruszy :p szczeka na wszystko, nawet na jedzenie w misce :D

Gość yorkmama
fajniutki z tym szczekaniem na miske :D haha

No :p W ogóle śmieszny z niego piesek. Spi ze mną w łózku i jak nie może się ułożyć do spania to zawsze piszczy i szczeka, dopiero muszę go przykryć i wtedy zasypia :D Jak zmienie cos w pokoju, np. położę coś gdzie nigdy tego nie kładę to też szczeka :p Musi być wszystko po staremu, tak jak on pamięta :D

No to zabilyście mi ćwieka , nie wiedziałam ze te psy nie przepadaja za dziećmi. Pokaże ten topic corce , niech poczyta , to madra dziewczynka moze wyciągnie jakieś wnioski.

Gość yorki z natury nie lubią
dzieci. Mój jak ktoś przyjdzie do mnie z dzieckiem od razu szczeka i chce gryźć, musze zamykac go w pokoju. Byc moze przyzwyczailby sie do corki jesli od malego wychowywalby sie z nia ale te pieski sa wredne z charakteru, chca rzadzic, nie zawsze sluchaja.

Gość luzak gepard chester
York? Toż to nawet nie wygląda jak pies... :o :D

Gość luzak gepard chester
Zresztą, york to dla mnie taki mop... Kij do tyłka wsadzić i można by podłogę umyć :)

Gość po co takim pies
jeżeli zastanawiaja sie nad utratą kasy lub chcą kupiś dl;a dziecka żywą maskotke,ludzie którzy z psiaka robia zakład albo będzie sie opikować albo oddam.Nie kupuj lepiej i nie rób krzywdy.Jeżeli chcesz dla dziecku spełnić zachcianke to udaj się do sklepu z zabawkami i tam coś wybierz.Tak jak juz ktoś napisał to żywe stworzenie które też ma uczucia i wymaga opieki.Bo to co napisałaś to jest chore i tacy ludzie nie powinni mieć zwierzaka

moj szef ma takiego psa, i mamnadzieje ze wszystkie z tej rasy nie sa takie:/ Tak jak kocham zwierzeta, to to male moglabym w tylek kopnac. Drzwi na dwor otwarte,a on mi w biurze sie zalatwia:/ GLupi jest jak cholera, lata, skacze po wszystkich.. Ale z drugiej strony, to chyba kwestia wychowania...

Gość gumi gumi beear
yorki są głupie nieposłuszne strasznie gryzą szczą i srają w domu i śmierdzą masją umazane ciagle w gównie dupe futerkową śmierdzi im z mordy i trzeba z nimi chodzić do fryzjera!!! POTRAFIĄ ZŁAMAĆ ŁAPE SCHODZĄC Z KRAWĘŻNIKA PARANOJA Z TYMI PSAMI!!!!!!!!!!!!!!! WIEM TO BO MOJA SIOSTRA MA YORKA!!!! POLECAM RATLERKI MAŁE I CUDOWNE PIESKI!!!!