Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o co chodzi bo nie wiem

wytlumaczcie mi

Polecane posty

sens majtek poporodowych? Przeciez i tak trzeba miec podpaske? W czym one sa lepsze od bawelnianych?

Gość ja krzyczałam...
ze mozesz je w kazdej chwili wyrzucic gdy sie zabrudzą i załozyc nowe czyste

Gość do mam które rodziły
tez sie nad tym zastanawiam, może że bardziej steryle? Albo bardziej przewiewne

bo po porodzie czesto jeszcze kilka dni bardzo sie krwawi.latwo jest zniszczyc bielizne-mimo podpaski.poza tym majtki poporodowe sa bardziej przewiewne i krocze szybciej sie goi

no ale bawelaniane moge zdjac i ubrac czyste. Myslalam, ze one maja wbudowana podpaske a dzis patrze, ze to zwykla siatka i podpaski trzeba nosic - wyrzucony pieniadz...

Gość ja krzyczałam...
ale takie majtki są tańsze od zwykłych majtek i nie szkoda ci brudzic swoje bielizny?? poporodowe są naprwde wygodne

Ja kupiłam sobie najpierw majtki jednorazowe.Felerne były,rozchodziły się na moim dupsku :classic_cool: :P Dlatego też maiłam zwykłe,bawełniane -dla mnie żaden problem sprać krew ale lepszy miałąm komfort psychiczny.

ale wlasnie te poporodowe sa luzne zeby krocze moglo sie wietrzyc.bawelniane sa zwykle dopasowane i malo przewiewne.ja bylam z poporodowych zadowolona

Gość daszanie
w szpitalu miałam jednorazowe. w domu juz bawełniane

ja miałam siateczkowe, wielorazowe hartmanna. świetna sprawa!!! nie dość że bardzo przewiewne, co jest bardzo ważne zwłaszcza gdy masz dużą ranę po nacięciu lub pęknięciu, to jeszcze świetnie przytrzymywały podpaskę. nie balam się ze mi się poplamią. po prostu pralam w letniej wodzie, nawet jak krew do końca sie nie sprała to nie było problemu bo po połogu po prostu je wywaliłam. dla mnie szczególnie ważna była ta przewiewność!!!

Można kupić babcine bawełniane i też będą tanie, gdzieś w promocji albo na bazarku:P Ja miałam te poporodowe i byłam zadowolona głównie właśnie przez to że były przewiewne i mieściły w szpitalu te ogromne wkłady poporodowe bo nie wiem jakby one się w normalne majtki mieściły. No i przez to że były takie luźne łatwo się je ściągało i zakładało nowe. Na 2 dobę po porodzie krwawiłam już na tyle mało że spokojnie zakładałam podpaski do swoich majtek i niczego nie zabrudziłam