Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darek1985

Pałeczki e-coli u mężczyzn, prośba o pomoc

Polecane posty

Gość Darek1985

Witam Od pewnego czasu mam straszne bóle w nerek w nocy. To bóle, które są nie do opisania, aż wije się z bólu, trzęsę. Byłem u lekarza i prawdopodobnie kamień. Zacząłem od niedawna ćwiczyć na siłowni a na basen chodzić również do cieplutkiego jacuzzi. Od tego momentu zaczynały sie problemy. Ale lekarz powiedział coś jeszcze, że mam pałeczki e-coli w moczu. Dlaczego od razu tak stwierdził? Bo moja Babcia, która jest zacewnikowana miała ostatnio podobne objawy, wylądowała w szpitalu i jak się okazało e-coli w moczu. Ja wylewam Babci mocz w domu i nie trudno się zarazić. Ale bagatelizowałem ten fakt o e-coli. Ale teraz lekarz mi powiedział, że będę miał do końca życia. Heh lekko mnie zszokowało. Szczególnie, że mam antybiotyki, jakieś proszki z żurawiną, urosept etc etc. Bakteria będzie wypłukiwana ale zostanie mi, muszę się z tym pogodzić. Ale czy to dla faceta to tragedia? To oznacza, że będzie musiał się pożegnać np. z seksem bo może zarazić partnerkę, ze sportem, który uwielbiam. Jak o tym pomyślę to mnie aż dreszcze biorą z przerażenia :/ Mam 23 lata i takie coś o.O Ale i tak pójdę do urologa nawet prywatnie aby jak najszybciej dowiedzieć się czy to prawda czy mam te e-coli.

Gość nie przejmuj się tak
rano weź próbkę moczu do sterylnego pojemnika (ze środkowego struminia koniecznie!) i zanieś do laboratorium na posiew. Wykonają ci antybiogram z którym udasz się do lekarza i będzie mógł przepisać odpowiedni antybiotyk. o ile pamietam pewnych stezen e.coli nawet sie nie leczy, ale moge sie mylic. ta bakteria w nas bytuje, w okrężnicy, bardzo łatwo przenosi się do układu moczowego, szczególnie u kobiet ale u mężczyzn też. wylewając mocz babci nie zaraziłeś się!!! mocz jest materiałem tak mało zakaźnym że się nie da:) prędzej mógłbyś przenieść sobie tą bakterię na skórę ale chyba tym moczem się nie oblewasz? ;) lekarz od tak sobie, bez posiewu nie moze stwierdzic ze masz tą bakterię. więc albo każ mu by dał ci skierowanie na posiew moczu albo zrob prywatnie.

"Ale czy to dla faceta to tragedia? To oznacza, że będzie musiał się pożegnać np. z seksem bo może zarazić partnerkę, ze sportem, który uwielbiam." z niczego nie musisz rezygnować. oczywiście w fazie ostrej zakażenia i podczas jego leczenia zaleca się abstynencje seksualną, ale nie na całe życie :D

Gość Darek1985
Jedynie na palce może się wylać mocz. Najpierw pójdę na te USG ale prywatnie bo publicznie trzeba długo czekać :| i do specjalisty urologa tez prywatnie. Wole wiedzieć szybko o tym. Mam nadzieje, że to tylko kamień. Kolega miał tak samo z kamieniem, te same objawy. W nocy bardzo silne bóle, drgawki, kucie w pęcherzu moczowym. Ciągłe uczucie, że się chce siusiać. Wcześniej miałem problem z kłębuszkowym zapaleniem nerek. Ale nie było aż takich objawów. O dziwo problemy z moczem zaczęły się gdy zacząłem współżyć cztery lata temu z dziewczyną, która już jest moją EX. ALe nigdy aż na to nie zwracałem uwagi

Gość Darek1985
"porażka na maxa" Dzięki za podtrzymanie na duchu :) Ja może jestem typem takim, że dmucham na zimne po prostu.