Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trochę zdołowana

12 kg na plusie w 34 tc to dużo?

Polecane posty

Gość Trochę zdołowana

Poradzcie mi kochane bo nie umiem obiektywnie ocenic... Mam 177cm wzrostu, przed ciążą ważyłam 72 kg, obecnie ważę 84 kg i jestem w połowie 34 tc, kiedy wlazłam na wagę położna powiedziała, że za dużo jem bo za dużo ważę... Zdołowało mnie to, fakt faktem jem słodycze, ale też zdrowe rzeczy, głównie warzywa, mięsko i owoce, nabiał chudy... Jak to było z Wami? Powinnam jeść mniej? Zrobiło mi się głupio i przykro kiedy mnie tak skomentowała, wtórowała jej pielęgniarka...

Gość magdalennnna
olej baby.....ja tez mam podobna wage...80/32 tydzien i mam to w dooopie, wyniki mam OK....

norma :) juz duzo nie przytujesz . ja osobiscie mialam tez 12+ a po porodzie zostal mi ttlko 1 kg :) wiec glowa do gory

mi zaczal sie 33 tc i mam 15 kg i co mam zrobic? .. nie jem duzo kolacji w ogole slodyczy duzo nie jem ..za to duzo owocow wiec moze od owocow kto wie...tym sie bede martwila po porodzie:).

Gość + 10 kg
ja jestem w 33 tc a raczej go koncze juz i jestem juz 10 na + tez sie martwilam ze to duzo ale z drugiej strony nic nie moge na to poradzic. mimo zdrowego odzywiania

Gość + 10 kg
dodam ze przed ciaza wazylam 73 a teraz mam 83 - wiec co zrobic - spora ze mnie kobieta :) wzrostu mam 171cm

Gość allalka
ja mam 178cm wzrostu i juz 16 kg na plusie :P a mam 33 tydzien ciazy z 63kg doszlam do calych 79 :((( wyglądamy pewnie podobnie ;) a co do położnej, to powinnać jej powiedzieć, że startowałaś z wagi 72, wiec to tylk o12kg...

Gość dddddooooooooooraaaaaa
Nie martw sie to wcale nie tak duzo szczegolnie ze jestes bardzo wysoka, polozna nie wziela pod uwage twojego wzrostu, gdybys miala 155 to te 80 kg to byloby duzo.

dziwne, ze te kobiety zwrocily Ci uwage ze za duzo wazysz..., ja przytylam 14 a jestem w 34tc i moja polozna mowi, ze bardzo ladnie waze i prawidlowo.

Hej!ja mam 180 cm wzrostu i 75 kg! To juz 33 tc.Dziecko wazy 2 kg.Przytylam chyba z 9.:( Odchudzanko w wakacje?:)

Gość konwalia84
ja wazylam identycznie jak ty i skonczylam na 94:)))) ostatnie 2 miechy najgorsze....

na basen chodze 2 razy w tygodniu juz teraz -w pracy tez sie sporo ruszam,ale w wakacje chce poswiczyc -nie ma co:)Zamierzam byc szczuplejsza niz przed ciaza:)

Gość przyszlamama
ja do czwartego miesiaca wlacznie 1 kg na plusie. a od piatego jak poszlo w gore to nie bylam w stanie nic zrobic. teraz juz prawie na mecie jestem i 17 na+. nie sugerujcie sie innymi bo kazda ma inny organizm. a poza tym ja gleboko wierze ze karmienie piersia to najskuteczniejsz dieta cud; )

Gość no a jaaaaaaaaaa
wazylam przed ciaza 87 (173cm) a w dniu porodu bagatela 109 kg ... przytylam 22 ale zarlam wszystko co popadlo - a slodyczy to chyba przez cale zycie nie zjadlam tyle co w ciazy - wiem sama winna sobie bylam ... no,ale moj synek ma teraz 8 ,5 miesiaca a ja waze 82 kg -- czyli jeszcze 5 mniej jak przed ciaza - no,ale wzielam sie za siebie i dalej biore ... musze dobic chociaz do 75 kg :D

ta położna chyba miała zły dzień. Pewnie sama troche przytyła i chciała sobie poprawić nastrój :P Ja przytyłam w pierwszej ciąży 8, w drugiej 13. Mam koleżanke, która w każdej ciąży tyła powyżej 20 (ma 3 dzieci), bo jej sie woda zatrzymuje. Każdy organizm jest inny. Nie martw sie takimi drobiazgami :)