Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zababon-ka

MAGIA zababonów i magiczna ich moc

Polecane posty

Gość Zababon-ka

Istnieje wiele przesądów i zababonów--dlaczego tak jest? Wydaje się ,że można je z łatwością zwalczyć,tymczasem z pokolenia na pokolenie przekazywane jest przekonanie,że coś przynosi szczęście,a coś innego pecha. Czy w Twoim życiu pokutują przesądy ? Czy jesteś zakręcona/ny na punkcie rożnych przesądów?

Gość wierzę w przesądy
...czarny kot przebiegający drogę-wszyscy wiedzą,że to zapowiedż nieszczęścia

Gość przesadow nie da sie
wyjasnic racjonalnie,trzeba je przyjac takimi,jakie sa:)

ja nie wierze. Ale moja przyjaciolka tak, i kiedy czarny kot przebiegnie nam droge, to musze jakies dziwne rytuały odprawiac, bo mnie zmusza :P

Gość przekonana
z kazdym dniem...jakie rytualy? :)

Gość -studentka-
Jeden ze sposobow zapewnienia sobie powodzenia na egzaminach polega na wysunieciu sie z okna i wymachiwaniu indeksem ...:D

Gość hahahhahah
o rany!

Gość maturzyści też przestrzegają
Maturzyści ściśle przestrzegają przesądów, które mają im zapewnić powodzenie na egzaminie. Dziewczęta zakładają więc czerwoną bieliznę, czerwoną podwiązkę. Wszyscy pamiętają też, że nie można ścinać włosów po studniówce, aż do matury, a na sam egzamin dziewczyny mają włożyć tą samą bieliznę co na studniówce, a chłopcy ten sam garnitur.

Gość cyfra siedem
Jest w powszechnym mniemaniu uważana za szczęśliwą. 🖐️

Gość wychodząc z domu
zawsze przed podrożą na chwilkę siadam

Gość to nie jest tak ze to zabobon
czy cos ...to wszystko cuda luzkiego umysłu ...:) Np talizman -wierzymy ze przyniesie nam szczęscie ,ochroni itd / ale musimy w to wierzyc .Ale to nie jest tak ,ze wierzymy W TALIZMAN tylko w to ze jak go juz nosimy to jesteśmy pewni na bank ze nic nam sie nie stanie!Nawet gdyby ktos wam ten talizman ukradł a wy o tym nie wiecie i tak jestescie chronieni ...a jak to odkryjecie to wtedy psychika wariuje i ściagamy pecha -sami bo od razu burza!!! N ie ma talizmanu i bedzie tragedia ... Ale jedno wiem na 100% -dobre uczynki wracaja do nas i to wielokrotnie.

Gość a co to są zababony
??/:O:O:O

Gość zababony to sa takie osoby
ktore chodza za babonami, czyli takimi okropnymi kobietami :D.

Gość czy ja wiem
tłuczesz lustro...i myślisz o kolejnych latach spędzonych w cierpieniach - podobno czeka cię siedem lat nieszczęść.

Ja pamietam taka smieszna sytuacje ;) U nas pechowy jest piatek 13, a w Hiszpanii wtorek 13. I bylam w Hiszpanii, byl wtorek 13. Jestesmy w sklepie z siostra. Kupila jakas tam figurke za 4 euro, daje babce 10 euro a ta wydala jej tez 10 euro w drobniakach. Miala sprzedawczyni hiszpanskiego pecha ;)

Gość wiecie człowiekowi mozna wszys
-ko wmówić nawet to ze jest szczęsliwy albo nie ... Widziałam w tv reportaz -gdzie córka po wizycie u jakiegos hpnotyzera oskarza swego ojca o to ,ze pare razy zgwałcił ją w dzieciństwie i potem we wczesnej młodości.Dziewczyna sie załamała i zaczela łazic na jakies terapie itd wreszcie zgłosiła sprawe na policje !!!!Zaczął sie proces -długi i żmudny ,dziewczyna powiedziała jeszcze ,ze to samo było z jej siostra na co rodzina a zwłaszcza siostra zaprotestowała :O Wtedy zażądano przesłuchania hipnotyzera ,który okazał sie jakiś nie douczony czy cos i zaządzno też badań ginekologicznych dziewczyny okazało sie ze jest dziewicą a hipnotyzer uknuł sobie historie jak z taniego kryminału 😠 dziewczyna kilka lat żyła z dala od rodziny przekonana ,ze rodzice zrobili jej ogromną krzywde a to wszystko bujda a zwłaszcza z tą jej siostrą ... I zobaczcie sami co moze wmówić człowiek człowiekowi ! Jak ci wmawiają,ze jestes dzieckiem szczęscia i sam tak twierdzisz /powtarzasz sobie to jestes szczesliwy a jesli ciagle marudzisz,ze ci żle i masz pecha to bedziesz go miała -nie wywołujmy wilka z lasu🖐️

Gość przesądna w zabobony
Liczba trzynaście jest symbolem nieszczęścia. Czy ja wiem?

Gość biodegradowalna
ja mam biżuterię i odzież, które zakładam, gdy szczególnie zależy mi na powodzeniu. I nie lubię mieć niczego po kimś, komu się nie powiodło. Poniewaz mam sklep, czesto obserwuję, że pewne rzeczy, osoby maja wpływ na powodzenie sprzedaży.

siła zamknieta w rzeczach istnieje !tzw pamieć ... a w niektórych wierzeniach np liczba 4 jest pechowa bo symbolizuje smierc ...Kzady powinien sobie sam zrobic talizman -gdzie zamknie swoje same dobre myśli marzenia ,zyczenia i mocno wierzyc w to ze przyniesie mu szczęscie ot i wszystko -

Gość niezyczliwe osoby
masz racje,ze niektore osoby maja zla energie,ja ich okreslam jako niezyczliwe.

Gość kibice na punkcie przesądów
to dopiero zakręcone osoby!!!!!!

Gość odn.kibicow
Slyszalam,ze w autobusie,ktorym druzyna jedzie na mecz,pod zadnym pozorem nie moze znalezc sie kobieta.W przeciwnym razie porazka gwarantowana. To co,kibice to tylko mezczyzni? Bez przesady!

niektóre osoby faktycznie wysyłają tzw zła energie i robią to całkowicie nie świadomie ale są też tacy ,którzy doskonale wiedza co robią ...są to tzw wampiry energetyczne i potrafią wysysac z nas całą energię . Spotkaliście sie z pewnoscią z czyms takim,ze w towarzystwie pewnych ludzi czujecie sie doskonale a w innych kompletnie rozbici -wracacie do domu i wszystko was boli -jakby ktos wypompował z was powietrze ? To nie są zabobony to czysta prawda.Ludzie znający sie w temacie potrafią sie chronić nie tylko talizmanami -wystarczy zamknąć swój obwód energetyczny np krzyzujac ręce lub nogi ... Tu warto wspomniec o słynnej czerwonej kokardce :) nie jest to przesąd po prostu "złe oko"nie zaatakuje nas ze swoją siła tylko swoją moc wyładuje na tym co przyciągnie jego wzrok -w tym wypadku rzucająca sie w oczy czerwona kokardka ! Kiedyś daawno byłam świadkiem odczyniania uroków -byłam wtedy młodą dziewczyną i przeżyłam szok !!!Nie widziałam nigdy wiecej czegoś takiego

Gość noo znam takiego wampira
to moja teściowa :O :O -serio po jej wizycie 3 dni dochodze do równowagi!!!!!!!!!!!!!!

Gość masz 100 racje
wiecie człowiekowi mozna wszys ... Faktycznie,sa wampiry.Tak i to nie sa przasady. Przerobilam to z ta czerwona wstazeczka.Ilekroc pewna osoba nas odwiedzala,zawsze musialam wiazac dziecku czerwona wstazke,bo inaczej bylo bardzo pobudzone.

Gość masz 100 racje
i ja tez mam takiego wampira w rodzinie i musze z nim czasami sie spotykac :)