Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zababon-ka

MAGIA zababonów i magiczna ich moc

Polecane posty

Gość KOLOROWYTELEWIZOR
Wierzyć nie trzeba ale po kusić licho. A co sądzicie o sznurze wisielca, ponoć gwarantuje długie szczęście i bogactwo.

Gość żelazna zasada
Ludzie w mundurach pilnujący porządku na drogach nigdy nie zatrzymują do kontroli samochodu wiozącego na ślub nowożenców ani konduktu pogrzebowego.

Gość do czerwonej wstązeczki -----
czerwony kolor dlatego aby przyciagnąc wzrok włąśnie do tego koloru i nie musi to byc wstążeczka moze byc np jakas ozdoba ale wazne ze w tym kolorze !A wiemy ze są osoby ,które swiadomie lub nie robią nasz troszke szkód-osłabiamy ich siłe w ten własnie sposób ... Jak to dobrze sie ocenia ,ze średniowiecze ,ze zabobony itd bo może ci co tak piszą nie mieli z tymi rzeczami kontaktu -szcześliwcy ! Ale jesli czegoś nie widać to nie znaczy ,ze nie istnieje i wszyscy ulegliśmy jakiejs zbiorowej psychozie !Prosze aby wszyscy nabijacze i krytykanci po prostu sobie poszli na inny topik !🖐️

Gość czerwona wstążeczka 2009
no dobrze, a sam fakt "zauroczenia" dziecka? co to właściwie znaczy "zauroczyć" dziecko? czyli co? zaczarować je, rzucić klątwę? nie rozumiem

uff no tak w skrocie ...ludzie mają cos takiego jak obwod energetyczny i kiedy zostaje on zakłócony to np chorujemy ,żle sie czujemy itd dzieci płacza ...i ja sama byłam tez swiadkiem czegos takiego w dzieciństwie -dziecko po dziwnych zabiegach po prostu przestałao płakac Czerwone ma po prostu przyjąc na siebie pierwszy silny atak złego oka ...to dosc szeroki temat i dużo by pisac

no ok, ale zauważ że takie złe oko może ominąć czerwoną wstążkę i od razu spojrzeć na dziecko. co wtedy? i tak je zauroczy?

Gość podziwiam
do wiecie człowiekowi mozna wszys ---masz wiedzę na temat przasądow. Czytam z wielkim zainteresowaniem.Gratuluję.

nie nie moze jej ominac !Bo siłą rzeczy jest to soś co bezwiednie przyciaga wzrok i nie niweluje ytylko OSłABIA sile

pozwolę sobie bardzo skuteczne zaklęcie , przekazane mi przez znajomą poszeptuchę z Ukrainy, na złe oko i złe życzenia. " Sól tobie w oczy, a pomiotło w zębu. Czego ty mnie życzysz, niech do ciebie wróci. Niech tak się stanie " Jeśli dobrze życzy, tożyczenia wrócą do niej wzmocnione, jeśli źle, to nauczy się być życzliwym dla ludzi.

hmm, ale skoro osłabia siłę a nie ją niweluje to jest wciąż ryzyko, ze dziecko zostanie jednak zauroczone? bo załóżmy, ze sana osoba ma tyle negatywnej energii w sobie, że mimo "ochrony" w postaci czerwonej wstążeczki i tak się "przebije"? co wtedy? trzeba nad dzieckiem jakieś rytuały odstawiać?

Gość i ja tez tak mysle
do do czerwonej wstazeczki swietnie tlumaczysz i zaczynam sie przekonywac,ze cos w tym jest...

Gość czerwono wstazeczko 2009
nie zakladaj,ze urok przebije sie,nie ma szans,zostaje zniwelowany!!!

Gość wiecie człowiekowi mozna wszys
dziękuje:) 🌻 też czytam z ciekawości inne wypowiedzi . Może tyle wiem ,ze moi dziadkowie i dalsza rodzina pochodzili ze Lwowa a moze dlatego,ze już troche w zyciu przeżyłam( młodosć mam juz za sobą) mam wiele traumatycznych przeżyc za soba ...zenitem był straszliwy wypadek ,byłam pasazerem ,auto 6 razy dachowało a ja w pełni świadoma liczyłam ile razy samochód obijał sie o drzewa .Prosiłam wtedy swego anioła stróża i moje duchy opiekuńcze aby dały mi jeszcze jedną szanse a z pewnością jej nie zmarnuje .Nie da sie opisac co czuje człowiek w pełni świadomy przeżywajac cos takiego .:( Poznałam wielu wspaniałych ludzi ,którzy zajmują sie ezoteryką ,od nich wiem własnie ,ze mam duży potencjał i powinnam sie zająć np radiestezją ale jakoś nie mam odwagi .Miałam też drobny epizod z tarotem ale nie mam na tyle silnej psychiki aby w to brnąc -zbyt łatwo daje sie okradac ze swojej energii .Choc teraz potrafie sie bronić .Bardzo ciekawi mnie ten świat magii i nie jest tak ,ze chodzi sie o północy na cmentarz aby zerwac tajemnicze ziele ,wrzucić do waru wraz z ogonem weża ,jezykiem żaby i oddechem nietoperza :D Ale taki świat istnieje zapewniam was .Przyjaznie sie z pewnym bioenergoterapeutą ,spokojny człowiek i robi to tylko dla bliskich i znajomych.Potrafi tak wspaniale otwierac zablokowane czakramy ,ze człowiek po prostu błyszczy :) :) sama widziałam to na własne oczy kiedy oczyscił czakry mojemy mezowi jak był po dośc poważnej operacji ...mało tego zrobił to zwyczajnie w szpitalu.Porozmawaiłam z lekarzem i ten sie uśmiechnął i powiedział ze nie ma nic przeciwko temu Tylko prosi aby nie wzbudzac sensacji .Mąż ku ogromnemu zdziwieniu nie potrzebował długiej rekonwalestencji i ból po operacji szybko znikał .Problemem dzisiajszej medycyny jest to ,ze leczy skutki a nie przyczyny ...Np boli mnie żołądek bo mam wrzody -to tylko i wyłacznie one są leczone .A nie bada sie juz przyczyny ich powstania a moze ich byc sporo...Nie wiemy jeszcze tak do końca jaka tak naprawdę jest siła ludzkiego umysłu ...

Gość bedzie proba
do bmblondyna Zastosuje twoja magie,zobaczymy czy podziala.Dziekuje!

ojej no! Nie zniweluje sie całkowicie ale sie ją znacznie osłabi -wiec dziecku nie zrobi szkody .A dziecko nie potrafi sie jednak bronic przed taką zawistna osobą co mu sie ślini nad wózkiem

mnie też ten świat pociąga:) dlatego zadaję tyle pytań;) a jak to jest wg was z klątwami? wierzycie, że można rzucić na kogoś urok? np. nienawidzisz kogoś z całego serca i chcesz go przekląć? może to zrobić każdy człwoeik czy tylko taki który się zna na "tych sprawach"?

PRZENIGDY NIE WOLNO nikomu żle życzyc ....!!!Zawsze ale to zawsze zło i dobro do nas powraca !!!!Jesli nawet sąsiad potrafi nam nawtykać lepiej sie uśmiechnąć -choc to trudne ale skupeczne ...Kiedyś sam odczuje ze to czego tobie zyczyl spotka włąśnie jego samego.

przypomniało mi sie kiedyś jak w dawnych czasach szłysmy ze znajoma po parku i podszedł do nas jakiś kloszard ...poprosił o jakiś grosz .Nie dałam mu wiele może z 5 zł a kolezanka oburzona : jak to on to i tak zaraz przepije ...:) nie chodzi tu o to co onz tym zrobi tylko o symbol potrzeby czułam ,ze powinnam mu coś dac.Wracałysmy z parku i schyliłam sie aby wyjąć kamyk z buta i w trawie znalazłam 5 zł :D :D ...no cóz widocznie opatrznosć zadecydowała ze nie potrzebnie straciłam 5 zł ? nie wiem bo tego sie nigdy nie wie

Gość ciekawe rzeczy
do wiecie człowiekowi mozna wszys Niesamowite Twoje przezycia.Wyszlas,bo masz i stroza i wiedze i wiare ,ze bedzie tylko dobrze. A to jest najwazniejsze w psychice czlowieka.Wiara czyni cuda. Zgadzam sie z Toba! Ja takiej wiedzy nie posiadam i dlatego czytam Twoje wypowiedzi z rozdziawiona buzia. Sila umyslu jest potezna!

kochani bądzmy dla siebie milsi,usmiechajmy sie wiecej do siebie -to dobra mocna energia !:D Nie bądzmy opryskliwi ,obojętnie czy dla kloszarda w parku ,babci w tramwaju czy wrednego sąsiada .Zycie nasze to jak jeden wielki egzamin a ocena zostanie nam kiedyś wystawiona !Przecież to tak nie dużo potrzeba aby byc lepszym a samopoczucie psychiczne od razu zwyżkuje -gwarantuje ...🌻🖐️

piszcie o swoich przeżyciach -lubie czytać .:) A zajrze wieczorem ,obowiązki wzywają .

Gość ooo jesli chodzi o bioenergote
-rapie to wielu lekarzy na zachodzie współpracuje z nimi i nie jest to traktowane jak zabobon czy średniowieczną ciemnotę .Po prostu wracamy do natury i koniec.

a te laleczki voodu (nie wiem jak się pisze)? pewnie wszystkie wiecie o co chodzi. robienie laleczek z materiału i wbijanie w nie szpilek tak jak by się wbijało w tę znienawidzoną osobę :classic_cool: to już jest hardcore, ale słyszałam że niektórzy się bawią w takie rzeczy

Gość ciekawe rzeczy
Mnie kiedys pewna wredna baba zyczyla,zebym zdechla,bo smialam jej powiedziec prawde.I wiecie co,po jakims czasie ona zaczela strasznie chorowac,jezdzila od szpitala do szpitala.Nie wiem,co z nia teraz,bo wyprowadzila sie i nie spotykam jej.

Gość VOO DOO jest straszne

opowiem opowieść prawdziwą. Jako, że mieszkam za Gdańskiem, dostałem polecenie od szefowej pojechać do Gdyni załatwiać takie tam sprawy. Pojechałem razem z żoną i w Gdańsku przesiadaliśmy się na kolejkę do Gdyni. Na perownie, a właściwie na tym placu, podstawił mi pod nos czapkę , jeżdżący na wózku, a poza tym na kacu gigańcie. Coś tam zamarotałem i poszliśmy dalej. Facet rzucił za nami życzenia , fakt autentyczny, nic nie załatwiliśmy, dosłownie nic , wszystko do tyłu. A żona, litościwa, mówi widzisz durniu stary,żałowałeś datek . Na drugi dzień, sam dałem mu piątala, i wszystko poszło jak z płatka. Dlatego, zawsze mam przy sobie drobne złotówki, aby rzucić w czapkę czy puszkę....

Gość VOO DOO jest straszne
bo to prawda z tym datkiem nie wazne co i komu dajesz to juz jego sumienie czy przepije czy kupi chleb ...

blondyn no bez jaj! to jak jakiś kloszard albo ćpun podejdzie do Ciebie i będzie chciał stówę to też mu dasz bo inaczej Cię przeklnie?