Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zababon-ka

MAGIA zababonów i magiczna ich moc

Polecane posty

Gość kolejny zabobon
Kierowcy z dlugim stazem nie radza obchodzic auta z przodu-to zla wrozba. Jesli czegos zapomnieli,nie za wracja po to..

Gość kiedy uslyszysz
kukanie kukulki,koniecznie brzeknij pieniedzmi,wtedy zawsze beda w porfelu

Gość szczęśliwa trzynastka
A ja całe życie mieszkam pod 13 i każdy pozazdrościłby mi szczęścia :p

Gość moc talizmana
moze w nia uwierzylas i tak sie dzieje

Gość o finansach..
Aby zapewnic sobie bogactwo i powodzenie w finansach,nalezy stawiac zawsze w domu zmiotke drapakiem do gory.

Gość wiecie człowiekowi mozna wszys
Dokładnie !Z talizmanem sobie wmówiłam ....ale czy ktos inny wie o tym ? Pomyśli ,ze to własnie talizman przynosi mi szczescie a to tylko moje myslenie pozytywne.Podobnie jest z 13 wielu ludzi boi sie wtedy np jechac samochodem i to panicznie wtedy stają sie nerwowi za kierownicą bo podświadomie sciagają pecha !A jesli ktoś nie zwraca na to uwagi nic sie nie stanie lub jesli jest przekonany ,ze przynosi mu szczescie to jeszcze lepiej bo 13 będzie własnie jego szczesliwą liczbą:) A kiedyś dostałam od pewnej zyczliwej kobiety czerwony portfel z grosikiem na szczeście i powiem wam,ze zawsze coś w nim jest .Jakos tak dziwnie -kiedy kończa sie pieniądze i jutro nie będę miała na chleb to zawsze sie znajdą :D np dostane zwrot podatku albo ktoś zwróci mi dług albo wpłynie jakas zaliczka itp ....Przedmioty zwiazane z pieniedzmi ,biznesem powinny mieć czerwony kolor.Ja mam właśnie portfel ,żabę z monetą przy drzwiach wejściowych i swoje papiery związane z biznesem w czerwonych oprawach i nie było tak zebym coś straciła lub nie miała na życie :) A ta kokardka czerwona przez wielu tak wysmiewana to jednak dobra ochrona zwłaszcza dla dzieci .Ja mam strasznie zawistnych sasiadów i odkąd nad drzwiami wejściowymi zawiesiłam ozdobny czerwony lampion "złe oko " juz mi nie szkodzi a paskudne myśli wracają do nadawcy

magia zabobonów ma wiele uroku, dla przykładu 13 piątek, super pechowy dzień, powstał na pamiątkę aresztowania zakonników z zakonu Templariuszy, co skutkowało zrobieniem pieczeni z ich wielkiego mistrza. Chociaż, biorąc pod uwagę 13 , to kto wie, ale 13 stan wojenny, zamach na papieża, może zbieg okoliczności, ale zawsze odmawiam swoje zaklęcia na ten dzień. A tak po za tym kolor czerwony, przesądny jestem jak cholera, nawet na moim monitorze jest czerwona wstążeczka a pies ma czerwoną obroże, a jak portfel koloru czerwonego

Gość odczynialam urok
Jak bylam mlodsza,czasami zdarzylo mi sie odczuwac dziwne samopoczucie.Czulam mdlosci po tym ,jak ktos mi sie bacznie przygladal..Wtedy ocieralam twarz bluzka,halka odwrocona na lewa strone i przechodzilo. Naprawde w to kiedys wierzylam bo pomagalo...Dzisiaj smieje sie z tego!

Gość odczynialam urok
Ja tez musze zawisic czerwony lampion przed niezyczliwym okiem i oczywiscie zapamietam te czerwien w biznesie.Skoro to dziala,to dlaczego nie?

Gość kazdy menadzer wie
Musi szczegolnie uwazac w dniu,kiedy ma zaplanowane wazne spotkanie lub podpisanie umowy. Otoz jesli przy wychodzeniu z domu upusci rekawiczke lub klucze,nic mu sie tego dnia nie uda.

Gość zwrocic uwage
Pracownik,ktory mimo wysilkow nie moze zwrocic na siebie uwagi zwierzchnikow ani dowiesc,ze slusznie mu sie nalezy awans,powinien wykonac kilka magicznych czynnosci.Ambitny pracownik powinien pod nieobecnosc szefa polozyc mu w gabinecie na biurku czysta kartke apieru,nazajutrz zas rownie niepostrzezenie te kartke z biurka szefa usunac,a potem nosic stale przy sobie. Ta kartka to gwarancja awansu i podwyzki.:)

Gość hihihhaaaa
Mam inny sposob na szybsze pokonanie kilku stopni służbowej drabiny:poleżeć (samemu!!)kilka minut na biurku zwierzchnika.O los szefa nie trzeba się przy tym martwić.Nic mu na skutek magicznych zaklęć nie ubędzie.

ludzie... żyjemy w XXI wieku! co wy za brednie wypisuje, jak można wierzyć w takie bzdury?!?

Znam wielu ludzi prowadzacych swoje firmy ,korzystających np z pomocy numerologów -za nic sie nikomu nie przyznają ale tak jest ... Czasami jest tak ,ze np wystarczy zmienic nazwe firmy ,numer domu,albo przestawic w niej litery i zaczyna pozytywnie wibrowac ...W moim otoczeniu osobiscie znam 2 takie wypadki i zakończone wiecej niż pomyślnie ...Bo najważniejsze jest odświeżenie czegoś starego aby poczuc wiatr w żaglach a o to przecież chodzi bo tak naprawde całym motorem napędowym w naszym życiu jesteśmy my sami !

Gość szayba ...ok mamy XXI wiek
ale przez poprzednie wieki jakoś sobie ludzie radzili prawda ?! Nie wiesz o co biega to idz sobie 🖐️

Do szayby---nie wiesz o czym tu pisze to nie posądzaj nikogo o średniowieczne poglądy .Obyś sobie zyła szczęśliwie i nie musiała nigdy musiec sie przekonać ,ze coś w tym jednak jest !Bo jak wczesniej pisałam nie o czary tu chodzi tylko o sugestie i reakcje ludzkiego umysłu -pozytywne reakcje .

wiem o co biega: jeśli ktoś nie potrafi radzić sobie w zyciu, nie wierzy w siebie i ma niską samoocenę to myśli, że wten sposób załatwi wszystkie swoje problemy. Ja zdałam maturę i skończyłam studia bez kretyńskiej czerwonej podwiązki teraz mam dobra pracę bez żadnych czarów. Mam w domu czarnego kota i też nie zaobserwowałam żadnego pecha. Dlatego dla mnie wszelkie zabobony to megabzdura.

Gość jaklubisz kogos oceniac to mie
dla ciebie megabzdura ale to nie znaczy ze masz prawo oceniac ludzi w taki sposób !Mysl sobie co chcesz i jesli jesteś faktycznie wykształcona to miej tą przyzwoitośc i nie dyskutuj sie tylko KULTURALNIE sie zmyj

Gość wykorzenić nie da rady
bo jakims drobiazgom przydawane jest wielkie znaczenie,wręcz cudowna moc.

Gość czerwona wstążeczka 2009
ale o co chodzi konkretnie z tą wstążeczka w wózkach? po co je się tam umieszcza? naprawdę wierzycie, ze ktoś może "zauroczyć" dziecko? a co to w ogóle oznacza? i dlaczego akurat musi być czerwona a nie np. zielona? jestem bardzo ciekawa.proszę o odp.:)

a swoją drogą jestem ciekawa ilu z was lata w niedziele do kościoła? na pewno nikt się do tego w tej chwili nie przyzna - a przeciez kościół potepia zabobony, wróżby i magię...

to prawda, kościól katolicki potępia zabobony a w Polsce niby tylu katolików i jaka masa ludzi wierzy w przesądy! aż się wierzyć nie chce

Gość każdy ma prawo
do tych,co tu obrażają ! "Miej tę przyzwoitość i nie dyskutuj , tylko KULTURALNIE się zmyj !" Dobrze powiedziane! Brawo!

a odpowie mi ktoś na moje pytania?:)

Gość gość
Może nie przesądy ale wróżby mi się sprawdzają :)

Gość każdy ma prawo
W kazdych czasach ludzie potrzebowali wiary w cudowne wlaściwości pewnych przedmiotów i magiczną moc rytuałów. Starali się odkryć tajemniczą naturę rzeczy niewyjaśnionych.

Gość do czerwonej wstazeczki
ty nas nie pytaj dlaczego ma byc czerwona my wiemy z przekazow ,za ma byc czerwona nie my to wymyslamy

Gość jak kot drapie sciany
bedzie niepogoda

Gość zabobony
jak jaskolki lataja nisko,to bedzie deszcz