Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agabil

Jaki wiek jest patologicznie za niski?

Polecane posty

Gość Agabil

Jaki Waszym zdaniem wiek jest za niski na zachodzenie w ciążę? Powiedzcie jak uważacie?

Gość a nie malolatyyyy
no napewno nie 15-20 lat w czasie nauki. Wtedy, jeżeli kobieta po urodzeniu dziecka może nabyć prawa do macierzyńskiego, tj. już pracująca.

Gość Agabil
A co myślicie o studentkach ostatnich lat studiów? Takich kobietach, które mają po 23-25 lat?

Gość exit ka
Agabil >>> a Ty co o tym myślisz????

Gość morsowana
ja zaszlam w ciaze w wieku 23 lat, pod koniec 5 roku rodzilam, potem się broniłam. nie bylo w tym zadnej patologii moim zdaniem :D

ja mysle ze do 18 lat.. pozatym to tez zalezy, bo sa dziewczyny ktore koncza zawodowke i w wieku 18 lat maja prace, sa dziewczyny ktore np tak jak ja nie chca poprzestac na jednym dziecku tylko chca miec np 3ke, duzo tez zalezy od nastawienia i dojzałosci, od instynktu itd.. niektore musza zajsc szybko w ciaze jezeli chca miec dziecko bo np w przyszlosci nie beda mogły ich miec nie nazwalabym 19 letnia dziewczyne patologiczna bo jest w ciazy.. w sumie to nie jest juz tak drastyczny wiek jak np 15 stolatki czy 16stolatki teraz wiele dziewczyn w tym wieku ma stałego partnera, plany na przyszlosc

Gość taki kiedy matka jest nie
jest dojrzala psychicznie i biologicznie i nie ma warynkow na wychowanie dziecka

Gość moje zdanieeee
no i ciekawie jak przeżyjesz z jednych poborow, dobrze jak mąż pracuje i jescze dobrze jak mieszkasz z nim, bo dużo takich studentek zostaje samotnymi matkami na utrzymaniu swoich rodzicow, no bo zycie studenckie ich rozpuścilo. Ale pomimo tego, że mąż utrzymuje to nie chcialabym być na całkowitym jego utrzymaniu. Macierzyński i później wychowawczy to są przynajmniej jakieś moje pieniadze i to dawało mi komfort tego, że nie byłam całkowicie uzależniona od męża.

Gość lplmko
do 20 lat , a po 20 to jest normalka

Gość Eliza82
12 lat do 18 to patologia. Od 19 do 23 to przeważnie wpadki studentów. Moim zdaniem optymalny wiek na urodzenie dziecka to 25 - 30 lat.

Gość morsowana
ja mysle, ze tak od 21-22 roku to juz zupelnie ok :)

znam dziewczyne ktora w wieku 19 lat ma juz 3 dzieci i to z trzema roznymi facetami (pierwsze urodzila w wieku 14 lat)... to dopiero patologia... jej starsza siostra tez urodzila w mlodym wieku (16 lat) ale do tej pory a jest juz po 30-tce nie ma wiecej dzieci a z ojcem dziecka zyja do dzis... chyba mlodsza siostra chciala byc jak starsza tylko cos jej do konca nie wyszlo... nie wazne ile kto ma lat jak urodzi tylko co bedzie pozniej... jedne sa odopwiedzialne i ucza sie na bledach, koncza szkoly pracuja i jakos godnie te dzieci wychowuja a inne po prostu tylko te dzieci rodza i tyle...

Gość desaaa
ale dająca, ja nie mogę. Co za głupie baby pozwalają sobie narobić dzieci byle komu.

Gość Agabil
Ja myślę, że od 23 lat jest już ok.

Gość kawarozpuszczalna
Moim zdaniem nie jest tak ważny wiek jak dojrzałość emocjonalna. Znam osobiście dziewczynę która zaszła w ciążę w wieku 15lat rodziła mając 16. Dzisiaj jej syn ma 14 lat a ona nadal jest w związku małżeńskim z jego ojcem. Są bardzo szczęśliwi i właśnie spodziewają się drugiego dziecka. Znam też dziewczyny które w wieku 30lat nie dojrzały ani do macierzyństwa ani małżeństwa. Oczywiście nie jest tak że pochwalam tak wczesne macierzyństwo, ale nie zawsze nazwałabym je patologią i uważam że ludziom trzeba dać szansę

Gość xfasd
większość kobiet z tego forum uważa, że każda ciąża przed 230-stką to patologia :O

Gość xfasd
30-stką