Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a dlaczego zaraz

Z obserwacji dzikiej natury

Polecane posty

Gość a dlaczego zaraz

Wyszłam sobie po obiedzie poopalać się w ogródku. Leżę tak sobie i widzę... idzie sobie biedronka. Po źdźble trawy sobie idzie. Do góry. Źdźbło trawy, jak to źdźbłotrawy, zwęża się ku górze. A ona sobie idzie. Powoli, a to się zatrzyma, a to rozejrzy, i dalej w górę. Źdźbło dość długie, to i dlugo sobie tak szła. W końcu zaczęło się to źdźbło kołysać pod jej ciężarem. Zawahała się, ale lezie. "No, dalejże!!!" myślę sobie. "Otwórz skrzydła i jazda w powietrze!" A ona.... postala chwilę i zrobila odwrót. W bezpieczną szerokość, w stabilność żdźbła, krótko mówiąc w dół. Chwila na odlot minęła. Wlazła z powrotem w cień, w trawę blisko ziemi. Nienawidzę tej biedronki. Zobaczyłam w niej siebie. Głupi pieprzony insekt. Cholera, cholera, cholera.

Gość a dlaczego zaraz
Systematyka Domena eukarioty Królestwo zwierzęta Typ stawonogi Gromada owady Podgromada owady uskrzydlone Rząd chrząszcze Podrząd chrząszcze wielożerne Rodzina biedronkowate

Gość a dlaczego zaraz
Owady (Insecta, insecto, przestarzale: insekty) – gromada stawonogów. Najliczniejsza grupa zwierząt. Szacunkowa liczba gatunków owadów wynosi około 1 miliona. To tyle w temacie przyrodniczym, nie o to mi chodziło. :P

Gość bioloooog
retikulum endoplazmatyczne

Gość a dlaczego zaraz
do biologa: nie chce mi się szukać, wytłumacz związek.

Gość a dlaczego zaraz
A dziś lunęło. Jak znam życie, to zmyło tę głupią biedronę i już jej nie ma.

Gość a dlaczego zaraz
No niech będzie. Zawsze to jakaś nadzieja.

Gość a dlaczego zaraz
Dzis zobaczylam parę zaschniętych biedronek. Chyba już wszystkie wyzdychały. Niezależnie, czy wcześniej sobie latały czy łaziły po ziemi. I po co się starać i walczyć. :O

Gość gitarra
:D:D:D

Gość a dlaczego zaraz
Faktycznie, bardzo śmieszne. :P

Gość filozof taki tam
siedze se na balkonie , przerwa od netu bo coś się tam sciąga i se patrze na Ziemię, półkulę północną, klimat umiarkowany. Zbliżenie na trawnik a tam zwierz , gtunek psowaty bryka po zielonym dywanie, tu powącha, tam pogoni ptaka z gatunku wronowatych, podrapie się za uchem, poliże jajka. i tu nagle burkowaty przyjmuje pozycję na Małysza i pozbywa się zawartości psiego jelita cienkiego, znaczy się wali kupsko, sra. I tu najciekawsze obok tabliczki zakaz srania przez obszymurków. Puenta: jak mamy być 2-gą japonią, 3-cią Irlandią jak pan sierściucha nie nauczył czytać i stosować się do przpisów,kultury i obycia.

Gość a dlaczego zaraz
:D to było dobre! I dzieki za upuszczenie powietrza z mojego nadmuchanego ego. :P

Gość a dlaczego zaraz
A dziś to ta biedronka jest zdechnięta na pewno. No ale przynajmniej nie jest jej zimno jak mnie.