Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczetamoje

PROBLEM Z GALKAMI OCZU-SA W POLOWIE ZOLTAWE!PPOMOCY!

Polecane posty

Gość oczetamoje
Rano jak sie budze jest mi mdlo. Czuje, jakby cos podchodzilo mi do gardla. Z rana jestem nieprzytomna,musze cos 2 godziny dochodzic do siebie.

Gość oczetamoje
Lionne-a co do nerwowosci-musze powiedziec ,ze ostatnio mam jazdy, zachwuje sie jak histeryczka, wszystko mnie drazni,placze, jestem niedobra dla chlopaka, potrafie go wyzwac, nawet niedawno go popchnelam. Wstyd pisac, ale tak jest .Nawet sam mi powiedzial ,ze nie moze ze mna wytrzymac.

Gość feel
Moja znajoma miała takie same dolegliwości, żółte oczy, brak apetytu, mdłości, diagnoza: oczywiście żółtaczka wywołana kamieniami na woreczku, które zablokowały kanalik i żółć nie odpływała do tego ostre zapalenia trzustki, nie chcę cię straszyć, ale wylądował na oiom-ie. Idź do lekarza.

idz koniecznie dzisiaj na ostry dyzur, musisz wyjasnic co sie dzieje... daj znac co i jak, powodzenia...

Gość A dalej masz zolte oczy

Gość Baby jestescie przewrazliwione
Moze sie marchwi nazarla, a teraz ma za swoje. Nie ma co panikowac.Moze od razu jej napiszcie ze raka ma ..

a od kiedy od marchwi sa zazolcone bialkowki???:D:D:D

i wiesz co sluz na stolcu tez chyba mialam:O Koniecznie idz na dyzur Przeciez teraz jest opieka cala dobe:) ja mialam 2 razy atak chyba woreczka zolciowego w nocy zawloklam sie do przychodni,obudzilam lekarza,dostalam trojniaka(czy jak to sie nazywa)troche przeszlo a rano mialam na cito robione usg i inne badania:) do tej pory jednak nie wiedza co jest powodem tych atakow:(

Gość oczetamoje
Witam. Po pracy poszlam spac, obudzilam sie i poprosilam chlopaka, zeby podwiozl mnie do szpitala na ostry, on sie zaczal smiac i powiedzial ,ze jeszcze nie umieram. Potem powiedzialam ze pojde SAMA do przychodni, poszlam i okazalo sie, ze nie bylo mojej pani doktor i nie moglam sie zarejestrowac, nikt nie mogl mnie przyjac, bo NIE MA MOJEJ PANI DOKTOR jak mi pani recepcjonistka powiedziala.Do innej pojsc nie moge, jedynie do swojej. Dopiero w czwartek moge przyjsc z rana o 6 o ile mnie starsze panie nie ubiegna:(

wspolczuje:O U mnie nie ma takich problemow ze sluzba zdrowia.Duzur calodobowy i w razie potrzeby nie waham sie lekarza budzic Zycze zdrowia:)

Gość oczetamoje
Witam. Jestem w pracy,noc -budzilam sie, bo drapalam sie non stop po twarzy. Teraz tez mnie swedzi...

przy zoltaczce skora moze swedziec... a zauwazylas zazolcenie skory?

Gość oczetamoje
Witaj Lionne-owszem ,skora jest zolta, chlopak zartowal, ze smiesznie wygladam.Podbiega pod zolty kolor...taki jak juz tu ktos okreslil -marchewkowy.

Gość chlopak jest
durny, a ty jedz natychmiast na ostry dyzur do szpitala, na watrobe sie umiera!

do chlopak jest: Umiera sie na watrobe??!! Przeciez pisala, ze umie chodzic, nic ja nie boli...Od tylu dni tu pisze i zyje.

Druga sprawa - jak ma ta anemie czy niedokrwistosc jak ja tak nazywa, niech zre mieso,a nie te swoje marchewki, od ktorych jest pomaranczowa. Kazdy normalny czlowiek je mieso.Moze to kolejna potluczona wegetarianka, ktora jeczy jak jej niedobrze. Mieso i kropka.

Gość chlopak jest
eh, polecam literature Owszem umiera. watroba sie nie regeneruje, jesli jest tak uszkodzona ze daje zoltaczke, wzdety brzuch i jeszcze kilka objawow wymienionych przez ta dziawczyne, to jest juz bardzo zle. nie mowie oczywiscie ze ona ma ja w takim stanie, moze to cos innego ale trzeba natychmiast porobic badania a przede wszystkim szpitalnie zbic bilirubine (zolta skora) ja w ogole mysle ze to jest jakas podpucha, jaki normalny czlowiek majac ksiazkowe niemal objawy lata po osrodkach zdrowia zamiast na ostry dyzur jechac. i jeszcze szuka rady na forum

Gość chlopak jest
do baby jestescie.... i jeszcze jedno, na watrobe umiera sie powoli!

do tego wyzej - jesli to prowokacja, to marna, nie chce mi sie wierzyc ze ktos moze byc tak ograniczony zeby wypisywac takie bzdury... nie masz pojecia na czym polega niedokrwistosc zlosliwa wiec nie zabieraj glosu, nie na niedoborze zelaza tylko wit.12, co prowadzi do powstania nieprawidlowych erytrocytow, tzw. megaloblastow; dieta nic tu nie zmieni, chocby kilogramami mieso jadla... autorko daj znac czy cos sie wyjasnilo...

Ja właśnie przeszłam żółtaczkę w domu bo nikt się nie zorientował:O Skutki odczuwam do dziś:(

moj post byl do - baby jestescie przewrazliwione...

Gość chlopak jest
lionne - no bo juz myuslalam ze do mnie :P moze ja jestem przewrazliwiona bo przechodzilam to w przypadku bliskiej osoby, ale nie rozumiem jak mozna nie jechac do szpitala na wet nie znajac sie za bardzo, jest przeciez internet. Umie pytac na forum to umie tez w googla wrzucic dlatego nie jestem pewna czy to nie prowokacja

Gość oczetamoje
Serdecznie dziekuje Lionne za rady!! * Zgodnie z opiniami ,ktore tutaj przeczytalam, postanowilam nie patrzec na nic i isc do lekarza (musialam czekac jak wczesniej napisalam ) ,dostalam skierowanie na badania krwi i moczu, a takze Usg brzucha i tarczycy. Wczoraj (znowu lekka goraczka przez 2 dni i bole stawow) dopiero wyniki byly gotowe (caly tydzien!!!) i wyglada to tak: -USG Tarczycy- zle, tzn sa czarne plamy na tarczycy (martwe miejsca),ale to akurat w hashimoto normalne -Usg brzucha ok (watroba niby ok, niepowiekszona) KREW: -Wszystko w normie, oprocz: -Objetosc kulista (czy cos takiego) 36.0 ( przedzial:37.0-47.0%) -Limfocyty 1401 (przedzial: 1300-3500 /mm3 ) -cholesterol hdl 65 (przedzial: do 60 mg/dl) -cholesterol LDL 156 (przedzial do 130 mg/dl) -cholesterol ogolnie 235 (przedzial do 200 mg/dl) Mocz: --leukocyty Ca.70 /ul Urobilinogen 0.2 (przedzial 0.2-1-0 e.u./dl) Zostaly mi przepisane zastrzyki B12 (RAZ W MIESIACU), KWAS FOLIOWY W TABLETKACH, i...dieta! chociaz ja jem zdrowo. Mam tez miec tomografie brzucha. Jeszcze raz dziekuje za wypowiedzi-Lionne, Tobie szczegolnie!!!

Gość oczetamoje
druga sprawa-nie czuej sie najlepiej, nie mam ochoty na jedzenie, wczoraj nie zjadlam kolacji, czuje sie zamulona,nie chce jesc...nie wiem jak to bedzie dalej.