Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnesska

----- L U T Y 2010 -----

Polecane posty

Dziewczyny, właśnie słyszałam w radio, że nasz kochany polski rząd ma zamiar znieśc becikowe, od przyszłego roku, ale się wkurzyłąm, mam nadzieje, że nie uchwala tej ustawy :(:(:(

Cześć mamusie :) Witam nowe lutóweczki, wpisujcie się do tabeleczki i rozgoście się :) Majóweczko, ładny ten Twój dzidziuś :) A ile ma cm? Mój prawie 5 miał w środę :) Kuruj się biedulko... Ice blue, ja już niby nie mam mdłości, ale mój jadłospis jest bardzo monotonny i nie chcę go zmieniać, bo mdłości znów będą, a chcę chodzić do pracy, tam odpoczywam psychicznie :) Mało jem mięsa, ale za to pieczywo pełnoziarniste, jajka, dżem, dużo owoców... Po zupach mi niedobrze, więc sporadycznie. Posiłki małe, częste i bezsmakowe :) Oj ja też jestem senna, a o 21 padam :) Tilli, nikunia, jesteście walentynkowe mamusie. Ja mam termin w śr ustalony na 8.02. A mnie wolno leci czas... pomimo, że pracuję...

ja napisalam ze wiekszosc bo np nie wielu w pl stac na utrzymanie 2 dzieci czy 3 jesli kobieta chce siedziec w domu...a co tylko slysze wsrod moich znajomych w uk a mam rezydenta juz to hause benefit ,wortk tax,child tax itd itp ale ni tez pracuja w uk wcale nie jest tak kolorowo ceny sa tez z komosu za chate trzeba placic wiaze sie koniec z koncem ale juz nie jest jak kiedys..ja pracowalam co dzien po 12 h i laski wiedz jak zachrzanialam w ciazy..nie neguje brania benefitow bo jesli ktos odprowadza podatki to dlaczego nie ma nimi sie wspierac?po to sa...wczoraj przeczytalam ze emigranci placa wiecej podatkow niz biora benefitu naprzyklad..

Wiesz mam pojecie co i jak bo kupe czasu przesiedzialam w UK i mam tam multum znajomych...wiem z czym co sie je i nie oceniam jako Polak z Polski tylko Polka mieszkajaca w UK ...

tak nikunia wszystko w tym kraju obcinaja kolejny powod jechac rodzic do Angli bo tam becikowe 500 funa ...teraz jak bylam to przed polskim sklepem co 2 z brzuchem stala...Zbieg okolicznosci?? jada rodzic tam bo jest lepiej...ja z tego powodu wyrzutow nie mjam tez pociagne macierzynski bo mi sie nalezy -wypracowalam...

E nie ważne.Kto chce brac niech bierze.Tylko najgorsze,że w PL każdy zle ocenia polaków,którzy wyjechali-przykre to co sie czyta. No,ale cóż nie zmienim tego. Lubię was podczytywać,bo dużo ciekawych rzeczy piszecie i przynajmiej wiem co mnie czeka :) Mam 2 dzieci,ale zapomniałam jak to było.Może dlatego,ze tamte ciaze przeszłam bezobjawowo a teraz zupełnie inaczej. Mam nadzieje,ze nie macie nic przeciwko,ze wtracam się :)

Figleaves, nie oceniam ja, ani nikt z moich znajomych ludzi na emigracji źle. Z resztą wielu moich przyjaciół siedzi w UK lub Irlandii. Ludzie chcą lepszych pieniędzy, pracy i po to wyjeżdżają i nie mam nic przeciwko, tylko tak jak majóweczka pisze, tam już też teraz nie jest tak kolorowo. Ale podobno w USA jest super :) Lekarze wyjeżdżają do Szwecji, Hiszpanii za pieniędzmi całymi rodzinami.

Gość zafirrka
:) tak tak termin romantyczny mam Dziewczyny robiłyście już badanie na przezierność karkową i kość nosową? Chodzi mi o to w którym tygodniu najlepiej ja mam do wyboru albo 11 tydzien 4 dzień ale tu w moim mieście albo później na urlopie nad morzem i nie wiem na co się zdecydować

Nie mamy:) ja bym sie kochana nie wypowiadala na temat uk jesli bym sporo nie kasnela:P wiesz na mnie tez tu gadali ze Angola kible czyszcze doslownie..jak wyjechalam...a ja nigdy nie robilam takich rzeczy...moze to przez zazdrosc...ludzie sa rozni...sama jade rodzic w uk ..niestety w Polsce jest malo mozliwosci do godnego zycia ...szkoda,ale my tego nie zmienimy taki nasz kraj..przykre ze musimy emigrowac zeby dziecia dac wyksztalcenie dobre itp..powodzonka zycze..

figleaves fajnie ze masz juz takie duze dzieci, zawsze ci pomoga z malenstwem :) O Polakach, którzy sa w Angli mam jak najlepszą opinię, wiem, że tam u Was można sporo zarobić, mam w BIRMINGHAM siosterę, która wyjechała z mezem i z córeczką, ona tam nie pracuje urodziła drugie dziecko i jakos daja sobie radę, a maja na utrzymaniu jeszcze dwójke dzieci z poprzedniego małżeństwa szwagra. W polsce ledwo wiazali koniec z konicem, a pracowali obydwoje, i pewnie nigdy nie zdecydowaliby się na drugie dziecko. Dzięki Bogu wyjechali i na swiecie pojawił sie Mikołaj moje oczko w głowie :):):). Ja podziwiam ludzi, że nie boja się emigrować, niektórzy przecież nawet nie znaja jezyka a jakos sobie tam radzą :):):)

Dzieki nikunia ja pojechalam bez jezyka a teraz mowie biegle...nie jechalam o nikogo nie uwierzycie ale w ciemno....znalam kilka slow znalazlam prace z mapa w reku ,,przypadek ...

Birmingham :) Blisko mnie :) Ja doczekac się nie mogę usg,zazdroszcze wam.Tez chcialabym byc juz w 12tc wszelkie zagrożenia by minęły i moje dolegliwości.

Gość zafirrka
ja ciąże mam bardzo dziwną ;) Jedynym efektem mojego stanu jest odpychanie od niektórych potraw.Nie miałam i nie mam mdłości,nie bolą mnie już piersi ,nie mam huśtawek a niby jest wszystko ok.Może powinnam się cieszyć ale czytałam,że jak przy ciąży wariują hormony to tym lepiej dla dziecka.

a nie ma za co majóweczko. Ja w sumie tez się zastanawiałam nad wyjazdem, ale mój narzeczony jakoś nie bardzo jest do tego przekonany,, ale ostanio po rozmowie z naszą wspólną koleżanką zaczął ją wypytywac, czy byłaby tam praca dla mechanika samochodowego, może kiedys pomyślimy o tym powazniej, nasze dziecko miałoby lepsze, życie :)

zafirka, ja miałam dokładnie tak jak Ty, tylko jeszcze strasznie wyczulił mi sie węch, czasami jest to okropne :( Piersi tez juz mnie nie bola, i na szczescie nie wiem co to mdlosci w ciazy, ale bardzo wspolczuje tym dziewczyną które to przechodza :(

Ja mieskzam w UK 3 rok leci wraz z dziećmi a mój mąż od 4 lat. Rodziłam w Polsce.Teraz bede rodzić z Anglii z mężem :D

Gość zafirrka
no to musi być okropne i bardzo męczące :( A węchu nie mam wyczulonego bo ciągle wysuszona śluzówka i przytkane zatoki.Podobno tak się dzieje w ciąży

Gość ---NAJKA---
Dziewczyny ja w sumie mam termin na 1 marca.Mam nadzieje ze mnie za to nie wykopiecie?Tak sobie pomyslalam ze moze ta moja dzidzia troszke sie pospieszy i urodzi sie w lutym... My bardzo dlugo staralismy sie o dziecko az wreszcie sie udalo:)Jestesmy przeszczesliwi!Niestety bardzo zle znosze te pierwsze tygodnie,rzygam jak kot i zupelnie z sil opadlam.Juz nie wiem czym sobie pomoc.Moja iskierka skonczyla juz 8 tygodni ale nie chce mi odpuscic.I tak sobie zaczynam kazdy dzien od pawika,potem jeszcze poprawka w ciagu dnia jak jej sie cos nie spodoba z jedzenia... Jeszcze wszystkich nie poznalam ale stopniowo bede sie wkrecac.Dziekuje za mile przywitanie:)Bede w przyszlym tygodniu bo teraz akurat wybywamy do znajomych i netu niet.

Hej babeczki. Witam nowe ciężarówki. Wpiszcie się do tabelki. Najka-mnie pomagało zjedzenie kawałak suchego chleba albo kromki z masłem w łóżku jeszcze za nim podniosłam głowę. A teraz muszę poprostu coś wszamać co ok 2 godz bo inaczej też \"rozmawiam z wielkim uchem\" Dziewczynki normalnie od tygodnia jem buły z gularzem angielskim, serem, sosem i pomidorem. Tylko na obiadek czasem cos innego. no i owoce. Ten zestaw sie przyjmuje więc niezmieniam. Majóweczka-płacz na zdrowie kobieto. Przynajmniej Ci się ulży. Ja ryczę na wszelkich sereialach, reklamach i nawet jak chłop sie niezgodai z czymś. Narka

Gość zafirrka
hmm jak tu się dopisać do tabelki? Jestem zielona na tym portalu ;)

Gość kama123
Hej, Witam nowe dziewuszki, fajnie, ze sie dolaczacie :-) U mnie ok, moze dlatego ze piatek i humor mi sie poprawia na weekend ;-) Mdlosci mialam od 6tc i skonczymy sie w 10tc. Teraz czasem mnie jeszcze zamuli, ale rzadko. Gorzej ze spaniem - bo mam spiaczke ;-) Ice blue, ja jestem w UK ponad 4 lata. Podoba mi sie - poza pogoda (bo jestem na polnocy) i brakiem rodziny... Takze jak odlozymy troche na wlasne mieszkanko, to wrocimy z mezem do Pl :-) Mysle, ze za 2-3 lata. chce zeby moje przyszle dzieci (no, narazie to jedno w drodze ;-) ) byly glownie zwiazane z Polska. O benefitach narazie nic nie wiem, bo mamy w porzadku prace. Ale majoweczko podpowiedz - tutaj jest w ogole becikowe??? (sorry za ignorancje...)

Kama kochana jak masz przepracowane pol roku z 66 tygodni przed data porodu dostaniesz macierzynskie z job center kochana i to spore :)

a z becikowym to polozna zapytaj o to i o to mozna sie starac po uzyskaniu certyfikatu po 21 tyg ciazy no i child benefit jak sie maluszek urodzi..odpowiednik Polskiego rodzinnego tyle ze wyzszy