Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnesska

----- L U T Y 2010 -----

Polecane posty

Gość Kowalik25
majóweczko trzymaj się dzielnie trzymam mocno kciuki :)

Hejka Majóweczka- kuzynka miała szytą szyjke w pierwszej ciąży i dotrzymała do 38tc (szycie w 19tc). Teraz jest znowu w ciąży, młody ma 11mcy i niema jej kto przy dziecku pomóc. gin juz jej powiedział, że na 100% znowu będzie szyta i leżąca. Także nic się nieprzejmuj. I jak sie nieuda z jednym lekarzem to próbuj u nastepnego. Polska państwowa słuzba zdrowia napewno nie jest od leczenia- "jak nie posmarujesz to nie pojedziesz" niestety.Trzymam kciuki! Kasia W- super, że wpadsza i dajesz znac oc u Ciebie. Trzymam kciuki za "dwukreseczkowe" sikanko za 3 miechy. :D Olusia- u mnie też nudy. Tilli-tilli-no to superowe wyniki. Agus- jak ty możesz rybke jeść...fuuuu Santicia-w mojej wypowiedzi nie wstawiłam nie....hehehehehe...i wyszło jakbys sie miała martwić.;) Amirka-jakos tak zawsze ok tydzień przed wizyta zaczynam schizować...a teraz to już na maksa!...współczuję pracy. Pracowałam przez miesiąc w hotelu w czasie wakacji i zostało mi jedno wspomnienie - ludzie to świnie... Takie rzeczy jak wyrabiają w pokojach (bo to nite ich i nie sprzatają tam) to szok. Kowalik- hejka. .Paulinka-faktycznie przy ciąży zagrożnonej niewolno głaskać się po brzuchu bo może to spowodowac skórcze. Niewiem dlaczego tak jest ale mnie lekarz przy plamieniach też zakazał więc chyba coś jest na rzeczy. witania- normalnie pesymizm mam całkowity. Jak nie plamienia, to cos innego mi się roi w łepetynie. Buziaki dla mamusiek.

Dziewczyny ja nie wpadam ja jestem cały czas z Wami 👄 tak jak mówiłam jestem Waszym zaciętym kibicem. Buziaki 👄

Hay Dagus :) wiem jak to jest dzis sie wszystko dowiem i jak bedzie trzeba to "posmaruje" moze nie spie na sianku ale wiadomo dzidzia najwaznijsza ...Kasia W.★★★Czekam na 2 kreseczki mam nadzieje ze jesz kwas foliowy...Wczoraj byla ze mna na izbie przyjec dziewczyna co poronila na dodatek w Sylwestra :(i teraz jest w ciazy 12 sty tydzien...troche plamila ale z dzidzia jest ok dostala leki....tobie tez sie wkrotce uda :)

Majóweczko musisz znaleźć dobrego lekarza, który zajmie się Tobą, przyjmie do siebie na oddział i zrobi co trzeba. Jak czytam o tych konowałach to krew mnie zalewa :/ Wszystko mają gdzieś, a później odpowiezialności na siebie nie wezmą :/ A te mdłości to z nerwów... Daga, mnie też się różne rzeczy roją w głowie, chodzę i się przejmuję. Ale musimy się trzymać i przetrwać do lutego. Ustały plamienia? Gratuluję drugiego trymestru A mnie dziś brzuch pobolewa :( Jakieś dziwne kłucia po bokach, ciągnięcie dość mocne i też się martwię. Przecież nie będę latać co tydzień do lekarza tym bardziej, że byłam tydzień temu, lekarz stwierdził, że wszystko ok, rozciąga się i boli... Ale mnie to nie uspakaja boli, a ja się boję i tak całe przedpołudnie :/

majoweczko -- popieram Twoje starania i to co mowi reszta dziewczyn. Badz jednym slowem upierdliwa a wkoncu dostaniesz to o co sie starasz :) i staraj sie myslec pozytywnie, to jest trudne ale zrob to dla Dzidzi :) i nie poddawaj sie, walcz bo warto. Kazda z nas w takiej sytuacji wzielaby z Ciebie przyklad :) Trzymam za Ciebie kciuki i zycze Ci zebys miala duuuzo sily i zaparcia w dazeniu do dobra Twojego Malenstwa :) a mnie dzis meczy bol glowy znowu... buziaki

Witania -- kluciem sie nie przejmuj :) tez tak mam. To takie dziwne klucie w boku jak wstaje z lozka albo jak sie obracam i schylam. Mi lekarz powiedzial ze to normalna reakcja organizmu bo (jak to lekarz stwierdził) "cos tam jest". No i dodal ze to taki sygnal z organizmu zeby zwolnic tempa.

Gość kama123
Agus, Pomysl z usg jest rewelacyjny!!! Ja sie w ciemno pisze jako pierwsza pacjentka! :-) My duzo jezdzimy po Szkocji, takze w Twoje okolice tez sie chetnie znow zapuscimy :-) Tak w ogole to sie dziwie, ze jeszcze nie slyszalam tu o polskim ginekologu z odpowiednim sprzetem… Podobno w Londynie to nie problem takiego znalezc. Amirka, Kurcze-felek, musisz cos wymyslic z ta praca! Nie mozesz sie tak meczyc. Tez slyszalam, ze pracodawca ma obowiazek zapewnic Ci lzejsze stanowisko na czas ciazy. I tak jak pisala chyba Agus - idz do Citizens Advice Bureau i opowiedz wszystko; oni moga nawet w Twoim imieniu zadzwonic do pracodawcy i mu przypomniec, jakie ma obowiazki wobec Ciebie. Domyslam sie, ze masz ciezka prace, wiec naprawde nalezy Cie sie albo cos lzejszego, albo wolne. Wykorzystaj to, ze w UK pracodawcy bardziej przestrzegaja prawa niz w Polsce i mozna ich latwo zmusic do dzialania ;-) I napisz, jak po spotkaniu z polozna! (ja bylam baaaardzo zadowolona) Majoweczko, Nie znam sie za bardzo na szyjce m., wiec nie wiem, co Ci doradzic, ale trzymam kciuki za Ciebie i Jonka-fasolke :-) Tilli, Gratuluje super wynikow!!! :-D

Sabiness dzięki 👄... A bierzesz coś na ból głowy? Mnie też często boli, ale jakoś przetrzymuję bez leków...

Dziewczyny mam Koleżanke-Znajomą w Londynie tzn gdzieś pod też jest w ciąży i wiem,że była u polskiej ginekolog wizyta 100 funtów jak byście chciały to zapytam Ją o namiary i dam Wam znać,wiem tyle,że przyjmuje w jakiejś bardzo dobrej angielskiej przychodni. Witania paracetamol napewno z przeciwbólowych no i nospa rozkurczowo,no i szereg leków homeopatycznych w które osobiście nie zabardzo wierze,ale wiadomo ile ludzi tyle opinii. Majóweczko daj znać co załatwiłaś👄 Dziewczyny szukam mężowi prezenty na urodziny z seri sex gadzet może byście coś podpowiedziały :P:P:P:P 👄👄👄

KasiaW. z sex gadżetów, które najbardziej zadowolą Twojego męża to jakieś barrrrdzo sexy ubranko na Tobie ;) Oj byłby wniebowzięty, jakiś półprzezroczysty skąpy ubiór np pielęgniarki i pończochy do tego szpilki i pejcz ;) To byłby na 100% udany prezent :)

Gość Amirka
Czesc Kobitki! Pozdrawiam wszystkie goraco! Mam nadzieje,ze rosniecie piekne, okraglutkie:) Kasia W ja tez sie podpinam pod pomysl Witanii. Kostium pielegniarki i dodatki typu stestoskop ( do przebadania oczywiscie hehe) zrobi furore:) w urodzinowa noc;p Majoweczka- daj znac co zalatwilas!!!! Nie moge uwierzyc,ze Cie odeslali ze szpitala z pustymi rekami:(:(:( Tak to jest... Kobieta ledwo co sie moze ruszac a musi robic kursy po calym miescie,zeby ktos kompetentny jej pomogl. W dodatku jak nie zaplaci to g*** dostanie! Mam nadzieje,ze dostaniesz recepte i wszystko bedzie ok! Duzo odpoczywaj i nie stresuj sie, bo to niedobre dla Dzidzi! Aha i nie sluchaj makabrycznych przypadkow- pozytywne myslenie!!! Agus mowie Ci ze zrobimy biznes z tym USG - wtedy napewno nie bede musiala pracowac hehehe:P Bylam dzis u midwife, wziela pare fiolek krwi na badania i sluchalismy bicie serca dziecka:)))) Powiedziala mi,zebym sie nie przejmowala jak nie bedziemy slyszec, bo jeszcze jest wczesnie, ale bylo mocno slychac:) cos pieknego! Rozmawialam z midwife na temat pracy,ale ona za bardzo nie mogla mi doradzic. Powiedziala,zebym porozmawiala z menagerka albo poszukala innej pracy,albo poszla po porade do CAB. Santica- ja tez uwazam, ze zdrowie dzidzi jest najwazniejsze i nie powinnam tyrac. To jest nasz specjalny czas. Nie chce zeby sie potem okazalo,ze urodze miesiac za szybko,bo nie bede mogla utrzymac:/ Kama- problem w tym, ze ja pracuje w hotelu. Firma, w ktorej pracuje jest wynajmowana przez hotel, nie jest jego czescia. Do tego jest to agencja pracy:/ tzn ja jestem pracownikiem na pelen etat z kontraktem itp pracuje w stalym miejscu pracy, ale nie wiem jakie maja kruczki prawne... zmienic stanowiska za bardzo nie moga! wczesniej robilam po 20- kilka pokoji. Teraz robie o wiele mniej, sprzatam czesci ogolnodostepne, restauracje, czasem robie pralnie a nawet KP. Chca mi ulatwic prace, ale i tak sie mecze, bo jakby niebylo to jest to praca fizyczna, gdzie caly czas na nogach, schylanie, dzwiganie, wozek ciezki trza pchac, scielic lozka to jest masakra i do tego srodki chemiczne i ten syf, ktory ludzie zostawiaja- czasem nie da sie uwierzyc! Wczoraj mialam czyscic grzyba z kafelek w lazience jakims zracym detergentem- Mam zalamke... Do tego temat swinska grypa zwala mnie z nog! Powiedzialam mojemu lekarzowi przy ostatniej wizycie,ze mam obawy przed swinska grypa a on na to- a ja sie boje tak samo jak pani. Pani obawy sa pani personalnym problemem (ha ha ha) To co ze w kraju pandemia! Cieszcie sie dziewczynki,ze w Polsce ta zaraza tak nie szaleje. Mam nadzieje, ze samopoczucie Wam dopisuje i brzuszki nie bola:) Pozdrowionka

Amirka współczuję, że musisz tak pracować :( Kurcze, najlepiej jakbyś poszła na zwolnienie i odpoczywała... Zdrowie dzidzi najważniejsze. Rozumiem, że za coś trzeba żyć, ale wdychanie preparatów przeciwgrzybiczych... Jeśli musisz i nie da się nic wymyśleć, to nie daj się, niech Ci jakaś koleżanka pomoże przy tych trudniejszych pracach! Wiesz, ja to bym to wszystko rzuciła w cholerę. Teraz jesteś w wyjątkowym stanie, zasługujesz na odpoczynek.

Amirka ja Ci mowie zrob tak. Zadzowon na sicka powiedz ze masz bol w podbrzuszu i ze nie mzoesz przyjechac do pracy. Badz na sicku jakis tydzien i idz od lekarza(jakiegos innego) powiedz ze pracujesz wysilkowo ze po jednym dniu musialas isc na zwolnienei bo Cie podbrzusze boli, do tego wymitujesz, a najwiecej jak czujesz srodki chemiczne:P:P nie wiem nazmyslaj ile sie da, bo inaczej nic nie wyskrobiesz. JAk to nic nie da to zglos sie do szpitala powiedz ze lekarz to rasista ze kolezanki maja zwolnienia z Twojej pracy(nie podawaj imion) a ze Ty nie i ze naprawde nie mozesz tak ciezko pracowac, a ze to firma sprzatajaca to stanowiska zmienic nie mozesz. Jesli nie da Ci zwolnienia to tak jak pislalam idz do citizen advice boreu i opisz cala sytuacje oni ci pomga i nawte wlasnie zadzwonia i powiedza jak powinni sie Toba zajac. Firma bedzie musiala Ci placic 100% bo jestes w ciazy czy na zwolnieniu czy jak nie maja stanowiska odpowiedniego. Kasia W ja chcialabym ten kontak i powiedz mi tylko czy ta babka robi 3D i czy jest dobra w "odgadywaniu"plci?? ja dzis widzilam piekne widoki:D:D i spedzilam milutki dzien z moim M:)pierwszy dzin tyklko my od narodzin synka:)

Amirka to otwieramy firme:D:D ja tez sie dziwe ze jeszcze nikt tego nie otworzy, taka kasa. musze sie dowiedziec czy samen kursy na usg starcza:P:P Majoweczko wspolczuje przezyc i czekam na dobre iwdomosci od specjalisty:)

Gość Amirka
Agus sprzecik kosztuje ok 28 000 zl sprawdzalam ogloszenia hehe na poczatek mozemy prowadzic gabinecik w domu dopoki sie nie dorobimy- odstapie jeden pokoj:P Potem mozemy cos wynajac jak juz bedziemy zarobione i wstawic maszyny do usuwania rozstepow i pajaczkow:) Wiesz nie mozemy tracic klientek. Jak kobitka urodzi to juz nie przyjdzie na USG:P Trzeba myslec przyszlosciowo! Pierwsze co to musze zmienic tego lekarza dupka, a potem cos zasymuluje. W poniedzialek sie dowiem czy mi zaplaca 100%. JAk nie to mam gdzies te ich maternity. Job center zaplaci mi tyle samo.

Gość Amirka
Majoweczka gdzie jestes?! Co z Toba i dzidzia??? Daj nam znaka jak bedziesz... Trzymaj sie kochana!!! Czekamy na wiadomosci

A trzeba miec jakies uprawnienia zeby robic to usg??moze wystraczy ze bedziemy mialy zrobiny kurs??

Gość Amirka
Ty pocwiczysz na mnie a ja na Tobie:) praktyka zaliczona hehe

witam dziewczyny przepraszam z gory za wtracanie sie. jestem z topiku marcowek2010 ale czytam Was czasami zeby sie zorientowac kiedy mi te wymioty w koncu mina, bo zycia nie mam:( chcialabym zapytac Kasie W. o namiar na ta polska pania ginekolog w angielskiej przychodni w londynie, musze znalezc lekarza, a nie mam nikogo, kto mi poleci kogos dobrego. moj e-mail: mrowkaela@yahoo.co.uk, bardzo bede wdzieczna za ten namiar i z gory dziekuje, pozdrawiam:)

Amirka chyba jednak trzeba poznac prawo jak to jest:P:Pi jakis kurs skonczyc:) fajnie w sumie byloby to zalozyc:):) duzo klientow by bylo:P:Pnajpierw pewnie polacy a pozniej to bysmy nie wyrabialy z terminami:)a wszyscy by sie tak cisneliz ze jescze zanim by w ciaze zaszli to bookowali by wizyty na 3 mieiac ciazy:):) hehe

Gość Amirka
Prawie jak za komuny by bylo hehe kolejki od 4 rano na zmiany:)

Gość Santicia
CIekawe co z Majoweczka... Martwie sie, nawet moj facet sie zaniepokoil jej stanem... Ci mezczyzni, przez te ciaze staja sie tacy wrazliwi,czyz nie? Dzis znow mialam te klocia,ale wole je od tych mdlosci jakie mialam... :P W " M jak Mama" mamy slicznie opisany 4 miesiac ciazy:) I artykulik o wyborze doskonalego wozka dla brzdaca:) Mnie to sie te 3j kolowe podobaja, poza wygladem sa dosc funkcjonalne ;) I idealne na Polskie bezdroza:) Amirka, a wez ty ich wszystkich kopnij w d... Ale przed wymus pieniachy :P choc "wymus" brzmi troche nie na miejscu, bo sa winni dac tobie urlopik a do takiego maternity leave ma prawo kazda osoba posiadajaca stale zatrudnienie z powodu obawy o zdrowie swoje jak i nienarodzonego jeszcze dziecka czy to w kraju czy poza granicami swojgo panstwa. Juz 14 ide na USG... boje sie, i ciesze zarazem... Oh..oby wszystko bylo oki... Pozdrawiam:)

Gość heh ale jaja
Santicia a Twój Mąża zawsze się tak przejmuje Twoimi koleżankami ??? :P:P:P

Gość heh ale jaja
* Mąż oczywiście :D

ja mysle ze jakis lekarz sie majoweczka zajal:) i oby tak bylo, majoweczko odezwij sie zaraz jak wrocisz:D:D wlasnie zjadlam jajecznice z boczkiem i mi nie smakowalo, a taka glodna bylam:( dzis jadlam kanapki z boczkiem wedzonym i bylo pycha,wiec myslalam ze podsmazony z jajkiem tez mi bedzie smakowal , a posmak mialam jak bym kupe jadla:(:( taka sama zgage mialam z synkiem i to wlasnie zaraz po polknieciu:(