Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko jedno pytanie

czy mogą mnier zmusić do porodu sn?

Polecane posty

Gość tylko jedno pytanie
co za meksyk- nie przesadza, przykłady które podałaś mają się nijak do prawie kobiety do wyboru porodu:O

Gość tylko jedno pytanie
z dolnośląskiego

Gość Marysia-54
Lekarz też człowiek :-D nie chcą zrobić Ci krzywdy szukają jak najlepszego wyjścia :-D

ok a powiedz mi w takim razie czy jak pojdziesz do szpitala i powiesz ze chcesz zeby ci wycieli wyrostek robaczkowy pomimo ze nie ma stanu zapalnego i ze za to zaplacisz to ci go wytna bo ty tak chcesz??? bo to twoje cialo i ty tak zadecydowalas??? tak sie sklada ze od tego typu decyzji jest lekarz a nie pacjent bo to raczej on sie zna a nie pacjent... po to konczyl studia i ma wieloletnia praktyke... cc to bardzo powarzna operacja wbrew ogolnemu mniemaniu i naprawde grozi niebezpiecznymi komplikacjami wiec po co sie lekarz ma na nie narazac i pozniej odpowiadac przed komisja lekarska za blad w sztuce bo cos nie wyszlo...

Gość stu234
słuchaj, nie jestem zwolenniczką cc na życzenie, ale jak tak bardzo pragniesz to klinika w bielsku eskulap zapewni Ci ją za 400 zł ( podajże ) lub nawet mniej. ] kobiety z całej polski przyjeżdżają tu

Gość tylko jedno pytanie
a no też człowiek, ale skoro w innych krajach prawo kobiety do decyzji o własnym porodzie jest respektowane to dlaczego w Polsce jest wciąż lekceważone?

Gość tylko jedno pytanie
stu234- bardzo dziękuję, na taką podpowiedź czekałam:) jeszcze raz dzięki:)

co za meksyk- to o czym piszesz to tzw. porod lotosowy i czesto jest tak ze po takim porodzie pepek szybciej sie goi ale niestety jest duze zagrozenie zakarzeniem bo dzieciak lezy z ta pepowina i calym lozyskiem... a lozysko to przeciez kawal miecha i po prostu zaczyna sie w cieple rozkladac...

Gość co za meksyk
Skoro nie przeciw wskazań do porodu sn, a kobieta panikuje i sie wydziera ze chce cesarke, grozi ze nie urodzi normalnie to naraza swoje dziecko. Nie zawsze to co wydaje nam sie bedzie dla nas dobre faktycznie jest, polozna wlozyla cos na przyspieszenie akcji i dziewczyna urodzila bez problemu, decyzja poloznej byla prawidlowa.

Gość tylko jedno pytanie
to Twoje zdanie, ze była prawidłowo, moim zdaniem nie powinna jej zmuszać. poród to bardzo indywidualna sprawa i jestem za pozostawieniem kobiecie wyboru ( jak w cywilizowanych krajach)

Gość jussaa
kuzwa bo to cala Polska, traktowanie kobiety jak krowy bez wlasnej woli:/ ja tam rodzic nie bede...

Gość co za meksyk
Asia k, nie wiedzialam ze taki porod ma swoja nazwe...

Gość tylko jedno pytanie
jussa- dokładnie, niestety kobieta w Polsce to wciąż inkubator a nie podmiot, który może mieć własne zdanie i akurat o takiej kwestii jak poród powinna decydować sama

Gość chyba nie znasz
za życia dobrze.Obudziłaś się czy co?Nie decyduj się na dziecko skoro Tak wszystkiego od wszystkich oczekujesz bo TAKIE MASZ PRAWO. Idź Ty dziewczyno do prywatnej kliniki i tam opowiadaj czego się domagasz a spełnią napewno.w zwykłym szpitalu urodzisz tak jak oni chcą a nie jak ty sobie życzysz.Jestes pacjentką jak milion innych a to oni są specjalistami a nie Ty i to oni wiedzą jaki poród dla ciebie i dla dziecka jest najlepszy

Gość tylko jedno pytanie
stu234-jeszcze raz dzięki:)

Gość tylko jedno pytanie
chyba nie znasz- cała Polska-kobieta ma gówno do gadania. jeśli będzie koniecznoiść to pojdę do prywatnej, ale najpierw bęę startowała do państwówki

Gość jaka taka ognista
dajcie jej spokój jak chce dać sie pokroić to jej sprawa jak ją stać niech płaci i żałuje że nie słyszy pierwszego krzyku że nie weźmie dzidzi na ręce nie przytuli zaraz po porodzie że może mieć problemy z laktacją i wogóle niech ma nadzieje że trafi na d0obrych lekaży

Gość co za meksyk
Czego zyczylabym wszystkim kobietom rodzacym w polsce to bezproblemowy dostep do znieczulen, to cos czego w polsce jeszcze chyba dlugo nie bedzie. Epidrual (zzo) naprawde pomaga.

Gość tylko jedno pytanie
jaka taka ognista- miło ze mnie rozumiesz;)

Gość stu234
nie staraj się w państwówce!! nigdy Ci nie zrobią cc na życzenie, bez wskazań medycznych. Albo zrobią, ale za olbrzymie pieniądze.

Gość tylko jedno pytanie
co za meksyk- to prawda, nawet znieczuleń kobietom odmawiają i to notorycznie! aż była głośna akcja "chcę rodzić po ludzku we wrocławiu" bo kobiety zaczęły się buntować!

Gość tylko jedno pytanie
stu234- tak mówisz? nie ma szans na państwówkę? no jak tak to zdecyzduję się na prywatkę

Gość chyba nie znasz
Kobieta ma do gadania jak idzie prywatnie -zapłaci i ma to co chce Ty natomiast oczekujesz ,że w zwykłym szpitalu za free Ci zrobią cesare bo Ty tak chcesz i nawet nie masz racjonalnego wytłumaczenia dlaczego.Strach przed porodem jaki by on nie był ma każda kobieta w ciązy no ale czy nie warto pomyśleć o maleństwie które ma przyjśc na świat a nie o tym czy bedzie bolec czy nie.Nie ma lekko .tak czy siak bedzie boleć

Gość jaka taka ognista
tylko jedno pytanie rozumiem bo nie mam na tyle oleju w głowie że 2 dzieci urodziłam i wżyciu bym sie nie dała pokroić nawet jakby mi chcieli zapłacic:P

Gość Klara Odważna
Nikt nie będzie Cię, kotku do niczego zmuszał :) Po prostu zaczniesz rodzić i już :) Bez żadnego zmuszania. Jedyna osoba, która Cię do tego zmusiła to Ty sama, zachodząc w ciążę :)

Gość jaka taka ognista
pewnie że będzie blizna na brzuchu goi sie o wiele dłużej niż krocze o ile je będą musieli nacinać

Gość tylko jedno pytanie
chyba nie znasz- i właśnie udowodniłaś nam wszystkim że nie umiesz czytać ze zrozumieniem:D gdzie ja napisałam ze chce cc na free? cały czas trąbię, ze chcę zapłacić!! przeczytaj moje wypowiedzi jeszcze raz, tylko bez pośpiechu;)

Gość obawiam sie ze moga
u nas w kraku wysylaja do psychologa jak kobieta sie boi i prosi o cc na zyczenie, wiem cos o tym bo sama pytalam jak to wyglada ;/

Gość tylko jedno pytanie
Klara- owszem, zaszłam w ciążę świadomie a teraz chcę świadomie urodzić- tak jak chcę:) to proste prawda? zapłacę za to