Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaHa

W co mogę się bawić z 7miesięcznym dzieckiem ????

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaHa

Nie mam kompletnie pomysłów :( a On przecież bardzo chce żeby poświęcać mu czas. Skończy 7m-cy za równy tydzień!

Gość w nic takie dziecko jest
za małe, żeby się z nim bawić. Nie zniżaj się do jego poziomu.

Gość kup mu
jakies zabawki typu grajace pianinko wydajace dzwieki zwierzatek i wlaczaj mu to. Nasladuj odglosy. Fajne sa tez wszystkie zabawki gdzie mozna dopasowywac ksztalty. Normalne ze on jeszcze nie bedzie umial dobrac odpowiedniego ksztaltu ale ty mu pomoz, wrzuc do srodka i potrzasaj wtedy zwroci jego uwage to ze grzechocze. Mozna sie tez bawic gumowa pileczka. Jesli maly jest juz na etapie raczkowania to mozna rzucac mu pileczke a on niech sobie za nia czlapie.

Gość aaaaaaaaaaHa
Ooooo do raczkowania mu daleko :)

Gość mama mama maaamaa
włącz mu bajke - takie dzieci lubią

Gość DuoMama
Moje dziecko uwielbiało zabawę w kosi-kosi łapki, warzyła kaszkę kokoszka, a-ku ku, przykrywanie buźki pieluszką i odsłanianie z radosnym krzykiem "nie ma" albo "jest". Poza tym czytałam proste i ładne bajeczki - wierszyki. Książeczek mamy mnóstwo. Bawiłyśmy się tak, że ja brałam zabawkę i udawałam, że miś/lala coś do niej mówi, daje buzi, kiwa główką - dziecko zaśmiewało się cudnie. Oj sporo fajnych zabaw można powymyślać :-D Nawet machanie chusteczką jednorazową i udawanie, że to kaczuszka dla takiego malucha to fantastyczna zabawa :-)

Gość aaaaaaaaaaHa
DuoMama - wielkieeee dzięki :*

Możesz ukłdać klocki a dziecko będzie burzyć wieżę. Śpiewać piosenki, próbować powtarzać jego odgłosy, koleżanka powyżej wymieniła trochę zabaw. Możesz sadzać sobie dziecko na kolanach z bajką i pokazywać opowiadać, zainteresować na obrazkach czymś, cymbałki to fajna rzecz. Możesz pokazywać różne rzeczy, dawać do ręki różne faktury, konsystencje, kształty, chłodne-ciepłe itd. Pokazywać to co ty sama robisz w domu., Dać coś czym będzie mogło hałasować. Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to napiszę o jeszcze super są pacynki wszelkiego rodzaju, zasłń się tak by nie byłlo widać ręki, zrób jakby teatrzyk :).

Gość aaaaaaaaaaHa
dzięki :D na pewno wykorzystam wszystkie pomysły...