Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 chcaca wiedziec jak jest

gdzie pracujecie i ile zarabiacie?

Polecane posty

Go艣膰 radomir*
co robisz w metrze i jak sie tam mozna dostac?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Stewardess
Ja jestem stewardessa we wloskich liniach lotniczych i za lipiec wzielam 2890 euro na reke! Moi koledzy biora nawet 3500-4000 euro na reke jesli od dluzszego czasu pracuja. Niezle jak na kogos kto w Polsce nie mial za chleb. Dzieki Bogu za taka prace!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pracownik nie budowlaniecza t
ja pracuje we wloszech wraz z rodzinnym na troje dzieci i zone miesiecznie na reke dostaje 2 tysiace euro .dodam ze za trzy pokojowe mieszkanie place 250 E.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stewardess
A gdzie Ty to mieszkanie trzypokojowe wynajmujesz? W Mediolanie na przyklad JEDEN POKOJ kosztuje od 300 do 600 euro. Chyba ze to twoje mieszkanie jest i tylko wywoz smieci musisz placic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ajwlys
Ludzie! prosz臋 pom贸偶cie znale偶膰 prace w Danii lub Norwegii.mam serdecznie do艣膰 tej ci膮g艂ej biedy w Polsce a w ciemno boj臋 si臋 jecha膰 bo nie mam kasy 偶eby ryzykowa膰 taki wyjazd.Najgorsze jest to 偶e chocia偶 mam znajomych w Angii i Danii to jak przed wyjazdem kto艣 ci obiecuje 偶e ci臋 艣ci膮gnie to potem udaje 偶e ci臋 nie zna lub unika tematu za艂atwienia ci wyjazdu.A sami zazwyczaj korzystali z pomocy ludzi ju偶 b臋d膮cych za granic膮.Naprawd臋 z Polakami dzieje si臋 co艣 dziwnego jak tylko zaczynaj膮 wi臋cej zarabia膰.Z g贸ry jestem wdzi臋czna za jakiekolwiek wskaz贸wki lub pomoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ajwlys
gdzie jeste艣cie ludziska?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gfggfg
ty nie masz kasy ryzykowac wyjazd, to czemu ktos ma ryzykowac swoja kasa...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Civil
Ale pierdolisz kelnerka nie na mowy zeby tyle zarabiala w pl no chyba ze Robi extra uslugi na boku huehuehue:p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AJWLYS
Nic nie rozumiesz cz艂owieku jak to kto艣 mia艂by ryzykowa膰 za mnie kas臋? nie chodzi o to 偶eby kto艣 mi co艣 finansowa艂 absolutnie ,tylko jak pojad臋 to 偶eby nie wr贸ci膰 z kwitkiem do domu tylko znale偶膰 prac臋. Skoro wszyscy pisz膮 偶e samemu w ciemno to raczej pracy si臋 nie znajdzie to chyba jest to prawda i co pojedziesz wiedz膮c 偶e itak nie znajdziesz sam pracy bez por臋czenia innych os贸b,z tego co wiem to skandynawowie nie ufaj膮 obcokrajowcom i to takim prosto z ulicy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hikopora
znajomi ci nie chca pomoc to myslisz ze obcy ludzie beda sie toba zajmowac/ zreszta jak ty sobie wyobrazasz zalatwienie pracy? a jakby ktos np z ukrainy do ciebie napisal zalatw mi prace w polsce to jakbys to zrobila??? myslisz ze ktos bedzie chodzil tu po firmach i pytal sie o prace dla ciebie? sama mozesz wjesc na strony internetowe i sie rozeznac w sytuacji, poza tym teraz dla ludzi tutaj mieszkajacych i znajacyh jezyk jest ciezko z praca

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zacznij noc od szklanki wody
czlowieku Anglia dzisiaj, a kilka/nascie lat temu to zupelnie inne realia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ajwlys
wiesz co HIKOPORA ,ty jeste艣 raczej HIPOKRYTA.to prawda 偶e polacy za granic膮 staj膮 si臋 jak hieny i jeden na drugiego nie mo偶e patrze膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yggdg
hipokora ma racje, jesli nie jestes w stanie sobie sam zalatwic pracy, to po co, mendo zyciowa pchasz sie na zachod? nie przezyjesz bez pomocy innych, lepiej nie ryzykuj. wyjazdy sa dla ludzi przebojowych, ktorzy sami sobie potrafia poradzic, a nie od razu ida na social. a charytatywnosc wsrod ludzi sie skonczyla wiele lat temu. teraz to mozesz najwyzej rodzinie pomoc albo przyjacielowi. czasy sa ciezkie-pomozesz komus i sam stracisz prace

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do ajwlys
A co z agencjami posredniczacymi prace? Nie wyobrazam sobie "zalatwiania" pracy komukolwiek. Jesli nie ma sie sily przebicia, to nie warto wyjezdzac i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ajwyls ja znalazlam prace
w Norwegii bedac w Polsce. Jesli nie znasz norweskiego to szukaj na moja norwegia tam maja ogloszenia czesto o sprzatanie (bez norweskiego i perfekcyjnego angielskiego i tak na nic wiecej sie nie zalapiesz). Takze prace da sie znalezc beda w Polsce gorzej z mieszkaniem. Ale wejdz na ta moja norwegie i poszukaj ogloszen o pokojach do wynajecia, czesto polacy szukaja wspollokatorow. jednak najpierw zalatwilabym sobie prace by wiedziec w jakim rejonie szukac mieszkania. Aha i oczywiscie musisz miec odlozeone z chociaz 5 tysiecy zl by oplacic za cos pokoj zanim dostaniesz wyplate i by miec za co bulke kupic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 giftypopop艂udniu
Centrum Londynu,praca w kuchni za 7 funt贸w za h.Jednym s艂owem masakra!!! Strasznie dziadowanie by mnie czeka艂o w tym tak drogim mie艣cie,tylko na ca艂e szcz臋艣cie mam zapewnione mieszkanie pracownicze na miejscu za darmo.Nie wyobra偶am sobie jak ludzie mieszkaj膮 i 偶yj膮 w Londynie maj膮c najni偶sze zarobki.To nie 偶ycie ,to egzystencja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bujaa
Polnoc USA 2224$/miesiac,skladanie urzadzen ulatwiajacych oddychanie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sun__ny
Kopenhaga, pedagog w zlobku, 37 godzin tygodniowo, 24.700

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Linnnlia
dzia艂 prawny w londynie, zarabiam 6000 funt贸w

Udost臋pnij ten post

M膮偶 kuzynki pracuje w Irlandii, maj膮 syna. On zarabia 1500 oko艂o, maj膮 dodatki na dziecko ona nie musi pracowa膰. I m贸wi膮 偶e nie maj膮 zamiaru wraca膰, on pracuje w drukarnii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja...uk...111
Pokojowka w hotelu, minimalna placa czyli 6.19 na godzine, 40 h tygodniowo, platne za 37.5. Zarobki ok.840 funtow miesiecznie...Jednym slowem tragedia!...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klishka
USA, NY - ja $55 000 maz $50 000 - jedno dziecko - na dzien dzisiejszy zyjemy tak normalnie - zadnych luksusow ale tez bez oszczedzania na niczym. Dziecko ma to, co miec powinno - zajecia pozalekcyjne, na lato zarezerwowany "camp"... Na urlop nie jezdzimy gdzies do luksusowych hoteli, bo obydwoje wolimy gdzies na czynne wakacje z dzieckiem sie wybrac. Mozemy pozwolic sobie na wyjscie do restauracji - aczkolwiek wolimy kupic dobre, organiczne jedzenie i sami sobie cos gotowac - kochamy sushi i raz w tygodniu musimy zamowic....Swojego domu natomiast jeszcze sie nie dorobilismy, bo na dzien dzisiejszy musielibysmy zyc oszczedniej, zeby splacac ktedyt. Chcemy poczekac jeszcze moze rok, dwa i wtedy nie schodzac na nizszy poziom zycia, bedziemy mogli kupic dom i go splacac...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do autora/autorki
Londyn - 220-230 funtow tygodniowo...

Udost臋pnij ten post

Sorki ale 12000 koron to bardzo malo ( ktos sie tu chwalil ze tyle ma) to jakies 80 koron na godzine to jest juz chyba minimum jakie mozna zarobic a odliczajac od tego koszty utrzymania to wegetacja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Activate
Wlochy supervisor lotnisko 1950 miesiecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pyt do klishka
Jakie macie wyksztalcenie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bambi$$
Usa,studentka,praca na pol etatu -15k

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zmieniam, zylam we Wloszech ale nie polecam nikomu. straszne wykorzystywanie i zadnych regol, przynajmniej od Rzymu na poludnie nie jedzcie. tylko i wylacznie na polnoc. tam zarobisz spoko 1200 euro ale prace nie sa sympatyczne. jako kelnerka wyciagalam w Neapolu nawet 1000 euro ale z tym kryzysem nie warto bo utrzymanie bardzo duzo kosztuje. wiekszosc Wlochow zatrudnia na czarno i nawet jesli podacie pracodawce do sadu minie 20 lat jesli wogole cos odzyskacie to bedzie super. Za miesiac wyjezdzam do Danii. jezyk wydaje mi sie niemozliwy, z Wloskim nie mialam problemu bo chodzilam do szkoly. Dunski brzmi jakby niemiec staral sie wymawiac cos z pelna buzia. troche mnie to straszy, naszczescie rozmawiam troche po angielsku. sadze ze 12000-15000 koron to nie jest ogromna suma jesli ktos chce zyc na normalnym poziomie. same utrzymanie mojego akwarium morskiego we wloszech wynosilo mnie jakies 200 euro miesiecznie. mieszkania w Dani tez taniutkie nie sa, zywnosc jest strasznie droga ale zobaczymy. oby znalezc prace.

Udost臋pnij ten post