Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laura_0307

pomysly na cwiczenia na brzuch

Polecane posty

witam 🖐️ szukam jakis fajnych cwiczen na miesnie brzucha, jako nastolatka mialam ladny kaloryferek ale potem odkrylam piwko :p niestety nie moge robic nic typu \"brzuszki\", bo mnie straszne bola plecy (odcinek ledzwiowy kregoslupa) znacie moze jakies inne cwiczenia ktore bezposrednio badz posrednio dzialaja na brzuszydlo ;)

no owszem nozyce sa dobre ale tak jak pisalam kregoslup na odcinku ledzwiowym mi wysiada :(

Gość salamandra plamista
jesli boli cie odcinek ledzwiowy to od hula hop tez bedzie bolalo,zwlaszcza jak skonczysz

no boli mnie glownie od lezenia na twardej podlodze :( zobaczymy co z tego wyjdzie, juz mam dosyc podtykania poduszki jak robie brzuszki :p

Gość hłe hłe hłe
boli cie bo je źle wykonujesz albo się nie rozgrzewasz/rozciągasz przed ćwiczeniami a nie od samych ćwiczeń.

Gość salamandra plamista
no ja tak robie wlasnie musze miec podparcie pod tylkiem i wtedy smigam bo jakis czas temu bol byl nie do zniesienia nawet w czasie siedzenia i pamietam ze od hula tez mnie bolalo. hłehłehłe->owszem moze bolec od cwiczen nie kazdy ma prosty kregoslup,nawet pomimo rozgrzewki, rozciagania i partii na miesnie plecow

akurat kregoslup mam prosty tylko lata sportu wyczynowego robia swoje :( plus mam kosciste plecy :p to samo jest z lezeniem na brzuchu jak mi kosci biodrowe wystaja :p

mnie nie bola miesnie wiec to nie jest problem sam moment podnoszenia sie kiedy kregi dotykaja podlogi :( ale niewazne najwyzej kaloryfera nie bede miec :(

Gość salamandra plamista
nie napisalam ze bola miesnie tylko kregoslup boli czesto ja ma sie za slabe miesnie plecow lub kiedy robi sie duzo cwiczen na brzuch a plecy zostawia,wtedy mozna nabawic sie niezlego bolu. co do kregoslupa niektorzy nie moga cwiczyc bo maja krzywy (co nie znaczy ze ty taki masz) ale pragne udowodnic ze od samych cwiczen moze bolec kregoslup. ja tez swoje bole mam od nadmiaru cwiczen,nadwyrezylam i czasem boli jeszcze ale juz duzo mniej no ale z poduszki pod tylkiem nie rezygnuje,a hula hop krece i czasem zaczyna pobolewac jak skoncze albo czasem dopiero jak sie klade spac.ehh.

kurcze chyba w takim razie z kaloryfera nici :( ale przynajmniej plaski jest wiec nie jest zle :D