Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiermessen

Moi teściowie nie znają swoich obowiązków, wszystko przez moją szwagierke

Polecane posty

Gość asdasdas
a co z Twoimi rodzicami?

Gość pewnie nie chcą
miec z taką lafiryndą nic wspolnego i odcieli sie :p

Gość jhbkuk
jeśli wiele osób potwierdza jedną rzecz to musi być w tym dużo prawdy. Teść ma rację. Z rodzicami przykra sprawa, ale czy nie mają racji? Niezłym jesteś człowiekiem skoro tak szybko zrażasz ludzi do siebie swoim zachowaniem. Rodzice, teściowie, szwagierka... Kto jescze?

Gość dfsgfvfr
a nie pomyślałąś że tescie nie znoszą ciebie tak jak twoi rodzice twojego męża? może też neichcieli żebyś dzieci rodziła i dlatego nei mają zamiaru ich wychowywać?

Mam troje rodzeństwa i nigdy, żadne z nas nie potraktowało Dziadków /i Teściów i Rodziców/ jak "przechowalnię" :D Owszem bywa, że sytuacja jest patowa i zwracamy się wtedy z prośbą o opiekę nad "młodymi" -ale jest to kwestia 2-3 godzin.

Gość fiermessen
Owszem moglibyśmy jechac z dziecmi na wakacje, ale dlaczego moje dzieci mają byc gorsze? niech ktos mi odpowie, w końcu one też są ich wnukami, i powinny byc tak samo traktowane.

Gość dfsgfvfr
moze są gorsze bo są twoimi dziećmi?

Dziadkowie mają swoje prawa i swoje "pociechy " już wychowali - nie pomyślałaś nad tym, że często takie "uszczęśliwianie" po prostu jest ponad siły starszych ludzi ?

Gość kalinkaczerwona
TO JEST PROWOKACJA LUDZIE!!!!

Gość fiermessen
Moimi dziecmi nie mają zamiaru się zajmowac, to dlaczego zajmuje się swoim nieślubnym wnukiem? moje dzieci są gorsze bo są moje, a to kto jest tatusiem tamtego dziecka im nie przeszkadza.

Gość zdenerwowana jak cholera
a czy to jest wina tego dziecka, że nie ma ojca? pomyśl co ty mówisz!

Gość fiermessen
gorzej wiedzie, a pod jakim względem? jego matka dobrze zarabia, jak każdy prawnik i na dodatek mieszka z rodzicami i okłamuje teściów że wyjeżdza w sprawach słóżbowych, a prawda jest taka że jedzie na wypoczynek.

Gość derkas
fiermessen mam podobną sytuację, jakby moja. I zachowanie tescióe identyczne, z tym, ze moi rodzice juz dawno nie zyją a szwagirka jest rozwódką. Zero pomocy od tesciów, nigdy nic nie dostalismy, tylko liczy sie córka , która zarobi wiecej niz my w dwójkę.

Gość dfsgfvfr
ale to jest dziecko ICH CÓRKI poza tym może winią sie trochę za fakt, że nie ma ojca???i próbują to zrekompensować a ciebie nie lubią więc nie chcą ci pomagać

Gość dfsgfvfr
ja jestem prawnikiem i nie zarabiam dobrze :-O

Gość co za popierdol..a
idiotka , lecz sie krowo

Gość babciowie i dziadkowie
sami mogą sobie wybrać komu pomagają i czy wogóle pomagają. Twoich roszczeń zupełnie nie rozumiem.

Gość derkas
moje dzieci zawsze były duze (słowa tesciowej)i nigdy ich nie pilnowali tesciowie, a ten od córki do dzis nie bedzie sam w domu ( ma 13 lat) i obchodzą sie z nim jak z jajkiem

Gość jhbkuk
wiedzie się gorzej temu dziecku, bo nie ma ojca, nie wychowuje się w pełnej rodzinie. A dla Ciebie tylko kasa się liczy.

Gość derkas
podobno syn jest synem dopoki sie nie ozeni a córka jest córką na całe zycie

Gość fiermessen
dziecko nie ponosi żadnej winy z powodu braku ojca, tylko jego matka. Moje dzieci są dziecmi ich syna, to to się dla nich już kompletnie ma nie liczyc? Prawda jest taka że ich córka z przychówkiem jest więcej warta niż ich syn i jego dzieci.

Gość asdasdas
nie rozumiem słowa obowiązek... obowiązki to oni mieli względem swoich dzieci kiedy były dziećmi... teraz niestety obowiązek dotyczy Ciebie i męża a nie teściów.

Jednak są gorsze jeśli nie chcesz ich zabrać na wczasy, bo rodzice jeżdżą na wczasy z dziećmi!!!!

Gość dfsgfvfr
nie lubią ciebie i waszych dzieci i koniec

Gość fiermessen
nie dlatego że nie chce ich zabrac na wczasy, ale skoro ich córka jeździ kiedy chce i zostawia im dziecko to dlaczego moimi dziecmi nie chcą się tak zając, wręcz złego słowa nie pozwolą na nią powiedziec bo od razu urządzają mi awanture.

Nie czytam innych postów i wyrażam tylko swoje zdanie. Choćby skały srały - nie masz prawa powiedzieć złego słowa na teściów :) Dzieci są Twoje i Męża i ...już :classic_cool:

Gość dfsgfvfr
a kto powiedział że muszą pomagać w takiej samej mierze wam jak jej? robią co chcą i czemu zaglądasz w ich relacje z córką i wszystko wyliczasz?

Guzik Ci to tego co robią teściowie z wolnym czasem - mogą opiekować się wnuczętami, mogą leżeć "bykiem" na Bahama :D - Tobie GUZIK do tego :D