Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fenek

pomocy !!! jestem strasznie chudy

Polecane posty

Gość fenek

czesc mam 19 lat [189cm] wzrostu i waze tylko 66kg wyglądam jak wieszak ;(.Jem zazwyczaj 3 duze posilki[sniadanie obiad kolacja] i 2-3 mniejszcze w ciągu każdego dnia. Co mam robić żeby przytyc??

Gość Dobry_radzacz
Uzaleznij sie od kafeterii.

Jesc wiecej, najlepiej kaloryczne rzeczy [polecam orzechy :D] A tak poza tym, gdybym byla mlodsza, podobalbys mi sie 🖐️

Gość Facetzklasom
Czyli im kobieta starsza ... tym pulchniejszego faceta woli?

absolutnie. Ja lubie chudych od zawsze, ale ci w wieku 19 lat od dobrych 5 lat mnie nie kreca ;)

Gość AAZAZZAZ
ORZECHY WCALE NIE TUCZA BO MAJA NISKI INDEX GLIKEMICZNY JEDZ POTRAWY Z WYSOKIM IG MAKARON ZIEMNIAKI BAGIETKI I CIASTKA PROPNUJE TAKIE MENU SNIADANIE JAKIES OLIDNE KANAPKI Z BIALEGO PIECZYWA POTEM KAWKA Z DROZDZOWKA CZY PACZKIEM JAKS GODZINKE PO WIESZ CHODZI O NIEREGULARNOSC NA OBIAS DWA DANIA NAJLEPIEJ KONIECZNIE ZIEMNIAKI I SOS POTE£M KAWKA I COS SLODKIEGO NA KOLACJE TEZ ZOLIDNA PORCJA WEGLOWODANOW

Gość Facetzklasom
te verde ... a co Cie kreci obecnie?

Gość fenek
hehe xD Nie no co najlepiej jeść zdrowego żeby przybrać szybko na masie ???nie zależy mi na mięśniach na siłke pójde jak przytyje...

Gość Facetzklasom
Tkanka miesniowa a tluszczowa to 2 rozne \"sprawy\". Tluszczu w miesnie nie zamienisz ... wiec co z tego, ze pojdziesz na silownie, jak bedziesz otluszczony? Silownia - do nabrania masy - NIEZBEDNA. I ZADNE WEGLE proste.

Tucza kalorie, a nie indeks glikemiczny. Gdyby orzechy nie tuczyly, wazylabym o 15kg mniej ;) Orzechy maja kolo 600 w 100 gramach, makaron niecale 400. Z tym, ze po makaronie bardziej zglodniejesz, wiec Twoja rada, Aazazzaz, jest praktycznie rownie dobra. Facetzklasom, kreca mnie wysocy faceci, szczupli, czyli bez przesadnej ilosci miesni czy tluszczu, uzywajacy poprawnej polszczyzny, sluchajacy dobrej muzyki i czytajacy ksiazki. Tak pokrotce ;)

Fenek, a moze owoce, banany i winogrona, sam cukier, ale jako ze owoce, to zdrowe raczej

DZIWNA SPRAWA BO JA JESTEM NA DIECIE SB I JEM PRAWIE CODZIENNIE ORZECHY I NIE TYJE A WRECZ PRZECIWNIE

Gość fenek
aha thx za pomoc spróbuje tego co polecacie i może jeszcze coś do tego dobiore /pozdrawiam

Gość Facetzklasom
te verde ... ta dobra muzyka to na pewno techno, ale mam problem z ksiazkami ... czyzby chodzilo o telefoniczne?

Jezu, Grazka, tez bylam na SB, tez jadlam orzechy, i tez chudlam. Co wcale nie znaczy, ze orzechy odchudzaja. Mozna schudnac na diecie chalwowej, i co, chalwa nie tuczy? :o Zauwaz, ze autor nie jest na diecie SB. A orzechy to bardzo latwy sposob na podwyzszenie ilosci kalorii w diecie, jesli ktos lubi.

Facetzklasom, jakbys jeszcze napisal hip hop, to by w miare pasowalo, ostatnio wracam do Kalibra czasem. Kreca mnie tacy, co sluchaja Toola.

JA NIE MOWIE ZE ORZECHY ODCHUDZAJA ALE W TYCIU CHYBA NIE POMOGA LEPIEJ SPOZYWAC WIEKSZA ILOSC WEGLOWODANOW

Gość WWWSJQSQJSSQSQSQ
Od nadmiaru kalorii w pierwszej kolejności, a w drugiej- zgłębiając temat ;)- od spożywania węglowodanów w nadmiarze. Tłuszcze ciężej "przedawkować", bo organizm na dłużej się nimi syci i zwyczajnie nie ma sie potrzeby dalszego pakowania w siebie. Inna rzecz, że spożywanie sporych ilości tłuszczu odpowiednio proporcjonalnie do białek i przy niewielkiej ilości węglowodanów sprzyja chudnięciu. Stąd popularność diet niskoweglowodanowych.

Gość ecccciikkka
Ostatniom sporo sie pisze o tłuszczacz wiec po krótce powiem pare słów: "Nie, od tłuszczu się nie tyje." Tyje się od nadmiaru kalorii w diecie, choć faktem jest że tłuszcz łatwiej się odłoży, niż białko (szczególnie nasycony i w połączeniu z weglami prostymi i tymi o wysokim indeksie glikemicznym-to mieszanka i bomba dla organizmu-dlatego najczęściej tyjemy). "Dobre" tłuszcze to tłuszcze jedno- i wielonienasycone, przy czym opierać się powinieneś na tych pierwszych czyli tłuszczach jednonienasyconych (głownymi ich źródłami są oliwa z oliwek i olej rzepakowy, które polecamy w postaci tłoczonej na zimno ze względu na ich zdrowotne właściwości). Tłuszcze wielonienasycone natomiast zwane NNKT, czyli niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, są dla Ciebie najistotniejsze gdyż organizm nie jest w stanie sam ich wytworzyć, a są one niezbędne do jego prawidłowego funkcjonowania. Ich najlepszymi źródłami są ryby morskie, orzechy, pestki, nasiona, jajka i oleje roślinne (lniany, z pestek winogron, słonecznikowy.

Gość maturzystka jakaśtam
a ja lubię takich chudych i wysokich ;-) nie zmieniaj tego ! i nie wiem czemu ale pod żadnym pozorem nie gol się na łyso! głupio to wygląda u chudzinek ;-) nawet jak masz rude włosy to je lekko zapuść (wiem że rada z dupy wzięta i nie na temat, ale jak już fajny i wysoki się trafił to nie mogę pozwolić żeby był łysy ;)

Popieram Maturzystke, szczuply, wysoki facet z przydlugimi wlosami... Cudo ;)

Gość fenek
hehe no wiesz gdybym był o ~`15cm niższy to sprawa wyglądała by zupełnie inaczej i bym się tym tak nie przejmował;D/pozdrawiam

Gdybys byl 15 cm nizszy, kobiety takie jak ja patrzylyby na Ciebie z gory, o ile w ogole by patrzyly ;) A serio, na niektorych faceci tacy jak Ty robia wrazenie.