Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja tez nienawidze boga

nienawidze boga

Polecane posty

Gość pomarańcza do pomarańczy
bóg nie odebrał Ci wujka, to nie Bóg sprowadza szarańczę i choroby na ludzi ale grzeszne i nemoralne życie. Np. Aids-zobacz sama.

prime- stworzenie jest dowodem na istnienie stwórcy

Gość try
to miło, że zwraca na nas uwagę...

Gość prime
Pomarancza - mam nadzieję, że nie chodzi tu o tezy kreacjonistyczne. Faktem jest, że nie znamy początku istnienia naszej rasy. Biblia nie jest dowodem.

Biblia jest jedynym natchnionym słowem Bożym mam na myśli biblie tysiąclecia, są inne przekłady poprzeinaczane dla potrzeb werbunkowych (jechowi) czy politycznych (gdańska) poczytaj i zobacz czego uczy Biblia

Gość xvxvv
Bóg rzekomo dał nam wolną wolę ale : 1. stworzył nas z wieloma popędami 2. zakazał wielu rzeczy 3. kto w niego nie wierzy ma przesrane więc gdzie tu wolna wola i wolny wybór? a pytał się nas o zdanie czy chcemy istniec i mamy ochote cierpiec?> nie, zmusił nas do istnienia i domaga się żeby w niego wierzyc

Gość pomar
Cudotwórca Miracle Maker Czekam tu aż zmieni się me życie, Kiedy wody się poruszą, możesz mnie zmienić. Potrzebuję tylko jednego dotyku, Nie mam nic oprócz ran, które czuję, Czekam na rękę cudotwórcy. Święty, jesteś święty, Który byłeś i jesteś i będziesz. Święty, jesteś święty, Zbawca, Cudotwórca, Stoję u stóp cudotwórcy. Zatrzymuję się, z Twym życiem w moim, Nadeszła woda życia, I zmieniłeś mnie. Święty, jesteś święty, Który byłeś i jesteś i będziesz. Święty, jesteś święty, Zbawca, Cudotwórca, Patrzę w twarz cudotwórcy. Święty, jesteś święty, Który byłeś i jesteś i będziesz. Jezu, najdroższy Jezu, Dziękuję Ci, Zbawco, Chodzę w butach mego cudotwórcy. Stoję z wiarą cudotwórcy.

Gość tatalaa
ta, jasne. boga nie ma, całe istnienie świata można wytłumaczyć biologią i geografią. jak patrzę na tą całą szopkę katoli to aż mnie skręca. to jest żalosne.

Gość xvxvv
Bóg jest . jak najbardziej jest.

nie ma boga. jesli jest to zrobił nam ze światem całkowity amussement park, a teraz pewnie siedzi i łapie się za głowę i ubolewa nad tym jak nieidealne może być dzieło boskie.

Gość xvxvv
zaraz pojawi sie ktos co ci powie że nic nie jest z jego winy . tyle że on powinien przewidziec skutki stworzenia skoro jest wrzechmogacy to i zło by pokonał

hm. a mówią przecież, że bóg wie wszystko. więc skoro wie wszystko, to wiedział co będzie działo się ze światem zanim go stworzył. więc wszystkie wojny i konflikty to jego wina. a ludzie oddają mu chwałę. bless

Gość pomar
by żyło się lepiej, wszystkim i tym co mają rodziców niewykształconych i w szkołach nikt im nie pomagał i teraz poniżani całe lata muszą robić najgorsze roboty, i gdy przychodzi kryzys to jeszcze się ich wywala, dobrze, że przynajmniej nie piją i nie palą, choć wiecznie borykają się z lękami i depresją zapłatę za głupich rodziców, tępą rodzinę, szkołę która nie pomagała, tylko faworyzowała tych co im się powodzi i tak, potem życie, które miało gdzieś takich, smutne i żałosne Jezus oferuje Ci lepszą wizję życia. W Nim twoja pozycja urośnie do miana DZIECKA BOZEGO umiłowanej ukochanej córeczki ( syna) Boga- Króla, który pragnie zaoferować Tobie wszelkie Boze dziedzictwo, nie tylko tamto w niebie ale już tu na ziemi- uwolnienie z lęków, depresji, odcięcie się od niepowodzeń w przeszłości i odebranie wiarą łaski która obfiuje w niebiańskie błogoslawieństwo. Wybierz Boga Ojca i żyj pod Jego skrzydłami, które w Jego obecności nie jest smutne, żałosne...ale wypełnione nadzieją, pokojem, Bożą akceptacją i ochroną. Oddaj swoje życie Jezusowi, powiedz Mu o wszystkim.

a może i to wszystko zaplanował. bo ewa zerwała zakazane jabco. i dał ludzkości taką karę. ale to bez sensu, bo jeśli bóg powiedział, że nie wolno jeść jabca z owej palmy to tym samym spowodował ciekawość ewy i adama, ale on wiedział, że będą ciekawi i będą chcieli zjeść to jabco. więc on sam wszystko zaplanował wcześniej poprzez co zabrał nam możliwość życia w raju. i zabrał nam możliwość życia w raju. bo on wcale nie chciał dać nam tej możliwości. i w ogóle wiedział, że wąż będzie kusił ewę, żeby zjadła owoc z palmy. więc to trochę hipokrytyczne. a później coś musiało rozwalić wszystko, bo ludzie wyginęli i pojawiły się dinozaury, więc Bóg dał nam nauczkę, a później musiały coś mu zrobić dinozaury i nasłać na ziemię kometę czy asteroidy i znów pojawili się ludzie.

Gość
A ja kocham Boga a szczegolnie ukochalam Jezusa,i chociaz dostalam od zycia tak po d...e,ze tez powinnam go nienawidziec.Nie opieram sie na zadnych naukowych opracowaniach w danej dziedzinie,u mnie podstawa wiary jest Biblia(nie jestem swiadkiem Jechowy)A szczegolnie nowy testament.A ze starego Dekalog czyli Dziesiec Przykazan.Nigdy nikogo nie oceniam po tym czy wierzy w Boga,tylko po tym jakim jest czlowiekiem.Mysle tez ze wiara jest darem,ktorym nie kazdy zoztal obdarzony.Nigdy nikomu nie mowie czy ma wierzyc czy nie,kazdy ma wolna wole i robi w zyciu co i jak chce.Nie moja sprawa jest ich osadzac.Nie obnosze sie ze swoja wiara,bo wiem ze wiele osob by mnie wysmialo.Takie czasy ,szkoda tylko ze za nasze wszystkie nie powodzenia obciazany Boga. A wystarczy zebysmy przestrzegali Dziesiec Przykazan Bozych a mamy raj na ziemi.

Gość xvxvv
zgadzam się z powyzszym . wreszcie ktoś myslacy logicznie

Gość xvxvv
zgadzam sie z " everybody_kombinerki

Gość pomar
http://www.youtube.com/watch?v=vNjH8QDpBFY Majestat (Oto jestem) Majesty (Here I Am) Oto jestem uniżony pod Twym Majestatem Okryty Twą Łaską, tak wolny Oto jestem, wiedząc, że jestem grzesznikiem Okrytym krwią Baranka Teraz odkryłem, że największą miłością ze wszystkich jest twoja, Ponieważ złożyłeś swoje życie Największa ofiara Twa łaska odnalazła mnie takiego, jakim jestem Z pustymi rękami, lecz żywego w Twych rękach Jestem na zawsze odmieniony przez Twą miłość W obliczu Twego Majestatu Oto jestem uniżony przed miłością, którą dajesz Przebaczyłeś mi i ja przebaczyć teraz mogę Oto stoję, wiedząc, że jestem Twym pragnieniem Uświęcony chwałą i ogniem Teraz odkryłem, że największą miłością ze wszystkich jest twoja, Ponieważ złożyłeś swoje życie Największa ofiara

Gość pomar
ja tak odbieram wiarę w Boga jak w/w czarny nick przestrzegajcie 10 przykazań Bożych, a Bóg sam sie wam objawi i już nie będziecie mieć wątpliwości co do tego czy On istnieje, czy nie tak było ze mną

Gość xvxvv
ja nie ma wątpliwości że istnieje

Gość pomar
J 15:16 Bw "Nie wy mnie wybraliście, ale Ja was wybrałem i przeznaczyłem was, abyście szli i owoc wydawali i aby owoc wasz był trwały, by to, o cokolwiek byście prosili Ojca w imieniu moim, dał wam." J 6:44 Bw "Nikt nie może przyjść do mnie, jeżeli go nie pociągnie Ojciec, który mnie posłał, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym." J 15:19 Bw "Gdybyście byli ze świata, świat miłowałby to, co jest jego; że jednak ze świata nie jesteście, ale Ja was wybrałem ze świata, dlatego was świat nienawidzi." J 13:18 Bw "Nie o was wszystkich mówię; Ja wiem, których wybrałem" J 10:14 Bw "Ja jestem dobry pasterz i znam swoje owce, i moje mnie znają." J 10:4 Bw 2) Kto zaś wchodzi przez drzwi, jest pasterzem owiec. (3) Temu odźwierny otwiera i owce słuchają jego głosu, i po imieniu woła owce swoje, i wyprowadza je. Gdy wszystkie swoje wypuści, idzie przed nimi, owce zaś idą za nim, gdyż znają jego głos." ❤️

racja, że nie można oceniać nikogo po jego wierze. bo przeciez wszyscy jesteśmy ludźmi i jesteśmy równi. ja kiedyś wierzyłam w boga, chodziłam do kościoła itp. ale stwierdziłam, że to nie ma sensu, bo nie widzę Boga w nikim. Bóg=dobro... i niezmiernie wkurza mnie to kiedy ktoś mówi, że jest Chrześcijaninem i że wierzy w Boga mimo tego, że nie potrafi szanować innych ludzi. nie liczy się z ich uczuciami ani nie akceptuje innych religii. czyli nie potrafi czynić dobra... w ogóle przyrównajcie sobie Chrześcijaństwo i Kościół, do czasów 2000 lat temu. Kościół nie mieszał się wtedy w politykę, księża nie byli zachłanni ani nie krytykowali tego, że ktoś np. nie chodzi do kościoła - to znaczy, że jest niedobry i że jest zły i że zbacza z drogi bla bla bla. wszystko schodziło do dobra, do noszenia Boga w sobie, a nie do dawania pieniędzy na ofiarę.

pomarańcza do pomarańczy: Bóg jest wszystko wiedzący i wiele wie o chemii i medycynie, chorobach. dyzenteria, aids, czarna ospa, grypa... choroby genetyczne, autoimmunologiczne, psychiczne, pasożytnicze... nowotwory, mutacje...

Gość do kombinerek
czemu oskarżasz Boga o to czy nie widzisz tego co się dzieje na świecie? Grzech się panoszy z taką siłą że słów brakuje, jak szarańcza, Bóg to widzi jak myślisz ile zniewag może znieść?????? Każdy grzech obraża Boga KAŻDY pomyśl trochę z innej strony, dajesz ludziom wolną wolę, otaczasz ich miłością a oni depczą twoje słowo znieważają cię, zachowują się jak zwierzęta, zabijają własne sumienia, grzech ma wielki zasięg, my i nasze grzechy jesteśmy winni że tak jest jak jest, jeśli chcesz zmienić świat przestań szukać winnego a zrób coś w tym kierunku żeby było lepiej, bo wielu jest takich co tylko gadają ale żaden się nie wychyli

czy ja piszę, że chcę ratować świat? nic mi się złego nie dzieję tylko mówię jak jest. BÓG JEST WSZĘDZIE I BÓG WIE WSZYSTKO 1. czy nie tak jest? więc skoro wie wszystko, to znaczy ze zaplanował wszystko. 2. a skoro jest i czuje się urażony to dlaczego nie zakończy tego, co ludzie robią? przecież jest wszechmocny. 3. jeśli daje ludziom wolną rękę, to niech liczy na konsekwencje. to tak jakbyś dał/a dziecku zapałki i spokojnie patrzył/a jak robi sobie krzywdę i/lub podpala Ci dom.

Gość do kombinerek
wiesz, nie jesteśmy juz dziećmi, wiele możemy zrobic jeśli tylko chcemy, dobrego albo złego-do nas należy wybór. Masz w domu nóż i od Ciebie zależy jak go użyjesz, możesz nim pokrojić chleb, ale możesz nim także zabić.